Saltar apartados

LICORS TRADICIONALS DE LA MUNTANYA D'ALACANT

Información general

LICORS TRADICIONALSEn aquest curs teoricopràctic es veuran els principals licors tradicionals s'han preparat i continuen preparant-se tradicionalment a la muntanya d’Alacant i que formen part del nostre patrimoni immaterial. Els canvis en les formes de vida han fet que en l’actualitat aquestos usos tradicionals queden a l’oblit, però cursos com aquest pretenen posar de manifest que l’aprofitament dels recursos naturals pot dinamitzar les economies rurals amb productes emblemàtics i de qualitat.

  • Fecha: Del 25 al 26 de julio de 2013
  • Lugar: Sede universitaria de Cocentaina. Centre Cultural El Teular (Cocentaina)
  • Coordinación: Carles Martín Cantarino, profesor titular de Ciencias del Mar y Biología Aplicada, Alicante / Antonio Belda Antolí, PAS de Ciencias de la Tierra y del Medio Ambiente (CTMA), Universidad de Alicante. 
  • Créditos: 1
  • Horas: 15
  • Precio:
    • Estudiantes y desempleados:60 €
    • General: 80 €
  • Lengua vehicular: castellano y valenciano
  • Alojamiento: El alumnado matriculado tiene la posibilidad de alojarse de forma gratuita en el albergue. Si estás interesado, debes reservar plaza cuando te matricules.

Programa

Jueves 25 de julio

9:00-11:00 h Presentació del curs i introducció a l'estudi d'usos tradicionals
Carles Martín Cantarino, professor titular de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, Alacant

11:30-14:30 h Licors tradicionals del sud d'Alacant: aprofitament dels recursos vegetals del semiàrid
Carles Martín Cantarino, professor titular de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, Alacant

16:00-18:00 h Introducció a l'etnobotànica dels licors
Daniel Climent i Giner, Professor de Secundària. 

18:15-20:15 h La simbología de les plantes utilitzades en la preparació de begudes tradicionals
Daniel Climent i Giner, Professor de Secundària.

Viernes 26 de julio

9:00-12:00 h Recorreguit etnobotànic i identificació de plantes aromàtiques en una zona de la serra de Mariola. Visita guiada a la Bodega Licores Pastor (Alcoi) i explicació del procés d'elaboració dels licors
Antoni Belda Antolí, PAS de Ciències de la Terra i del Medi ambient (CTMA), Universitat d'Alacant.

12:00-14:00 h Sessió pràctica: elaboració casolana de licors tradicionals
Antoni Belda Antolí, PAS de Ciències de la Terra i del Medi ambient (CTMA), Universitat d'Alacant.

14:00-15:00 h Tancada del curs i conclusions
Daniel Climent i Giner, Professor de Secundària. 

Matrícula

Si el número de alumnos matriculados en el curso no supera el mínimo establecido, la Universidad de Alicante puede resolver la no celebración del mismo.

Patrocinadores

                       

 

Cursos de Verano de la Universidad de Alicante 'Rafael Altamira'


Cursos de Verano de la Universidad de Alicante "Rafael Altamira"
Edificio Germán Bernácer - Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9827

Fax: (+34) 96 590 3839

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Para más información: informacio@ua.es, y para temas relacionados con este servidor Web: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464