Saltar apartados

XVIII Encuentro de Servicios Lingüísticos de la Xarxa Vives

Alicante, 13 de junio de 2013

Amigues, amics, sigueu benvinguts a la Universitat d’Alacant. 

Us agraïm sincerament que hageu optat per fer aquesta Trobada a la nostra Universitat. Serà la tercera ocasió que es fa a la Universitat d’Alacant: la primera, l’any 1989, en temps del rector Martín Mateo, després, una vegada creada la Xarxa Vives, l’any 2002, en temps del rector Salvador Ordóñez, en la qual vau participar alguns dels presents, i aquesta d’enguany. 

En la primera trobada també van participar tècnics lingüístics de Galícia i Euskadi. Avui la Xarxa ha tingut la bona idea d’invitar els serveis lingüístics de les universitats gallegues (La Corunya, Vigo i la històrica de Santiago de Compostel•la), de la Universitat Pública Basca i de la Universitat Pública de Navarra. Les seues polítiques lingüístiques ens poden orientar a les universitats de la Xarxa. A més, vivim en un estat plurilingüe i convé fer-ho evident, si més no, en l’àmbit universitari. 

Aquesta Trobada és una oportunitat per a intercanviar experiències i maneres d’enfocar les diferents funcions i tasques que les universitats de la Xarxa Vives i les invitades encomanen als respectius serveis lingüístics. Serà una oportunitat per a conèixer el tractament que cada universitat dóna a les llengües presents en el seu àmbit i les estratègies de promoció i ús de les llengües no oficials. Compartirem experiències per a ser més eficaços en el treball d’assessorament lingüístic en les llengües oficials i en anglès. Intercanviarem experiències en l’ensenyament de la llengua pròpia de manera presencial i a distància. Mirarem de com aprofitar els nous canals i les noves eines per a la comunicació social i la formació. I tantes altres coses i experiències de les quals tots podem aprendre. 

A més dels tallers i de l’assemblea general per a compartir les conclusions de cada taller, hi haurà dues conferències de persones externes al món dels serveis lingüístics i de la llengua. Dues persones, Dolores Reig i Vicent Sanchis que, des de fora, ens oferiran les seues reflexions per a provocar respostes i canvis de perspectiva que ens ajuden a veure la realitat i el futur d’una manera diferent o a tenir en compte elements que, potser, capficats en la nostra faena immediata, no havíem vist. 

Espere que aquesta Trobada us faça despertar més idees i més confiança mútua per als pròxims mesos i anys. Les universitats de la Xarxa, les universitats gallegues, la basca i la navarresa necessiten de les vostres aportacions i de la vostra il•lusió. És temps d’aliances i de cooperació, i vosaltres, i especialment la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives, que és la punta de llança dels serveis lingüístics, heu demostrat la capacitat de treball en comú i d’innovació al si de la Xarxa i cadascuna de les universitats. 

Vull donar les gràcies per la seua presència, especialment, als responsables dels serveis lingüístics de les universitats gallegues, de la universitat del País Basc i de la Pública de Navarra, amb el desig que els contactes entre les nostres universitats siguen profitosos per a totes. 

Que la vostra estada a la Universitat d’Alacant siga útil per a tots i totes, i reforce les aliances i el treball en xarxa. 

Moltes gràcies.

 

Oficina del Rector


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464