Saltar apartados

"El teatre actual: noves perspectives", a debat a la UA

F.Corrons

Alacant, 7 de novembre de 2011

Ponència a càrrec de l’especialista en teatre català actual, traductor i gestor teatral Fabrice Corrons, de la Université de Toulouse-le Mirail

El 8 de novembre, a les 13.00 hores, la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres acollirà la ponència El teatre actual: noves perspectives, a càrrec de l’especialista en teatre català actual, traductor i gestor teatral Fabrice Corrons, de la Université de Toulouse-le Mirail. Segons comenta Corrons, a la ponència “proposarem unes reflexions transversals sobre les noves tendències del teatre actual, a partir d’exemples de la cartellera de la Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos i de la programació escènica actual a l’Estat”. Presentarà l’acte Biel Sansano, de la Universitat d’Alacant. 

Fabrice Corrons és Maître de Conférences (docent i investigador titular) en llengües i cultures castellana i catalana de la Université de Toulouse-le Mirail. Membre del grup d’investigació LLA-CREATIS, és especialista del teatre català actual, i a més traductor i gestor teatral a l’associació Les Anachroniques que es dedica a la promoció del teatre hispànic actual a França des de fa més de vint anys. És també secretari de l’Association Française de Catalanistes que aplega els investigadors de catalanística a les universitats franceses.

 

Qüestions vigents entorn el teatre

És necessari, encara, el teatre? Aquesta és la pregunta que es va plantejar el filosof i teòric del teatre francès, Denis Guenoun, l’any 1997, i que avui continua sent vigent. Ara que tenim tantes expressions cada vegada més realistes i il%u2219lusionistes de veure el nostre món, gràcies a la mirada de l’art i/o dels mitjans de comunicació... Ara que els videojocs, el mòbil, les xarxes socials, el xat, la webcam ens permeten de jugar a ser altres, tot gaudint de la protecció de la pantalla… Per (a) què es practica i es veu encara teatre?

Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala

 

Organitza

Vicerectorat d’Extensió Universitaria

Facultat de Filosofia i Lletres

Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos

Actualidad Universitaria


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464