recursos didácticos

 

 

 RECURSOS EDUCATIVOS DESCARGABLES EN PDF

 

Descàrrega directa en pdf

Aquesta guia didàctica es realitza amb la intenció d'oferir als i les professionals de l'ensenyament, que exerceixen la seua labor en els nivells educatius d'Educació Infantil i Primària, eines que els permeten analitzar, seleccionar i treballar amb contes infantils des de la perspectiva de gènere, com a instruments per a coeducar des de la infància.

Descàrrega directa en pdf

Amb l'objectiu de facilitar al professorat pautes per a fomentar actituds i comportaments igualitaris en el context educatiu, es presenta la guia que teniu en les vostres mans, on s'ofereixen elements per a la reflexió sobre els contes populars i una breu bibliografia de contes coeducativos i no sexistes, més concordes amb la realitat social.Aquest material pretén enfortir les finalitats treballades durant els Tallers “Aprenent en Igualtat “, realitzats en centres educatius de la localitat amb alumnat d'Educació Infantil, per a la inclusió i el tractament transversal en el Currículum educatiu de la Promoció de la Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes.Amb aquesta iniciativa es tracta de conscienciar sobre la importància de produir canvis socials i noves relacions de gènere on els xiquets i les xiquetes es reconeguen com a agents protagonistes d'aquest nou model de societat.

Descàrrega directa en pdf

Els llibres infantils, ja siguin contes o llibres en imatges, són el primer apropament a la lectura i constitueixen un material pedagògic i un suport privilegiat en els processos d'identificació i aprenentatge dels rols sexuals i dels relacions socials entre els sexes. D'aquesta manera, els imatges, observades durant molt de temps per els xiquets i els nens que encara no han après a llegir, són eines de transmissió d'estereotips, així com la literatura infantil i juvenil, que actua com a agent de transmissió de normes, valors i ideologies.

És per aquesta raó que el Centre de Recursos de la Dóna de Cornellà, amb la col·laboració de la Biblioteca Central de Cornellà i la Diputació de Barcelona, ha elaborat aquesta guia, amb l'objectiu de poder facilitar la taverna a doll i pares, educadorsi educadors en la localització de materials que formin nens i xiquets en igualtat.

 

 

Descàrrega directa en pdf

Aquesta guia Set rompecuentos per a set nits ha sigut elaborada com un recurs didàctic de suport per a fer un ús no sexista dels contes, redefinint els papers, els personatges, les històries, etc., des d'una perspectiva crítica. A més, amb l'objectiu de facilitar aquesta tasca, s'aporten propostes alternatives de contes fonamentades en valors positius i igualitaris, que afavoriran el desenvolupament ple de xiquetes i xiquets. En definitiva, aquest material és una aposta coeducativa.

 

   

CUENTOS PARA TENER EN TU BIBLIOTECA 

 

Adela Turin (text)

Nella Bòsnia (il·lustració)

G. Tolentino (traducció)

 

De la mítica col·lecció "A favor de les xiquetes", una història fabulada que reivindica el rol femení en la societat, combat els estereotips sexistes i denuncia la discriminació. Perquè encara es necessiten obres sobre coeducació i igualtat.

Adela Turin (text)

Nella Bòsnia (il·lustració)

G. Tolentino (traducció)

 

Ells menjaven, viatjaven i es modernitzaven mentre elles recol·lectaven menjar i criaven a la prole. Però els bonobos no acceptaven que les bonobas també pogueren aprendre i evolucionar. El llegat de les autores i il·lustradores pioneres en la creació d'àlbums sobre igualtat i coeducació, encara vigent.

Adela Turin (text)

Nella Bòsnia (il·lustració)

G. Tolentino (traducció)

 

Aïllada en un jardí, Margarita és l'única elefanta del grup incapaç d'aconseguir que la seua pell siga de color rosa caramel. Quan els seus progenitors desisteixen d'imposar-li aqueix aspecte, per fi descobrirà el significat de la llibertat i obrirà el camí de la igualtat per a les seues companyes.

Adela Turin (text)

Nella Bòsnia (il·lustració)

G. Tolentino (traducció)

 

La catàstrofe ho posa tot potes enlaire: els deixa sense llar i altera per complet les seues vides. Però és la senyora Ratolí la que troba la solució. D'una vida monòtona, a les aventures i els nous rols en la família.

 

 

 

 GUÍA DE LECTURAS PARA TU BIBLIOTECA VIOLETA

 

Aquí tienes una guía de lecturas para infantil, primaria, ESO y bachillerato con el fin de facilitar recursos como herramientas de apoyo a una educación igualitaria, no sexista y libre de violencia de género.