Saltar apartados
  • UA
  • University News
  • comunicat de la Xarxa Vives d'universita..tari de les xarxes europees de transport

comunicat de la Xarxa Vives d'universitats en defensa del corredor mediterrani com a eix prioritari de les xarxes europees de transport

Logo_Xarxa

Alacant, 20 de març de 2012

 

Les universitats integrants de la Xarxa Vives, com a institucions d’ensenyament superior i de recerca científica, fan les consideracions següents:

1. Els territoris inclosos en el corredor mediterrani concentren actualment prop del 40% de la població de l’Estat espanyol i el 45% del seu Producte Interior Brut (PIB), a més de ser l’origen de més del 60% de les seues exportacions.

2. Les universitats de la regió Vives representen un corredor mediterrani del coneixement, que atreu cada any més de 10.000 estudiants Erasmus, xifra només superada per 5 estats de la Unió Europea. Un pol d’educació superior i recerca d’excel—lència al sud d’Europa, que entre altres dades concentra 1 de cada 3 investigadors de l’Estat espanyol i la meitat de les patents en explotació per la universitat.

3. El passat mes d’octubre de 2011, la Comissió Europea va decidir incloure el corredor mediterrani com a eix prioritari de comunicació intermodal a les xarxes europees de transport, una decisió que respon a la demanda expressada en reiterades ocasions per la societat dels territoris de parla catalana, a través d’institucions com la Xarxa Vives.

4. En conseqüència, i davant la nova proposta del Ministeri de Foment espanyol, que demana a la Comissió la incorporació del corredor central a les xarxes europees, reiterem el nostre compromís amb el corredor mediterrani i rebutgem qualsevol decisió política que supose un entrebanc al futur del corredor.

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma, Perpinyà, Sant Julià de Lòria, Sàsser

15 de març de 2012

University News


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464