Comunicat davant de la interrupció al País Valencià de la recepció de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació


Davant de la interrupció al País Valencià de la recepció de TV3 i d’altres canals de la Corporació Catalana de Radiotelevisió per pressions del govern de la Generalitat Valenciana, l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana

MANIFESTA:

1. Que, en un moment com l’actual d’enriquiment de tota l’oferta comunicativa audiovisual i d’increment a nivell internacional d’una comunicació sense fronteres, és inadmissible la prohibició, per part del Ministeri d'Indústria espanyol a través de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions, de la recepció d’aquestes emissores perquè retalla l’oferta comunicativa i radiofònica actual i vulnera el dret dels ciutadans a rebre i a triar qualsevol opció d’aquesta oferta. Cal recordar que els valencians hem pogut sintonitzar Catalunya Ràdio i Catalunya Informació des de fa més de dues dècades.

2. Que la suspensió de la recepció les emissions és encara més greu si tenim en compte que ataca directament la difusió de la llengua pròpia dels valencians, llengua per la qual tant el Govern d’Espanya com sobretot el de la Generalitat Valenciana haurien de vetlar i de tenir “especial respecte i protecció”, tal com estableix l’article 3 de la Constitució espanyola.

3. Que la divulgació del valencià, i del conjunt de la llengua catalana, a través dels mitjans audiovisuals pateix, una vegada més, noves persecucions des del poder polític establert a les institucions, després que aquest haja aconseguit la desaparició de les emissions de TV3 i les altres cadenes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i el tancament de Canal 9 o de Ràdio 9 de la Ràdiotelevisió Valenciana.

4. Per tant, ara més que mai és imprescindible continuar amb les emissions en llengua pròpia de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació.