Saltar apartados
  • UA
  • University News
  • Comunicat de la CRUPV davant l'avantproj..e llei de senyes d'identitat valencianes

Comunicat de la CRUPV davant l'avantprojecte de llei de senyes d'identitat valencianes

 

Alacant, 30 d'octubre de 2014

La Conferència dels Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV) considera que l'avantprojecte de llei de senyes d'identitat valencianes que ha anunciat el Consell de la Generalitat Valenciana obvia tots el dictàmens científics i, fins i tot, totes les sentències judicials que avalen la unitat de la llengua.

La CRUPV valora l'esperit de la llei de protegir les senyes d'identitat del poble valencià i, sobretot, la llengua, però considera inadequat situar-la al mateix nivell que altres elements tradicionals. Així mateix, el màxim òrgan dels campus valencians lamenta que no es compte amb òrgans consultius i estatutaris com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o el Consell Valencià de Cultura, i considera que incloure a entitats que pregonen tesis no científiques pel que fa a la llengua promou el desconcert de la societat.

Pel que respecta a la possibilitat de vincular ajudes públiques en funció de l’assumpció o no d’una determinada concepció d'identitat, els rectors valencians consideren que és una pràctica poc recomanable.

Per tot això, els rectors valencians demanen al Consell de la Generalitat Valenciana la retirada d’aquest avantprojecte de llei.

 

 

University News


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464