Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

20/02/2017
Investigadors de les universitats d'Alacant i Pécs (Hongria) creen un dispositiu amb joc interactiu per a detectar l'ull vague

Investigadors del Grup d’Òptica i Percepció Visual (GOPV) de la Universitat d’Alacant i de la Universitat de Pécs (Hongria) han dissenyat un sistema, en format de joc interactiu, per a la detecció d’ambliopia o ull vague en xiquets i xiquetes basat en estímuls visuals tridimensionals en moviment.

20/02/2017
Les excavacions de Projecte Domus a l'Alcúdia ja han començat amb especialistes, arqueòlegs i alumnat de màster

La setmana passada començaven els treballs d'excavació arqueològica en el sector 4F de l’Alcúdia, en el marc del projecte Domus-l’Alcúdia. Viure a Ilici, treballs als quals se sumaven, també, les tasques d'alçament gràfic amb escàner làser coordinades per Miguel Louis Cereceda i Yolanda Spairani...

20/02/2017
La dissenyadora de moda islandesa Steinunn Sguroardóttir teixeix espais amb llana a la Universitat d'Alacant

La dissenyadora de moda islandesa Steinunn Sguroardóttir imparteix el taller "Teixint espais” des de demà dia 21 i fins al 23 de febrer, a la sala ECISA de l’edifici de l’EPS IV en la Universitat d’Alacant. La dissenyadora treballa la llana i teixeix amb les mans.

20/02/2017
Conchita presenta el seu nou disc Incendios al Paranimf de la UA de la mà de Club 100 en vivo

El dimecres 22 de febrer, a les 20:00 h., el Paranimf de la Universitat d’Alacant acollirà un nou concert del Club100 en vivo. En aquesta ocasió, l’emissora Cadena 100 ens proposa gaudir de la popular veu de l’artista Conchita, que presenta el seu nou disc: Incendios.

20/02/2017
Javier de Lucas parlarà de les condicions de la democràcia inclusiva a la Seu Ciutat d'Alacant

Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política, impartirà la conferència “Condiciones de la democracia inclusiva” demà dimarts 21 de febrer, a les 20 hores, a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4). De Lucas, estarà acompanyat per la directora general d’Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno.

17/02/2017
FUTUR, la Fira Universitària de Turisme, ja ha començat a la plaça de Sèneca a Alacant

FUTUR, la Fira Universitària de Turisme a Alacant, ha començat aquest matí a l’edifici de la plaça de Sèneca i estarà fins el pròxim diumenge 19 de febrer.

17/02/2017
Molt de cinema a la Universitat d'Alacant

La Universitat d’Alacant ha programat una àmplia oferta d'activitats cinematogràfiques per als pròxims mesos, amb la tertúlia de cinema Entorn dels Oscar, a la Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4); dos cicles de cinema en versió original, un a la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40), i un altre a la Mediateca del Campus; un curs sobre el Llenguatge Cinematogràfic a través dels Grans Mestres i el tradicional Cicle de Cinema en Valencià.

17/02/2017
La dissenyadora islandesa Steinunn Sguroardóttir, la VII Competició de Robòtica i el Seminari sobre ciència i pseudociències, en el Mes Cultural de l'EPS

La quarta setmana del Mes Cultural de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant compta amb la VII Competició Robòtica, la Competició Robòtica Projecte Erasmus+Eurobotique, el taller “Teixint espais” i la conferència de la dissenyadora islandesa Steinunn Sguroardóttir, i el Seminari sobre gurus, xerraires, ciència i pensament crític, entre moltes altres activitats que estan programades dins dels workshops, conferències, cursos i competicions.

17/02/2017
Les cinc universitats públiques valencianes, amb el Premi Sambori 2017

Els relats guanyadors i els accèssits, es publicaran dins de la col·lecció Arc de Sant Martí que edita la fundació Sambori i a la mateixa web.

El termini per a presentar les obres acabarà el 5 de març del 2017.

17/02/2017
La Seu Universitària de Cocentaina presenta l'obra de teatre infantil "El lladre de paraules"

El diumenge 19 de febrer, a les 12.00 hores, al Teular de Cocentaina, la companyia teatral Disparatario representarà l'obra de teatre infantil “El lladre de paraules”. L'entrada es lliure.

17/02/2017
La Seu Universitària d'Elda organitza aquest dissabte una "Mapping Party"

Demà dissabte, dia 18 de febrer, a les 10:00 hores, a la plaça de la Fícia, tindrà lloc la primera “Mapping Party Elda: Taller de Cartografia col·laborativa amb la Fundació OpenStreetMaps”, amb la finalitat de millorar la informació cartogràfica pública de la ciutat d’Elda.

16/02/2017
La UA, pionera en l'ús de l'Eye-tracking per a mesurar les àrees d'interès de periòdics digitals en telèfons mòbils

Es tracta del primer estudi a nivell mundial que utilitzarà aquest mètode per a gravar el recorregut de la mirada en telèfons mòbils. Concretament, sobre com el disseny de la portada d’un periòdic digital condiciona la lectura d’aquest.

16/02/2017
La Seu Universitària de la Marina presenta un cicle de conferències per a divulgar el patrimoni natural i cultural de la Marina Alta

Del 17 de febrer al 9 de maig, la Seu Universitària de la Marina ha organitzat un cicle de conferències i eixides pràctiques per a conèixer el patrimoni natural i cultural de la comarca.

16/02/2017
El Servei de Llengües de la UA ofereix una nova edició dels "Tallers de Llengües i Cultures"

Després de l’èxit de participació aconseguit en la primera edició, el Servei de Llengües de la UA engega una nova edició dels “Tallers de Llengües i Cultures”. En aquesta ocasió, l’oferta inclou tallers de rus, francès, italià, alemany i llengua de signes...

14/02/2017
La UA s'uneix a la lluita contra l'homofòbia en l'esport

El Vicerectorat de Responsabilitat Social, Igualtat i Inclusió i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, a través de la Unitat d’Atenció a la Diversitat, han dissenyat un programa d’activitats per a commemorar el Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’Esport, que tindrà lloc el pròxim dia 19 de febrer.

09/02/2017
El CEMAB presenta la nova programació per als mesos del febrer al juny

El Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la Universitat d’Alacant, dirigit per la professora Eva Valero, acaba de presentar la nova programació per als mesos del febrer al juny del 2017, una proposta protagonitzada per cinc escriptors llatinoamericans...

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464