Saltar apartados

Els rectors valencians critiquen el mètode Wert per a reformar els estudis universitaris

 

Alacant, Castello, València, 25 de juliol de 2014

El portaveu de les universitats públiques valencianes i rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, ha manifestat la decepció dels centres públics valencians pel mètode del ministre Wert d’implantar un sistema d’estudis universitaris de tres anys per al grau i dos per al màster en substitució dels 4+1 actual. Climent ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) on es va debatre sobre el projecte de real decret que modifica aquest aspecte.

Els rectors valencians es posicionen en contra d’aquesta reforma, igual que ja ho va fer la CRUE per la urgència en què es pretén fer i perquè no s’ha estudiat les conseqüències d’aquest nou model ni com conviure amb l’actual.

Els màxims representants dels centres públics universitaris estan oberts a estudiar la viabilitat del model de 3 anys per al grau i 2 per al màster que els permetria unir millor equiparació amb Europa però volen que aquest canvi estudie prèviament i s’analitze si l’actual model de 4+1 funciona adequadament, quins han sigut els seus resultats, com s’ha dut a terme l’acreditació dels títols i sobretot, quines serien les conseqüències econòmiques per a les universitats i per l’estudiantat.

A més a més, els rectors han criticat el ministre que no ha dut a terme cap tipus de planificació a mig i llarg termini del model educatiu universitari. “Una vegada més els rectors estén decebuts per la manera de funcionar del ministre que no ha tingut en compte l’opinió de les universitats, ni de la resta d’agents implicats, ni de la resta de partits polítics”, ha comentat Vicent Climent.

Per últim, el portaveu de les universitats públiques valencianes ha expressat la seua sospita de què aquesta proposta de reforma només tinga com a objectiu reduir la subvenció a les universitats públiques al passar de 4 a 3 el nombre d’anys dels estudis de grau.

 

 

Actualidad Universitaria


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464