Saltar apartados

Lisístrata, un clàssic produït per la UA en dues llengües

Lisistrata

Alacant, 15 de maig de 2012

Es representa en la versió valenciana, dimecres al Paraninfo

Parlar de guerra en una comèdia, de dones i homes, d’una vaga de sexe i de la possibilitat de la pau és possible a Lisístrata, una obra d’Aristòfanes produïda pel del Vicerectorat d’Extensió Universitària i representada pels grups de Teatre Clàssic i de Teatre Universitari de la Universitat d’Alacant. La novetat del muntatge radica en que per primera vegada, es porta a escena un clàssic en dues versions, una en Castellà i altra en valencià que permetrà oferir l’obra en la llengua que demanen els distints auditoris on es represente. Per a fer possible esta doble versió s’ha contat amb la participació conjunta dels directors de teatre Tomàs Mestre i Andrés Vinaches.

Lisístrata s’estrenarà demà dimecres, dia 16 de maig, al Paraninfo en la seua versió en valencià.

Amb una temàtica en plena vigència, la comèdia d’Aristòfanes (de l’any 411 abans de la nostra era) presenta una Atenes immersa en la Guerra del Peloponès. Sota l'embolcall d'un llenguatge lliure i desenfadat i d'una peripècia escènica de gran comicitat, Aristòfanes aprofita l’ambient bèl·lic per enfrontar els personatges: les dones són partidàries de la pau, els homes propugnen la necessitat de continuar la guerra. Dirigides per Lisístrata, les dones de tot Grècia decideixen oposar-se a la guerra amb un recurs singular i molt eficaç: una vaga de sexe.

La simplicitat i el reduccionisme del plantejament inicial, i la peculiaritat del recurs utilitzat per les dones reforcen la potencialitat còmica de cada situació dins de la trama argumental.

La representació serà a les 20.00 hores. Entrada amb invitació que es pot recollir a la Sala Aifos del Campus de Sant Vicent.

Actualidad Universitaria


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464