Saltar apartados
  • UA
  • University News
  • La Seu acull l'estrena en Alacant del documental La Batalla del Varsòvia

La Seu acull l'estrena en Alacant del documental La Batalla del Varsòvia

Varsovia

Alicante, 16 de marzo de 2012

Projecció i taula rodona

La Seu Universitària d’Alacant acull dimarts, dia 20 de març, l’estrena en la província del documental La Batalla del Varsòvia, una cinta produïda per InfoTV, que conta la historia de l’hospital fundat el 1944 a Tolosa de Llenguadoc pels guerrillers republicans que iniciaven aleshores l'anomenada Operació Reconquista.

La projecció, que tindrà lloc a la Sala Miguel Hernández a les 20’15 hores, es completarà amb una taula rodona en la que participaran Josep Bernabeu- Mestre, director del grup Balmis d’investigació en Salut Comunitària i Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant, Àlvar Martínez Vidal, professor d’Història de la Ciència a la Universitat de València, i Juli Esteve, guionista i director del documental.

El documental narra com l’hospital, després d'atendre als combatents ferits, passà a ser civil i es va convertir en el centre sanitari de referència per als exiliats espanyols de Toulouse i el seu voltant. Inclou testimonis d'aquells refugiats del 1939 encara supervivents o dels seus descendents, de familiars dels metges francesos que ajudaren els republicans i d'experts en la matèria.

El documental, produït per iniciativa del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya (MHMC), ha comptat amb el suport de més de 50 donants particulars i entitats com el Memorial Democràtic de Catalunya i les universitats de València, Alacant i Miguel Hernández, d'Elx, així com de l'Institut d'Història de la Ciència i la Medicina López Piñero (CSIC-UV).

L’entrada és lliure fins completar la capacitat de la sala.

 

Per a més informació:

www.infotelevisio.com

Targetó Varsovia

 

 

University News


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464