Programa d'Accessibilitat Digital UA Accessibilitat Digital

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Accessibilitat Digital   Accessibilitat Digital
Accessibilitat Digital

Programa d'Accessibilitat Digital UA

És una iniciativa de promoció, conscienciació i formació en matèria d'accessibilitat digital i tecnologies accessibles del Secretariat d'Ocupació i Suport a Estudiants de la Universitat d'Alacant.

El nostre objectiu és trencar barreres digitals , crear directrius per a l'elaboració de contingut digital accessible, assessorar i formar a la comunitat universitària en l'ús de tecnologies accessibles. 

Detectar oportunitats d'emprendimiento a través de la recerca en accessibilitat, així com la creació de canals de comunicació per a la seua divulgació.

Assessorament i formació

Aula Laboratori de Tecnologies Accessibles

Aula Laboratori de Tecnologies Accessibles

Espai inclusiu per a descobrir i experimentar l'accessibilitat digital a través de les tecnologies accessibles com a eina imprescindibles per a la integració i innovació.

Coneix com millorar l'accessibilitat per a contribuir a eliminar barreres socials i tecnològiques.

Assessorament

 

T'ensenyarem què requisits d'accessibilitat han de complir els teus continguts accessibles, i et vam mostrar com utilitzar les tecnologies accessibles, com un lector de pantalla, sistemes d'escolta assistida, etc.

Si estàs pensant a investigar o emprendre i necessites saber què necessitats poden tenir les persones amb discapacitat, t'ajudarem a detectar-les.

¿Tens un projecte i t'agradaria saber si és accessible? Podem ajudar-te a identificar possibles barreres, fins i tot oportunitats.

Veuen a visitar-nos

Formació

Planifiquem activitats de difusió i cursos de formació oberts a tothom o específics per a la comunitat universitària.

Creació de documents digitals accessibles, maneig de tecnologies accessibles, creació de continguts web i multimèdia. ¡En la varietat està el gust!
Podem oferir-te formació a mesura per a grups concrets, la nostra missió és transferir el nostre coneixement.

Coneix les nostres activitats de formació.

Emprendimiento i recerca 

Línia braille Focus 40 amb iPhone

Recolzar l'emprendimiento amb la recerca en matèria d'accessibilitat digital.

Volem ser el motor de la recerca i innovació social i mitjà de transmissió de coneixement i de recursos a les empreses, com a resultat del nostre compromís amb la societat i de la nostra estratègia de futur.

Emprendimiento

Recolzar el moviment emprenedor divulgant estratègies d'emprendimiento en accessibilitat digital.

Col·laborar en la materialització de projectes innovadors que creuen recursos, alternatives, millora de productes inclusius.

Divulgar la inclusió com una oportunitat i no com un desafiament per a l'empresa. Així com un increment de l'eficiència i competitivitat que incrementa la productivitat de negoci de les empreses.

Fomentant la implementació de l'accessibilitat en les pròpia estructura de l'empresa i la creació d'un enfocament inclusiu dels seus productes.

Saber més d'emprendimiento social

Recerca

Suport a la recerca per a la millora de la vida de totes les persones a través de l'ús de les tecnologies accessibles.

Transferir resultats de recerca a les empreses per a la seua implementació real.

Som un nus de connexió entre diferents grups de recerca i innovació, per a l'aprofitament mutu de les tecnologias creant sinergies.

Coneix la recerques en la UA

Continguts accessibles

 

L'accessibilitat és el grau en el qual totes les persones perceben, comprenen i naveguen per la informació d'un document digital amb independència de les seues capacitats tècniques, cognitives o físiques.

Aprèn a crear continguts accessibles

 

 

Disseny universal

Fomentar un enfocament inclusiu en la creació de documents, comunicacions, etc..

Aprèn a elaborar documents digitals accessibles.

Coneix els conceptes bàsics i universals que han de presentar els continguts digitals accessibles com donar format al text, estructurar el contingut o adaptar imatges, gràfiques o taules per a ser accessibles per a totes les persones.

Col·laborar en la implementació real del disseny universal.

 

Plantilles

Posem a la disposició de la comunitat universitària una sèrie de plantilles en diferents formats que es convertisca en una base sòlida per a elaborar continguts digitals accessibles.

Les plantilles, inclouen explicacions sobre els quins aspectes cobreixen, són variades en el seu propòsit: documents, test o formularis. Els formats són: Word, PowerPoint, LibreOffice Writer i molts més.

Descobreix les plantilles accessibles

Tecnologies accessibles

Emissor i receptor FM

Descobreix les tecnologies accessibles que faciliten la vida de les persones amb discapacitat.

Sistemes d'escolta assistida, lectors i magnificadores de pantalla, sistemes de visualització i de digitalització de continguts. ¡I molt més!

Descobreix les tecnologies accessibles

Les nostres apps accessibles

Coneix les apps que hem desenvolupat per a millorar la integració de persones amb discapacitat.

Ability Connect

Aplicació per a dispositius mòbils de comunicació alternativa en temps real, adaptada a les necessitats de diversos col·lectius de persones amb discapacitat, com poden ser persones sordes, amb baixa visió o dislèxia.

Descobreix Ability Connect

ListenAll

Aplicació per a dispositius mòbils capaç de reconèixer la veu i transcriure-la a text de forma contínua, estructurant el contingut i permetent adaptar la visualització. 

Coneix ListenAll

Altres apps de la UA

Supervisió
Supervisió permet augmentar la capacitat de zoom de la càmera de la teua Smartphone i aplicar filtres de color per a veure més i millor!

NaviLens
Aplicació que permet l'orientació de persones cegues o amb baixa visió a través d'ordres amb un Smartphone i col·locant etiquetes especials.

Mes aplicacions en la UA