Saltar apartados

La Xarxa Vives i l'Institut Ramon Llull intensifiquen la col·laboració en diferents activitats formatives i d'investigació

La UA confirma el suport a la creació d’un lectorat conjunt en català en la Universitat Paris 8

Alacant, 9 de gener de 2014

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, en qualitat de president de la Xarxa Vives d’Universitats, va rebre ahir el nou director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, per tal de tractar diferents qüestions relatives a la col·laboració que mantenen les dues institucions. Susanna ha fet un balanç de l’estat actual dels programes conjunts com ara el curs de didàctica de la llengua com a idioma estranger que la Xarxa desenvolupa dins del seu pla d’acció amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, o els programes de qualificació complementària que imparteixen amb sis universitats alemanyes. Tant Palomar com Susanna van coincidir a assenyalar la importància d’aquestes activitats conjuntes i van destacar la importància de la Xarxa com a membre de l’IRL.

A més, el director de l’Institut Ramon Llull va lloar la creació de XarxaMooc, el primer curs massiu en línia i obert pensat per a l’aprenentatge de la llengua, amb el qual va ratificar la seua col·laboració de difondre’l per les diferents universitats estrangeres. En aquest sentit, el rector de la UA –d’on va sorgir XarxaMooc- ha volgut destacar el paper que pot jugar l’Institut “en la difusió del projecte, per la seua indiscutible rellevància en la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes”. 

Durant la reunió, en la qual també van estar presents el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, Carles Cortés; el responsable de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, Andreu Bosch, i el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús, el rector de la UA va ratificar el suport de la institució a la creació d’un lectorat en català, juntament amb l’IRL, a la Universitat francesa Paris 8, “amb l’objectiu de reforçar els lligams existents en matèria de formació i investigació”. La iniciativa es va posar en marxa a partir de la signatura d’un conveni el passat mes de juliol, a partir del qual les tres institucions tractaran de consolidar els estudis catalans a la Universitat de Paris 8 amb activitats acadèmiques i de recerca (organització de seminaris, conferències, jornades, simposis, etc.), així com promovent els estudis de llengua, literatura i cultura catalanes, integrant-los en els plans d’estudi de les titulacions que ofereix.

En la imatge, un moment de la reunió al despatx rectoral de la UA.

 

Actualidad Universitaria


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464