Saltar apartados
  • UA
  • University News
  • La entrega del XXII Premio San Alberto M..emoración del Día de la Química en la UA

La entrega del XXII Premio San Alberto Magno a la mejor tesis doctoral en Química entre los actos de conmemoración del Día de la Química en la UA

La catedràtica Carmen Nájera Domingo rebrà dissabte a València la Medalla al Mèrit Professional Gascó Oliag

 

Alicante, 13 de noviembre de 2014

La festivitat de Sant Albert Magne, patró de Ciències, que se celebra durant tot aquest mes de novembre a la Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant, es commemora demà divendres 14 amb el Dia de Sant Albert. Aquesta data coincideix amb el Dia de la Química, per al qual estan programades diverses activitats que es faran a la sala de juntes de la Facultat de Ciències.

La primera, a les 11.00 hores, és la conferència «Los retos actuales de la física y química del color», que pronunciarà Francisco Miguel Martínez Verdú, professor titular del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia de la Facultat de Ciències de la UA.

El lliurament del XXII Premi Sant Albert Magne a la millor tesi doctoral en Química del curs acadèmic 2013/2014 és la segona activitat de la jornada, a les 12.00 hores. Mirko Kunowsky és el doctor guanyador d'aquest guardó pel treball «Synthesis of fibrous activated carbons and monoliths for hydrogen storage». El lliurament del premi serà presidit per la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la UA, Amparo Navarro Faure; l’acompanyaran el president de la Secció Territorial d'Alacant de la Reial Societat Espanyola de Química, el catedràtic Miguel Yus Astíz; el degà de la Facultat de Ciències, Andreu Bonet Jornet, i la secretària de la Secció Territorial d'Alacant, Avelina García García. El guanyador obté una compensació econòmica de 2.000 euros i un diploma acreditatiu.

El lliurament d'insígnies i obsequis per part de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat Valenciana, a les 12.20 hores, tanca els actes del Dia de la Química a la UA.

València és la ciutat, el dissabte 15 de novembre, Dia de Sant Albert Magne, on la catedràtica de Química Orgànica de la Universitat d'Alacant, Carmen Nájera Domingo, rebrà la Medalla al Mèrit Professional Gascó Oliag en l’edició 2014. Aquest premi és el màxim guardó que convoca l'Il·lustre Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat Valenciana (ICOQCV) i es concedeix en virtut de la seua trajectòria professional i després d'haver valorat els mèrits de la candidata.

Carmen Nájera Domingo és cofundadora i directora tècnica de l'EBT MEDALCHEMY SL, dedicada a la preparació de productes farmacèutics (API) des del 2002. D'altra banda, la seua tasca investigadora actual està centrada, sobretot, en la catàlisi asimètrica, utilitzant catalitzadors quirals que permeten dur a terme reaccions que conduïsquen a un únic enantiòmer. Per enantiòmer s'entenen les molècules iguals que no es poden superposar, però que entre si tenen una relació especular o com si tingueren un espill entre les dues. Aquests tipus de substàncies són molt importants, especialment en la indústria farmacèutica.

 

University News


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464