Saltar apartados

Continua a la UA el Cicle "Capitalisme sense alternatives" amb Miren Etxezarreta

Etxezarreta

Economista crítica amb els models convencionals, la catedràtica emèrita de la Autònoma de Barcelona estarà dimecres a la Seu d’Alacant

La catedràtica emèrita d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, Miren Etxezarreta, farà el pròxim dimecres 15 de febrer, a les 20 hores, a la Seu d’Alacant, la segona conferència del cicle «Capitalisme sense alternatives?». La presentació de la ponència correrà a càrrec de Lluís Torró, professor d’Anàlisi Econòmica Aplicada de la Universitat d’Alacant i diputat a les Corts Valencianes.

Etxezarreta, que destaca per la seua defensa de l’enfocament marxista i anticapitalista de l’economia, ha participat activament en el Seminari d’Economia Crítica Taifa, a Barcelona, dedicat a promoure la crítica de l’economia convencional, la formació de joves economistes i la divulgació de temes econòmics d’actualitat a través de la publicació dels informes d’economia crítica. Ha escrit nombrosos articles i llibres, com ara La reestructuración del capitalismo en España (1970-1990).

A més de catedràtica emèrita d’economia, Miren Etxezarreta (Ordizia, 1936) té un màster en Economia i és doctora per la London School of Economics. Ha treballat com a professora en les universitats de Sussex (Brighton), Bilbao i la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha fet estades de docència en universitats d’arreu del món.

El cicle Capitalisme sense alternatives? pretén obrir un espai de reflexió al qual participen prestigiosos especialistes com Federico Mayor Zaragoza, Miren Etxezarreta, Monica Frassoni, Josep Fontana i Salvador Giner, que estan analitzant les possibles alternatives que pot tenir el sistema capitalista i valorar-ne les conseqüències en l’àmbit polític i social.

El cicle, organitzat pel vicerectorat d’Extensió Universitària amb la col·laboració de l’IEC i la revista Espill de la Universitat de València, forma part del projecte Pensar el segle XXI que es va iniciar l’any 2005 sota la coordinació de Ferran Isabel i Faust Ripoll. Des d’aleshores s’han succeït els cicles sobre identitats europees (2005), política i ciutadania (2007), laïcitat i religió a Europa (2009), en què hi han participat dones i homes especialistes dels camps de la història, la sociologia, la política o l’economia. Jordi Pujol, Josep Fontana, Isabel Morant, Margarita Boladeras, Sami Naïr, Carles Duarte, Josep Ramoneda, Joan Francesc Mira, Victòria Camps o Dominique Schnapper, han estat entre les persones convidades. Les conferències d’aquest projecte es poden consultar en la revista de pensament L’Espill de la Universitat de València.

Les sessions tindran lloc a la Seu d’Alacant i la Sala de Graus de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat d’Alacant. L’assistència és lliure i està limitada a la capacitat de la sala encara que sota prèvia inscripció l’assistència es pot certificar o convalidar per un crèdit de lliure configuració.

 

Programa de conferències:

Dimecres, 15 de febrer, 20 h. Seu d’Alacant.

Miren Etxezerreta, economista, catedràtica emèrita d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

«Reflexionando sobre las alternativas»

Presenta: Lluís Torró, professor d’Anàlisi Econòmica Aplicada de la Universitat d’Alacant, diputat a les Corts Valencianes.

 

Dijous, 23 de febrer, 20 h. Seu d’Alacant.

Monica Frassoni, política italiana, presidenta del Partit Verd Europeu

«Salida verde de la crisis construyendo un verdadero federalismo europeo»

Presenta: Manuel Alcaraz, professor d’Estudis Jurídics de l’Estat de la Universitat d’Alacant, president de la Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes

 

Dimecres, 29 de febrer, 13 h. Facultat d’Econòmiques. Sala de graus

Josep Fontana, historiador, professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra.

«El capitalisme més enllà de la crisi»

Presenta: Javier Vidal, catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat d’Alacant.

 

Dimecres, 7 de març, 20 h. Seu d’Alacant.

Salvador Giner, sociòleg, catedràtic a la Universitat de Barcelona i president de l’Institut d’Estudis Catalans

«El futur del capitalisme: teories i realitats»

Presenta: Manuel Atienza, catedràtic de Filosofia del Dret i Dret Internacional de la Universitat d’Alacant

 

Inscripció i dates del cicle:

http://web.ua.es/sedealicante/ o www.veu.ua.es/va/talleres/

Actualidad Universitaria


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464