Saltar apartados

Cátedra Enric Valor

NOTICIAS Y EVENTOS

15/10/2019
Castalla acoge la "III Fira de la Fantasia en homenatge a Enric Valor"

Castalla acogerá el fin de semana del 26 y el 27 de octubre la "III Fira de la Fantasia en homenatge a Enric Valor". Dos días de actividades, impulsados por la Cátedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant y el Ayuntamiento de Castalla, en que colaboran el Centro Cultural Castellut y la Coordinadora pel Valenciano de l'Alcoià i el Comtat (Escola Valenciana). Según explica Joan Borja, director de la Cátedra Enric Valor, "la feria aspira a ser un escaparate de la fantasía popular valenciana, de las leyendas y fábulas que configuran el imaginario popular valenciano".

10/05/2018
Intermediació per a la creació de l'Aula Universitària de Castalla, i per a l'oferta de cursos de valencià per part de la Universitat d'Alacant, a Castalla

Amb la inauguració, el dijous 10 de maig de 2018, de l'Aula Universitària de Castalla a les instal·lacions de l'Escola d'Adults de la localitat, Castalla s'incorpora a la xarxa de seus de la Universitat d’Alacant. Inaugurada ja l'Aula Universitària, la Càtedra Enric Valor ha facilitat els contactes i la coordinació tècnica entre la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castalla i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües a fi que s'hi puguen oferir i impartir cursos de valencià del Servei de Llengües de la UA.

05/04/2018
Col·lecció «La Lluna en un Cove». Presentació d'Els viatges de Mireia

Per mitjà del corresponent conveni entre l’Ajuntament d’Altea i la Universitat d’Alacant (AYTOALTEA2-16X), i amb la col·laboració de la Càtedra, a finals de l’any 2017 es va publicar el llibre Els viatges de Mireia. Una història d’Altea contada per a joves, de Jesús Navarro Rodríguez. Aquest llibre va ser finalment presentat el 5 d’abril de 2018, a les 20:00 h, a la Casa de Cultura d’Altea, en un acte en què van participar, a més de l’autor, la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Altea, Vicenta Pérez, i el director de la Càtedra, Joan Borja. 

01/02/2018
Intermediació amb l'IAC Juan Gil-Albert amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández per a la realització de murals al·lusius a la figura i l'obra d'Enric Valor al parc del carrer Sant Antoni

A instàncies del regidor de Cultura de Castalla, Jesús López Blanco, des de la Càtedra Enric Valor es van propiciar els contactes amb el professor de l’assignatura Pintura en l'Àmbit Públic, Iván Albalate Gauchia, per a la col·laboració entre l’Ajuntament de Castalla i la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández a Altea, a fi de dur a terme una intervenció d'art mural, a propòsit de la figura i l'obra d'Enric Valor, al parc del carrer Sant Antoni de Castalla.

19/01/2018
Programa de Ràdio Altea: Café Gadea

Una de les activitats desenvolupades al si del PEP en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural ha estat la producció i la realització del programa de ràdio «Café Gadea», a càrrec del mateix alumnat del Màster, amb la col·laboració de Ràdio Altea i amb participació del mateix professorat del PEP. Aquest programa es va emetre regularment en directe per Ràdio Altea els divendres, de 16:00 a 17:00 h; i, en diferit, les diumenges en el mateix horari: des del 19 de gener de 2018 fins al 19 de maig de 2018.

01/01/2018
Intermediació amb l'AVL per al finançament del Màster en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural

El director de la Càtedra Enric Valor ha mediat amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a propiciar la col·laboració d’aquesta institució en el Màster en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural. Com a resultes d’aquesta intermediació, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua va crear una línia pressupostària de 6.000 €, d’ajuda al finançament del Màster en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural.

01/01/2018
Programa d'Estudis Propis en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural

Durant el curs 2017-2018 s’ha va tindre lloc al Centre Cultural Gadea d’Altea el Programa d’Estudis Propis en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural, que consta d’un Màster en Comunicació i Mediació Cultural, un títol d’Especialista en Comunicació i Mediació Lingüística i un títol d’Expert en Comunicació i Gestió Cultural.

15/03/2017
Castalla acogerá la gala del XXII Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià

Martes 21 de marzo - Auditorio de Castalla - 20.30 horas

La entrega del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2016, organizado un año más por la Diputación de Alicante, y en el que participa la Cátedra Enric Valor de la Universidad de Alicante, se celebrará por primera vez en Castalla, el municipio de origen de Valor. A este prestigioso premio de las letras valencianas concurren este año 19 novelas.

01/03/2017
II Jornades formatives "Enric Valor a l'escola"

La Universitat d’Alacant (Càtedra Enric Valor) i els CEFIRE d’Alacant i d’Elda convoquen les II Jornades Formatives Enric Valor a l’escola. Es tracta d’unes jornades reconegudes amb 20 hores: 7 hores presencials, a Castalla (divendres 17 i dimarts 21 de març, de 17 a 20:30 hores) i 13 hores a distància (plataforma Moodle). Les jornades seran acreditades amb 20 hores formatives per part del CEFIRE (per als docents) i per part de la Universitat d’Alacant (per als seus alumnes).

08/11/2016
Joan Borja dirigirá la Cátedra Enric Valor de la Universidad de Alicante

La Cátedra Enric Valor ha dado este martes un paso adelante con el nombramiento del profesor Joan Borja como director de esta y la presentación en público del proyecto de actividades para el próximo año. Un acto que se ha hecho en Castalla, pueblo natal del escritor, una de las dos poblaciones que, con la Universidad y Altea, forman la Cátedra y al cual han asistido, además del rector de la Universidad de Alicante, el vicerrector de Cultura, Deporte y Lenguas, Carles Cortés, la secretaria general de la UA, Esther Algarra, la directora del Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística de la UA, Mar Iglesias y los alcaldes de Castalla y Altea.

21/07/2016
El rector de la Universidad de Alicante visita las instalaciones de Villa Gadea

El alcalde de Altea, Jaume Llinares y el rector de la Universidad de Alicante Manuel Palomar, han visitado las instalaciones de Villa Gadea, edificio municipal que será la futura sede del Aula Universitaria y de la Cátedra Enric Valor. Les han acompañado en la visita el concejal de Cultura, Diego Zaragozí y las concejalas de Educación y Medio Ambiente, Vicenta Pérez y Beatriz Nomdedeu, respectivamente. Por parte de la Universidad de Alicante han asistido el vicerrector de Cultura, Deporte y Lenguas, Carles Cortés; el vicerrector de Campus y Tecnología, Rafael Muñoz; la secretaria general, Esther Algarra; la secretaria del Consejo Social, Aránzazu Calzada, el profesor de la UA, Joan Borja i la jefa del Gabinete del Rector, Francisca Milán.

11/07/2016
La Universidad de Alicante, Altea y Castalla hacen "justícia" con Enric Valor

La Universidad de Alicante y los Ayuntamientos de Altea y Castalla han hecho realidad este lunes la Cátedra Enric Valor. El rector, Manuel Palomar, con los alcaldes de Altea y Castalla, Jaume Llinares y Antonio Bernabeu, han firmado este mediodía el convenio de creación de esta Cátedra conjunta que tiene como objetivo «promover el conocimiento y la difusión de la cultura popular valenciana, así como impulsar y propiciar los estudios musicales».

08/07/2016
La Universidad de Alicante crea la Cátedra Enric Valor con los ayuntamientos de Altea y Castalla

Alicante. Viernes 8 de julio de 2016

La Universidad de Alicante y los ayuntamientos de Altea y Castalla han decidido crear una cátedra institucional que, con el nombre del escritor de Castalla Enric Valor, tendrá como objetivo convertirse en un núcleo de reflexión, debate e investigación en el campo de la literatura contemporánea, la cultura popular y los estudios musicales.

«L’idioma s’ha consolidat i es consolida més a més segons el seu ensenyament va ampliant-se, i així ha pogut i pot resistir els embats absurds, i inimaginables, que sofreix, perquè una nodrida colla de bons valencians han petjat terra ferma en el seu treball renovador».

(Enric Valor, discurs d’investidura com a doctor honoris causa de la Universitat d’Alacant el 5 de novembre de 1999).

 

 

Cátedra Enric Valor


Cátedra Enric Valor
Secretariado de Promoción Cultural y Lingüística
Edificio Germán Bernácer
Universidad de Alicante
Carretera San Vicente s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9821

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464