Recerca en Accessibilitat en la UA Accessibilitat Digital

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Accessibilitat Digital   Accessibilitat Digital
Accessibilitat Digital

Recerca en Accessibilitat en la UA

La Universitat d'Alacant compta amb diversos grups d'investigació que abasten entre les seues línies d'innovació temes relacionats amb la diversitat funcional i les tecnologies accessibles. A continuació pots trobar més informació sobre aquests grups.

 

 

 

MVRLab: Laboratori d'Investigació en Visió Mòbil

Aquest grup centra la seua investigació en visió artificial aplicada a dispositius mòbils, tant de telèfons intel·ligents com d'altres dispositius personals equipats amb càmera, com a robots mòbils i vehicles aeris dotats de cambres (cuadricòpters). Una de les seues principals línies d'investigació se centra en el desenvolupament d'aplicacions mòbils accessibles, com Navilens, SuperVision for Cardboard o Touch The Sound.

Saber més de MVRLab

 

Pantalla de movil amb l'app Navilens

GPLSI: Grup de Processament del Llenguatge Natural i Sistemes d'Informació

Grup d'investigació els productes intel·ligents de la qual redueixen costos gràcies al tractament de grans quantitats d'informació. Entre els seus productes podem trobar cercadors especialitzats, sistemes de classificació i extracció d'informació i aplicacions que aprenen utilitzant tècniques d'Intel·ligència Artificial i Processament del Llenguatge Natural.

Saber més de GPLSI

 

 

Logo GPLSI

GIDU-EDUTIC/IN: Docència Universitària - Educació i TIC/Educació Inclusiva

Grup interdisciplinari compromés amb l'Educació Inclusiva en els seus diferents nivells educatius, universitari com no universitari. En aquest sentit, treballen tant en projectes internacionals com nacionals, a més d'abordar aquesta temàtica en nombroses publicacions.

Saber més de GIDU-EDUTIC/IN

 

Logo GIDU-EDUTIC IN

RoViT: grup de robòtica i visió tridimensional

Actualment centra la seua investigació en el desenvolupament de productes i sistemes orientats a millorar la qualitat de vida de persones dependents, majors o amb discapacitat. Els seus dos últims projectes nacionals estan dirigits al col·lectiu de persones amb dany cerebral adquirit. A més, disposen de diversos productes orientats a la comunicació multimodal i per a rehabilitació cognitiva i física així com productes per a residències d'ancians.

Saber més de RoViT

 

Persones de residència d'ancians somrient mentre interactuan amb un robot de Rovit

ALISoft: Grup interdisciplinari

Centra la seua investigació en el desenvolupament i avaluació de sistemes programari. Dins d'aquesta línia, compta amb experts en l'àrea d'accessibilitat TIC, i és col·laborador habitual en projectes nacionals i internacionals on es tracta de proporcionar assistència tecnològica a l'accessibilitat en l'educació virtual. El grup desenvolupa a més la seua activitat en el camp de la formació sobre bones pràctiques per a la creació de materials educatius accessibles.

Saber més d'ALISoft

 

Logo ALISoft

Artefactes: LAB, disseny i fabricació social

Espai d'investigació multidisciplinària generat per al disseny i desenvolupament col·lectiu d'assistències tècniques personals. Ideem solucions alternatives i accessibles per a l'autonomia i qualitat de vida de persones amb diversitat funcional mitjançant la confluència del disseny col·laboratiu, la fabricació digital i les tecnologies al servei de les persones. Les nostres principals fites són socialGRIP (Exoguant flexible per a mans parcialment funcionals), flow (flauta adaptada per a tocar-la amb una sola mà) i FreedArm (Exoesquelet de braç)

Saber més d'Artefactes

Artefacte productes