Saltar apartados

Inicio - News published in November 2019

2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019
January / February / March / April / May / June / July / August / September / October / November
News published in November 2019
 • Wednesday, 6
 • soc19torre

  Son Servera acull una reunió científica sobre les muralles prehistòriques

  L’Ajuntament de Son Servera i el grup de recerca que dirigeix el projecte arqueològic a aquest municipi organitzaren conjuntament amb el Projecte Modular de la Universitat d’Alacant una taula rodona dedicada a les muralles de la segona Edat del ferro (segles VI aC I dC) a les Balears.

  Fins a 8 equips de recerca diferents van participar aquest passat cap de setmana a Son Servera per debatre sobre la problemàtica històrica al voltant de la fortificació amb murades de grans blocs de pedra de poblats arreu de Mallorca i Menorca. «Entorn el segle VI aC molts poblats talaiòtics es doten de murades coincidint amb l’inici del període Balear» assegura Jordi Hernàndez, un dels organitzadors de la reunió científica. «En la feina que fem a Son Catlar (Ciutadella) ens trobem amb problemàtiques similars a les que es trobem aquí estudiant la muralla del jaciment de Mestre Ramon (Son Servera) i per això era molt interessant una reunió com aquesta», afirma Octavi Torres de la Universitat d’Alacant i també organitzador de l’acte.

  Participants que investiguen a Sa Morisca (Calvià), Son Fornés (Montuïri), Talaies de Can Jordi (Santanyí), s’Illot (Sant Llorenç des Cardassar), Es Rossells (Felanitx), Mestre Ramon (Son Servera), Torre d’en Gaumés (Alaior) i Son Catlar (Ciutadella) van debatre aspectes com les cronologies, les tècniques de construcció o el significat històric d’aquests monuments. Debats que es veuran reflectits en la propera publicació dels resultats de la taula rodona en una monografia.

  La notícia a:

  Calamillor.comDeFrancdigital.com

 • Sunday, 3
 • taularodona

  Mesa redonda Murallas de la II Edad del Hierro en las Islas Baleares

  2-3 de noviembre - Son Servera (Mallorca)

  En esta reunión se abordarán las problemáticas actuales en torno al fenómeno de las murallas en la II Edad del Hierro en el archipiélago balear, profundizando en los debates en torno a su cronología, su técnica constructiva, materiales arqueológicos asociados y sobre todo las implicaciones sociales y económicas que tuvieron para las comunidades que las erigieron.

 • Go back to the Bulletin Board

Modular Project. Phoenician-Punic Architecture


Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464