Saltar apartados
  • UA
  • University News
  • La UA envia el Gripau: una guia de recur.. per a l'alumnat de segon de batxillerat

La UA envia el Gripau: una guia de recursos lingüístics per a l'alumnat de segon de batxillerat

Gripau

Alacant, 9 de març de 2012

Les universitats públique editen 30.000 DVD i una web amb enllaços a aplicacions per a mòbils i tauletes per als alumnes que faran la selectivitat

La Universitat d’Alacant està enviant aquests dies els 30.000 exemplars del DVD Universitat en valencià: recursos per a l’alumnat de 2n de batxillerat que les universitats públiques valencianes, amb el suport de la Conselleria d’Educació, han editat per als alumnes que enguany han de fer les proves d’accés a la universitat.

Els DVD s’han enviat a tots els centres, tant públics com privats o concertats, amb estudis de segon de batxillerat, ja que els alumnes d’aquest nivell són els que al juny i al setembre s’examinaran per a entrar a la universitat. En un context competitiu, com són les proves de selectivitat, en què unes dècimes de més en la nota final poden obrir la porta als estudis desitjats, aquest material és un clar aliat per als alumnes. Hi trobaran lliçons de normativa gramatical, per a no fer faltes d’ortografia; apunts d’estil, per a utilitzar correctament els signes de puntuació i abreviatures; i consells de redacció, per a encarar amb seguretat un examen i ser clars, concisos i correctes.

A més, el DVD incorpora programari informàtic en valencià (traductors, navegadors, exercicis de llengua, etc.), informació sobre la docència en valencià i en altres llengües de la Unió Europea a les nostres universitats i una selecció d’enllaços de la Universitat Jaume I, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat de València i la Universitat Miguel Hernández d’Elx. El públic en general pot accedir a tot el contingut d’aquest DVD en l’adreça www.gripau.eu. També hi ha una versió per a dispositius mòbils (telèfons i tauletes), que incorpora una selecció d'apps (aplicacions), RSS i usuaris de Twitter relacionats amb la llengua, a la qual es pot accedir amb el codi QR que apareix adjunt.

Des del curs 1993/1994 les universitats editen aquesta guia de recursos, que en 2009 abandonà el paper per a instal·lar-se en el suport DVD i tenir un lloc a Internet (www.gripau.eu).

University News


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464