Saltar apartados

Batalla de robots en la UA

Alacant, 29 de febrer de 2012

 

Play vídeo

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant finalitza aquests dies el seu Mes Cultural. Des del dia 6 de febrer ofereix una àmplia gamma d'activitats per als seus estudiants i que qualsevol persona de la universitat pot gaudir.

Ha sigut un mes replet d'accions que ha tingut de tot: conferències d'allò més variat, concursos, tallers%u2026 Una d'aquestes activitats ha sigut la II Jornada de Robòtica Amateur de la UA. Es tracta d'una interessant competició per als amants de la robòtica organitzat pel Grup d'Automàtica, Robòtica i Visió Artificial i pel Màster en Automàtica i Robòtica.

Es tracta d'una curiosa competició en la qual els participants havien de fabricar i programar els seus propis robots perquè funcionaren de forma autònoma segons les bases del concurs. La competició estava dividida en jornades amb diferents proves que els prototips havien de superar i en les quals s'anaven acumulant punts.

Una de les proves denominada %u201CRobotrackers%u201D consistia en una carrera per un entramat de línies amb interseccions i bifurcacions incloses. L'objectiu era arribar abans que el seu adversari a la línia de meta. Estaven programats per a llegir i interpretar els senyals i així, seguir el camí més curt.

Encara que sens dubte la prova estavella va ser la coneguda com %u201CBalloon fight%u201D en el qual els autòmats portaven un globus adossat. L'objectiu era punxar el globus de la resta d'oponents o traure'ls fóra del tauler. Una apassionant batalla en la qual els robots havien d'orientar-se per les llums que posseïen els adversaris al costat del globus i sense eixir-se de les línies que delimitaven el ring.

Es tracta de la segona edició d'aquesta Jornada de Robòtica Amateur en la Universitat d'Alacant. En aquest cas el vencedor va ser Carlos Cano, alumne del Grau d'Informàtica amb el seu robot BSSv1. ¡¡Enhorabona als dos!!

 

Noticia relacionada

- La Universidad de Alicante premiará el robot hecho por amateurs más hábil en carreras con otros y pinchando sus globos

University News


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464