Documents electrònics accessibles

Presentació

Aquesta guia pretén ser un material de suport per a la creació de documents electrònics accessibles. Al llarg dels diferents apartats s'introdueixen els conceptes bàsics i universals que han de presentar els documents digitals per a ser accessibles per a totes les persones.

Per a la posada en pràctica dels conceptes ens recolzem en el processador de textos Microsoft Word de la suite Office per ser el més estès entre la comunitat universitària, no obstant això, els conceptes són extrapolables a qualsevol processador de textos com Pages de Mac, LibreOffice o altres, l'única cosa que canviarà serà la utilització de les eines de cada programa.

Una vegada afermats els requisits d'accessibilitat ens centrarem a comprendre els fonaments específics dels documents PDF utilitzant per a això el programa Adobe Professional, prestant especial atenció a la correcció d'errors d'accessibilitat i a la conversió entre formats: de Word a PDF i de PDF a Word.

Addicionalment veurem les singularitats dels documents de multimèdia i diverses eines per a l'avaluació automàtica de l'accessibilitat de documents Word i PDF i per a la realització de reconeixement de text en els nostres documents i imatges.

 

Índex de continguts

Presentació interactiva resumida

Vols fer-te una idea del que parlem? o... no disposes de temps per a una guia en profunditat? No et preocupes. Hem preparat una presentació interactiva resumida amb el fonamental. Segur que després voldràs aprofundir! ;-)

Veure creació documents accessibles