Saltar apartados
  • UA
  • University News
  • La Xarxa Alcover per a la promoció del t..à rebrà el premi Memorial Francesc Macià

La Xarxa Alcover per a la promoció del teatre en valencià rebrà el premi Memorial Francesc Macià

Alcover

Alacant, 21 de març de 2012

Consolidada durant la presidència de la Universitat d’Alacant

La Fundació Josep Irla ha concedit el premi Memorial Francesc Macià a la Xarxa Alcover, de la qual formen part més de 30 institucions i entitats culturals dels territoris de parla catalana, per la seua acció social en favor de la llengua i la cultura catalana. El premi es un reconeixement al paper de la Xarxa en el suport i la promoció del teatre en valencià.

Segons l'aleshores president i director del Secretariat de Cultura, Carles Cortés, “l'alegria per guardó és gran perquè la nova Xarxa Alcover es va reformular després de les jornades de teatre que vam fer a Alacant al 2011, i que a més de ser un punt de trobada, va propiciar la incorporació de més institucions amb inquietuds semblants”.

L'acte de lliurament del premi tindrà lloc demà dijous, dia 22 de març a les 19 hores al FAD de Barcelona, durant la celebració de la Nit Irla. A més del Memorial Francesc Macià, també s'atorgarà el Memorial Lluís Companys i el Premi d'Assaig Breu Irla. Entre altes, a l’acte hi assistiràn Teresa Garcia, actual presidenta de la Xarxa Alcover i Carles Cortés, com a representant de les universitats valencianes a la Xarxa.

Des del seu naixement al 2007, aquest guardó l’han rebut, entre altres, el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià, l’Escola Valenciana i Catalonia Today.

La Xarxa Alcover es va reconstituir el 10 de setembre de 2011 com una continuació de l’anterior associació Projecte Alcover, creada a la Mostra de Teatre d’Alcoi (País Valencià) el 1996. Els objectius de l’associació Xarxa Alcover son el reforçament de la mobilitat entre l’espai escènic català dels territoris que comparteixen la mateixa llengua i la creació de fòrums de reflexió entorn a la realitat de les arts escèniques catalanes actuals.

University News


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464