Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Unitat d'Accessibilitat Digital

Exemples d'innovació social i accessibilitat

RIDIT

Projecte basat en un dispositiu que s'interrelaciona amb una APP mòbil per a facilitar la fluïdesa de la comunicació, en captar el so i transcriure'l a text. Aquesta solució tecnològica per a persones amb dificultats auditiva és senzilla, discreta, econòmica i adaptable a qualsevol mena de persona.

Saber més de RIDIT 

Logo RIDIT

OMU

Aplicació de servei d'intèrpret de llengua espanyola a llengua de signes espanyola. El seu intèrpret virtual signa per a totes aquelles persones sordes que requerisquen del servei. Es pot usar tant en format presencial com en crides i videollamadas online.

Pretén ser una iniciativa de cara a un món més accessible, tenint l'atenció posada a millorar les condicions de vida de les persones.  "Parla, escolta, signa".

Saber més d'OMU

Logo d'OMU

Timpers

Empresa de calçat creada per antics alumnes de la Universitat d'Alacant amb productes que estan dissenyats amb el tacte , en el qual la vista no és el sentit fonamental per a apreciar les sabatilles i, cosa que és més important; el seu model dissenyat pels cecs, per a tothom sent, a més d'una sabatilla única, la primera sabatilla inclusiva, per a tothom.

Saber més de TIMPERS

Artefactes: LAB, disseny i fabricació social

Espai d'investigació multidisciplinària generat per al disseny i desenvolupament col·lectiu d'assistències tècniques personals. Ideem solucions alternatives i accessibles per a l'autonomia i qualitat de vida de persones amb diversitat funcional mitjançant la confluència del disseny col·laboratiu, la fabricació digital i les tecnologies al servei de les persones. Les nostres principals fites són socialGRIP (Exoguante flexible per a mans parcialment funcionals), flow (flauta adaptada per a tocar-la amb una sola mà) i FreedArm (Exoesquelet de braç)

Saber més d'Artefactes

Artefacte productes

Tilúa

Guanyadora dels premis Innovatia 8.3, és un projecte que cerca facilitar l'ús de les novetats tecnològiques en les llars de les persones per a fer-los la vida més fàcil.  Serveis personalitzats, basats en la domòtica i la tecnologia, dirigits a millorar la qualitat de vida i augmentar l'autonomia de les persones amb diversitat funcional.

Saber més de Tilúa

AIUDO

És una empresa d'impacte social amb un model d'empresa que influeix sobre la societat canviant-la per a millor. S'esforcen a donar als nostres majors una cura de qualitat que els permeta conservar la seua autonomia i crear llocs d'ocupació estables i dignes on els cuidadors puguen realitzar-se mentre atenen les necessitats dels més vulnerables.

Saber més d'AIUDO