Saltar apartados

La Universitat d'Alacant internacionalitza el valencià

 

Tarjeto_VIVES
 

Alacant, 27 de juliol de 2012

Del 27 d’agost al 7 de setembre, la Universitat d’Alacant donarà a conèixer el valencià a alumnes vinguts d’Àustria, Alemanya, Escòcia, Polònia i Itàlia, entre d’altres nacionalitats. Es tracta d’un programa intensiu, en què l’alumnat no només començarà a parlar valencià i s’introduirà en la gramàtica bàsica de la llengua, sinó que, a més, coneixerà els costums, el paisatge, la història, les festes i la gastronomia de la terreta.

Segons Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, “Més enllà de l’espanyol, molts dels alumnes Erasmus que elegeixen la Universitat d’Alacant, o qualsevol altra universitat de la regió Vives, també s’interessen pel valencià i una llengua no pot aprendre’s desvinculada de la seua cultura. Per això, a més dels clàssics continguts lingüístics, hi ha un programa paral·lel per a conèixer les ciutats principals de l’entorn, la seua història, les festes més emblemàtiques que tenim i la gastronomia de les nostres comarques.”

Aquest curs s’emmarca en el programa European Intensive Language Courses de la Unio Europea i està organitzat per la Xarxa Vives d’Universitats, integrada per 21 universitats de tot l’àmbit lingüístic català. Segons Josep Forcadell, director del Servei de Política Lingüística de la UA, “Hi ha alumnes que rebran ací, a Alacant, un primer ensenyament del valencià, que després aprofitaran per a continuar estudis en universitats valencianes, de Catalunya, de les Illes Balears, d’Andorra, França o Itàlia”.

A més d’una ruta històrica i arquitectònica per Alacant, el programa cultural del curs inclou visites guiades a Oriola, Elx, la Vila Joiosa, Dénia, Gandia, Algemesí i València, tallers de cuina per a aprendre a fer dolços i paella, una jornada dedicada a les Fogueres i una altra als moros i cristians. “Vivim en un món multilingüe ple de persones plurilingües i accions com aquest curs en són un exemple. Que ningú es sorprenga si sent dir «Bon dia!» amb accent de Glasgow, Varsòvia, Ankara o Innsbruck”, ha apuntat Carles Cortés.

Actualidad Universitaria


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464