Carme Arronis i Llopis [currículum]
Carme Arronis és professora ajudant doctora del Departament de Filologia Catalana, i ha treballat prèviament en el Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat d'Alacant realitzant el projecte SAÓ (Sistema d'Ajuda Ortoèpica per a la lectura de textos en valencià). La seua investigació se centra fonalment en l'edició i l'estudi de l'obra de l'autor valencià Miquel Peres, sobre el que ha realitzat la seua tesi doctoral, i en l'edició i els estudis d'altres textos de temàtica religiosa i devocional. Altra de les seues línies d'investigació s'ha ocupat de l'edició digital de textos en l'estàndar TEI.
Sergi Barceló i Trigueros [currículum]
Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant (2008), actualment és professor de català a la secundària. El desembre de 2011 va obtindre el Diploma d’Estudis Avançats pel treball d’investigació El Cançoner sagrat de Vides de sants.(Poesia valenciana religiosa de la baixa edat mitjana). A partir d’aquest treball, desenvolupa diferents tasques d’investigació per enllestir la tesi doctoral que portarà el mateix nom, així com articles relacionats amb aquesta temàtica. El 2012 obté el títol de Màster d’Ensenyament del català per a l’Acolliment Lingüístic a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Hèctor Càmara i Sempere [currículum]
Hèctor Càmara i Sempere, professor ajudant del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant, autor de la primera pàgina web dedicada a l'estudi i difusió del Misteri d'Elx http://www.lafesta.com, ha publicat també alguns articles sobre aquesta representació medieval il·licitana. Altres línies d'investigació en què actualment està treballant són l'estudi i edició dels incunables catalans de la Legenda aurea de Voragine i la devoció de la Mare de Déu en la literatura medieval catalana, en especial l'Assumpció. Al desembre de 2006, va presentar el treball d'investigació per a l'obtenció del DEA, amb el títol La vida de Maria en el Flos sanctorum romançat (1494) i el juliol de 2013 va defensar la tesi El Flos sanctorum romançat. Els dos incunables de la traducció catalana de la Legenda aurea de Jacobus de Voragine
Marinela Garcia i Sempere [currículum]
Doctora en Filologia Catalana per la Universitat d'Alacant el 1997, professora titular Del Departament de Filologia Catalana d'aquesta Universitat des de l'any 2000 y catedràtica des de l'any 2019 en el mateix Departament. El seu àmbit d'investigació principal és la literatura catalana de l'edat mitjana, com també els primers anys de l'edat moderna. Els seus primers treballs d'investigació abracen autors com Ausiàs March, Anselm Turmeda, Bernat Fenollar i Isabel de Villena.També s'ha ocupat de l'edició de textos medievals com alguns tractats catalans de falconeria i diverses obres de tema religiós, que són l'objectiu dels treballs més recents. Actualment dirigeix el grup d'investigació de la Universitat d'Alacant “Els escriptors i la impremta en el pas del segle XV al XVI” amb una línia de recerca centrada fonamentalment en textos hagiogràfics. Així mateix, ha estat directora de diferents projectes d'investigació des de 2006.
Maria Àngels Herrero i Herrero [currículum]
Llicenciada amb grau en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Ha treballat com a becària en els projectes Primera fase d’inventari general de l’espectacle popular valencià i Realització d’una edició crítica de l’obra teatral de Josep Bernat i Baldoví sota la direcció del Dr. Gabriel Sansano i Belso (UA). El 2009 es publicà el resultat de la investigació dels cursos de doctorat de Llengua i Literatura Catalanes per al DEA, sota la direcció de Marinela Garcia. El 2016 llig la tesi doctoral, Escriptores valencianes de l'edat moderna: catalogació, contextualització i difusió, dirigida per Marinela Garcia Sempere i llegida a la Universitat d'Alacant el 22 de gener de 2016. De tots dos treballs se n'han pubilcat resultats en forma de llibres o d'articles.
Silvia Idígora Fernández
Silvia Idígora Fernández, llicenciada en Filologia Francesa per la Universitat d’Alacant el 2010, va ser becària de col·laboració al departament de Filologies Integrades durant el curs 2009-2010. Col·labora amb el grup d'investigació des de l’any 2010, moment en què va obtenir una beca d’iniciació a la investigació de la Universitat d’Alacant. El 2012 va obtenir el títol del Màster d’Estudis Literaris, després de la defensa del seu treball fi de màster titulat: Réecritures des vies des saintes médiévales: analyse de l’œuvre de Nicole Bozon. Actualment prepara la seua tesi doctoral sobre la intertextualitat de l'hagiografia en l'obra del Marquès de Sade.
M. Àngels Llorca Tonda [currículum]
Mª Àngels Llorca Tonda, professora contractada doctora del departament de Filologies Integrades de la Universitat d'Alacant, doctora en Filologia Francesa per la mateixa universitat i Maîtrise en Lettres Modernes per la Univesitat de Paris IV-Sorbonne, és especialista en literatura francesa (segle XVIII, francofonia, medieval). La seua experiència docent en assignatures de literatura francesa medieval l’ha portat a interessar-se, des d’un punt de vista investigador, per la literatura medieval i concretament l’hagiografia.
Antoni Mas i Miralles [currículum]
Antoni Mas, professor titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant, coneix bé els textos antics, com ho demostra l'estudi de la documentació eclesiàstica de Santa Maria d'Elx publicat en La substitució lingüística del català (La llengua de l'Església d'Elx en l'edat moderna) (1994) i també en el seu treball sobre el Misteri d'Elx (La variació lingüística en les consuetes de la Festa d'Elx (2002), que va obtenir el premi d'Investigació Filològica Francesc Ferrer Pastor. La seua tasca investigadora s'ha centrat fonamentalment en la sociolingüística, amb treballs d'histròria de la llengua, de demolingüística i de la sociolingstica de la variació. A més, treballa en l'onomàstica, tant emb treballs d'antroponímia com de toponímia.
Vicent Pastor [currículum]
Vicent Pastor, llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat d’Alacant el 1990 i en Filologia Catalana per la Universitat Oberta de Catalunya el 2010. El seu treball final de carrera va versar sobre l’univers femení en la novel·la occitana Jaufré, i actualment els seus interessos investigadors es mouen entre la literatura catalana hagiogràfica medieval (“La vita aspera de sant Onofre”, 2012) i la narrativa abreu, el teatre i la memorialística de l’època moderna. Ha llegit la tesi doctoral el 2018, El Pierres de Provença Català: estudi i edició crítica de l'imprés de 1650, dirigida per Marinela Garcia Sempere, de la qual han derivat diferents publicacions.
Carmen Puche [currículum]
M. Carmen Puche López és professora titular de Filologia Llatina en la Universitat d'Alacant. És especialista en literatura llatina, i entre els seus treballs destaquen els dedicats a la narrativa llatina tardana com a transició entre la narrativa antiga i la medieval, pagana i cristiana. Participa en diversos projectes de investigació sobre narrativa grecolatina d'època imperial i sobre filologia llatina medieval i, actualment, està desenvolupant una nova línia de treball centrada en hagiografia llatina.
Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)
Tel: (+34) 96 590 3400Fax: (+34) 96 590 3464