Declaració d'accessibilitat d'aplicacions mòbils

Declaració d'accessibilitat

La Universitat d'Alacant s'ha compromès a fer accessibles les seues aplicacions per a dispositius mòbils en Android (baixada de l'app en Android Obri nova finestra) i iOS (baixada de l'app en iOS Obri nova finestra), de conformitat amb el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic.

La present declaració d'accessibilitat s'aplica a les aplicacions mòbils de la Universitat d'Alacant.

Situació de compliment

Les aplicacions mòbils són parcialment conformes amb el nivell AA de les pautes d'accessibilitat per al contingut web en la seua versió 2.1, a causa de les excepcions i de la falta de conformitat dels aspectes que s'indiquen a continuació.

Contingut no accessible

El contingut que s'arreplega a continuació no és accessible pel següent:

 1. Existeixen continguts multimèdia antics de vídeo, àudio o vídeo i àudio que no compleixen el nivell AA d'accessibilitat per no comptar amb subtítols o transcripció textual. També hi ha contingut multimèdia pregrabado o publicat abans de l'entrada en vigor del RD 1112/2018.
 2. Existeixen continguts multimèdia en directe.
 3. Es poden trobar arxius ofimàtics en PDF, Word, PowerPoint i altres formats publicats abans del 20 de setembre de 2018, els quals no compleixen tots els requisits d'accessibilitat.

Preparació de la present declaració d'accessibilitat

La present declaració va ser preparada el 5 de maig de 2021 després de la revisió de l'aplicació mòbil pel personal tècnic i per usuaris amb diferents discapacitats.

Observacions i dades de contacte

Si tens alguna consulta, queixa o suggeriment sobre l'accessibilitat de les aplicacions per a dispositius mòbils de la Universitat d'Alacant, o si vols sol·licitar informació en format accessible, pots fer-ho.

Formulari de consultes, queixes i suggeriments

Si necessites informació de com utilitzar aquesta aplicació amb productes de suport o ajudes tècniques, pots escriure'ns al correu electrònic accesibilidad@ua.es.

Procediment d'aplicació

Si una vegada realitzada una sol·licitud d'informació accessible o queixa, aquesta haguera sigut desestimada, no s'estiguera d'acord amb la decisió adoptada, o la resposta no complira els requisits previstos en l'article 12.5, la persona interessada podrà iniciar una reclamació. Igualment es podrà iniciar una reclamació en el cas que haja transcorregut el termini de vint dies hàbils sense haver-hi obtingut resposta.

La reclamació pot ser presentada mitjançant una instància genèrica en el Registre General de la Universitat d'Alacant o una instància des de la Seu Electrònica, així com en la resta d'opcions arreplegades en la Llei 39/ 2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques

Les reclamacions seran rebudes i tractades per la unitat responsable d'accessibilitat de la Universitat d'Alacant.

Contingut opcional

Informes de revisió d'accessibilitat

Descàrrega l'informe de revisió d'accessibilitat d'aplicacions mòbils Android Fitxer XLSX (1,35MB) i l'informe de revisió d'accessibilitat d'apps mòbils iOS Fitxer XLSX (1,34MB).

Data de revisió: 20 setembre 2021

Accessibilitat en el teu dispositiu mòbil

Els sistemes operatius Android i iOS incorporen una gran quantitat de característiques d'accessibilitat que en faciliten l'ús per part de totes les persones. Tots dos sistemes tenen una secció d'accessibilitat en els ajustos del sistema que permeten configurar la grandària del text, el contrast de color, llegir el contingut mitjançant una síntesi de veu i fins i tot usar comandaments de veu per a utilitzar el dispositiu.

En els pròxims apartats t'expliquem com accedir a un lector / amplificador de pantalla i t'animem que consultes la guia d'accessibilitat en iOS i la guia d'accessibilitat en Android.

Lector de pantalla

Els lectors de pantalla són programes que lligen en veu alta el que apareix en la pantalla d'un ordinador o dispositiu mòbil perquè les persones amb baixa visió o ceguesa accedisquen a tota o gran part de la informació visual. Depenent del dispositiu mòbil, podràs utilitzar TalkBack per a Android i VoiceOver per a iOS.

TalkBack per a Android
 1. En el teu dispositiu, obri els Ajustos i després Ajustos addicionals.
 2. Selecciona Accessibilitat i obri la pestanya Visió (segons la versió pot tenir un altre nom).
 3. Localitza l'opció TalkBack o Voice Assistant en alguns dispositius.
 4. Activa o desactiva l'opció Usar TalkBack.
 5. Acceptar.

També pots activar-ho mitjançant l'assistent de Google:

 1. Digues "Hey Google".
 2. Digues "Desactivar TalkBack" o "Activar TalkBack".
Pantalla d'ajustos d'accessibilitat en Android amb les opcions TalkBack i Zoom de pantalla entre altres
VoiceOver per a iOS
 1. Entra en Ajustos del teu dispositiu.
 2. Accedeix a Accessibilitat i després a VoiceOver.
 3. Activa o desactiva l'ajust.

Si prefereixes, pots activar-ho a través de Siri:

 1. Demana per Siri amb "Escolta Siri".
 2. Digues "Activar VoiceOver" o "Desactivar VoiceOver".
Pantalla d'ajustos d'accessibilitat en iOS amb les opcions VoiceOver i Zoom entre altres

Amplificador de pantalla

Un ampliador de pantalla també conegut com magnificador de pantalla o lupa, permet ampliar la imatge per a identificar amb detall el text i els elements. En funció del sistema operatiu, s'activarà de la manera següent:

Ampliador per a Android
 1. Obri els ajustos i en Ajustos addicionals trobaràs Accessibilitat.
 2. Localitza les opcions de pantalla. Probablement ho trobes en Millores de visibilitat o en Visió.
 3. Cerca les opcions d'ampliació i activa-les, en molts terminals es diu Gestos d'ampliació.

Ara fes clic 3 vegades amb un dit per a activar o desactivar l'ampliació. Arrossega 2 dits per a moure't per la resta de la pantalla. Pots ajustar el nivell de zoom amb el gest de pessigar.

Zoom per a iOS
 1. Accedeix als ajustos del dispositiu.
 2. Cerca les opcions d'Accessibilitat.
 3. Entra en Zoom i activa'l.

Pots activar i desactivar el zoom momentàniament prement 2 vegades amb 3 dits sobre la pantalla. Per a moure't per la pantalla, arrossega 3 dits per la zona que vulgues. Per a augmentar o reduir el nivell de zoom, prem amb 3 dits sobre la pantalla i fes un gest cap amunt per a ampliar o cap avall per a reduir.