Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Unitat d'Accessibilitat Digital

II Jornada Emprendimiento i Recerca en Accessibilitat Digital

Visualitza la jornada en: http://vertice.cpd.ua.es/231929

Presentació

L'emprenedoria social té entre els seus objectes resoldre qüestions socials amb un enfocament innovador i així millorar la qualitat de vida de les persones. D'altra banda, estem immersos en l'era de transformació digital, que ens brinda un ampli ventall de possibilitats cap a l'emprenedoria digital. En aquest sentit, llancem un concurs d'idees que es transformaran en reptes per a l'emprenedoria  digital amb component social.

Si volem donar-li un enfocament realista seran els propis estudiants amb discapacitat els qui compten als participants en el concurs els seus hàndicaps, la seua experiència, els obstacles als quals tal vegada fan front diàriament, d'aquesta manera es tindrà un punt de partida per al desenvolupament de les idees/projectes a valorar consistent a donar solució a aqueixos reptes des de l'enfocament de l'emprenedoria social.

L'objectiu de la jornada serà crear un espai de trobada per a les estudiants i els estudiants i investigadores i investigadors de la Universitat d'Alacant sobre l'emprenedoria social i digital.

En aquesta ocasió presentem com a novetat un concurs d'idees en emprenedoria digital.  En una fase prèvia, s'organitzen uns Focus-Group amb l'estudiantat de la UA, principalment amb discapacitat i NEAE (necessitats específiques de suport educatiu), perquè aporten quins són els seus hàndicaps, la seua experiència, els obstacles als quals fan front diàriament, i principalment en l'àmbit de la universitat.

L'objectiu és convertir aquestes idees en reptes perquè grups d'estudiants preseleccionats l'utilitzen com a punt de partida per a l'emprenedoria digital, amb component social. Posteriorment, en la jornada es presentaran exemples de projectes d'emprenedoria digital i social, així com grups d'investigació, nascuts en la comunitat de la Universitat d'Alacant.

 

Programa

09.45. Acreditació  i proves de connexió.

 

10.00. Inauguració i presentació de Concurs d'Idees GENNERA PRO

  • Josefa Parreño Selva. Directora del Secretariat d'Ocupació i Suport a Estudiants. Vicerectorat d'Ocupació i Estudiants, Universitat d'Alacant.

 

10.20.  Taula redona d'emprenedoria social i accessibilitat digital

  • Tilúa Assistència.  Emilia Méndez Barrios.  Serveis Personals de Teràpia Ocupacional amb Tecnologia i Assistència Domòtica.
  • Projecte Adaptai.   Miguel Cazorla Quevedo . Departament de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial.
  • Modera : Mª Ángeles Alonso Vargas. Professora titular d'universitat de Botànica del Departament de Ciències Ambientals i Recursos Naturals de la Universitat d'Alacant.

 

11.00. Taula redona d'investigació en accessibilitat digital: dos últims guanyadors premis Impuls Accessibilitat

  • RIDIT Alberto Madrero. Projecte tecnològic que trenca barreres comunicatives a les quals s'enfronten les persones amb discapacitat auditiva. 
  • OMU Carlos Díez. Intèrpret virtual en temps real de llengua oral espanyola a llengua de signes espanyola.
  • Modera Mariela L. Álvarez López. Professora titular d'universitat del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant.

 

11.40. Clausura.

 

Esdeveniment accessible

L'esdeveniment serà un exemple d'esdeveniment accessible, comptant amb les següents adaptacions:

  • Transcripció automàtica en text a través d'Ability Connect.
  • Intèrpret de Llengua de Signes Español
  • Retransmissió de l'esdeveniment, que podrà ser seguit a través de Videostreaming .