JORNADA D’ENSENYAMENT I ÚS DEL VALENCIÀ ALS CENTRES EDUCATIUS. INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES D’EDUCACIÓ PLURILINGÜE 2017

Declaració d'intencions

Amb l’aparició aquest hivern del Decret 9/2017, de 27 de gener, del Consell, pel qual s’estableix el model lingüístic educatiu valencià on es fa referència als objectius i a la metodologia adient a l’ensenyament de les llengües, se’ns han aclarit algunes incògnites però se’ns han proposat alguns reptes que per altra banda ja havíem assumit. 

Els mestres i professors insistim en la consolidació d’aquesta Jornada com un marc idoni per a aportar bones pràctiques i debatre aquest nou marc normatiu des de l’experiència i la professionalitat. 

Saludem aquest model d’enriquiment com una oportunitat per a plantejar accions millor coordinades a les nostres comunitats educatives i especialment als equips docents dels que en formem part. 

Aprofitem també per a preguntar-nos quin són els reptes que s’hem plantejat cadascú a partir de la publicació del nou Decret de plurilingüisme, explicar-nos com podem superar els entrebancs que han o poden sorgir i compartir idees per a millorar més encara l’ensenyament de les llengües, especialment del valencià en el proper curs. 

El professorat dels centres que fan programes plurilingües en valencià de la ciutat d'Alacant i les comarques alacantines estem curs a curs consolidant un espai de reflexió conjunta amb el suport de la Universitat d'Alacant, amb la llibertat i la confiança que ens dóna el bon treball, els objectius comuns i el context compartit. 

Aquest espai és naturalment la Jornada, en la qual us proposem participar i que us presentem en aquest programa que confeccionem un grup obert de mestres i professors que creiem en un plurilingüisme de qualitat des del valencià.

Lloc de realització Universitat d'Alacant, Facultat d'Educació
Localitat Alacant
Data 8 de juny de 2017
Presentació de comunicacions
Fins al 30 d'abril 2017 (Formulari d'inscripció de comunicacions, termini tancat)
Inscripcions
Fins al 26 de maig (Formulari d'inscripció de participants)
Horari
De 16 h a 20’30 h
Organitza
Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, UEM – UA (IIFV), Facultat d'educació de la Universitat d'Alacant, La Cívica – Escola Valenciana, mestres i professores/professors de centres educatius que fan educació bilingüe/plurilingüe
Col·labora
Un entre tants. Xarxa Cooperativa d'Experiències TIC per a l'Ensenyament en Valencià, Xarxa de Centres Educatius Valencians de Qualitat, Enxarxa't
Objectius
• Posar en contacte als mestres i professores/professors que fan ensenyament bilingüe/plurilingüe en el context valencià.
• Comunicar experiències pràctiques d’ensenyament de llengües als centres educatius.
• Ajudar a la formació dels mestres i professors que fan ensenyament en valencià i/o en llengua estrangera.
• Compartir experiències pràctiques d'organització de l'educació plurilingüe en el centres de les comarques d'Alacant.
Destinataris • Professorat d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat que fan ensenyament i ús vehicular del valencià i/o en llengües estrangeres en el context educatiu valencià.
• Estudiants universitaris.

Proposta d'organització

Llengua vehicular de les jornades: valencià

Horari i estructura

Programa complet

Inscripció

Formulari d'inscripció de participants

Formulari d'inscripció de comunicacions

Per a més informació administrativa

Ismael Vicedo

607930565

Per a més informació acadèmica

Agustí Fuertes

660538881

Logos Jornades UEM