Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

27/01/2021
La revista científica "NAER" de la Universitat d'Alacant dedica el seu monogràfic especial a la tecnologia educativa

La recrudescència de la pandèmia per Covid-19 ha posat en primer pla la tecnologia educativa (edtech), l’ha posada més encara en el centre de l’atenció pública i ha revitalitzat el seu estudi acadèmic crític.

NAER, creada el 2012, s’ha situat com la quarta revista més rellevant d’educació a Espanya i Iberoamèrica, segons el rànquing Scopus CiteScore.

26/01/2021
La Universitat de València assumeix la presidència de la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Públiques Valencianes

Aquest migdia s’ha produït la transferència de la presidència de torn de la conferència que reuneix les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. Durant el 2021, la rectora de la Universitat de València, Maria. Vicenta Mestre, assumirà la presidència de torn de la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana.

26/01/2021
Les universitats públiques valencianes acorden amb la Generalitat la mínima presencialitat en el començament de la docència del segon semestre

Davant l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, tal com ahir, en seu parlamentària, la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana, CRUPV, ha arribat a un acord amb la Generalitat Valenciana per a reduir la presencialitat al mínim durant el mes de febrer, en què es produirà l’inici del segon semestre d’aquest curs.

 

AppCRUE
26/01/2021
La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant exhibeix el seu potencial investigador

Dimecres que ve realitza el seminari Noves Propostes d’Investigació en la Facultat d’Econòmiques: “Creant sinergies”, amb l’objectiu de divulgar el treball de recerca de les àrees d’Economia, Empresa i Social. La jornada tindrà lloc de manera telemàtica a través de la plataforma Google Meet i s’hi presentaran treballs que analitzen la recol·locació empresarial a Espanya arran de la situació a Catalunya, el cotreball com a innovació social o el lideratge global en intel·ligència artificial.

26/01/2021
La Universitat d'Alacant posa a disposició l'App per a telèfons mòbils Android que evita aglomeracions en temps de Covid-19

El sistema, desenvolupat per investigadors de la Universitat d'Alacant, permet determinar el nombre de persones presents en un espai a través de senyals Wi-Fi procedents dels seus telèfons mòbils. Va ser presentat en 2020 pel doctor José Ángel Berná Galiano, professor del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal. A més, preserva l'anonimat, no geolocaliza i protegeix al ciutadà.

AppCRUE
25/01/2021
"Atrapats. Infàncies explotades", nova exposició de Lucas Vallecillos a la Sala AIFOS de la UA

La Sala Aifos del Campus Universitari de la UA presenta l’exposició «Atrapats. Infàncies explotades», del fotògraf Lucas Vallecillos, una mostra que estarà oberta al públic fins al 26 de febrer.

«Atrapats» és un assaig fotogràfic de caràcter mundial, desenvolupat durant un anys, que investiga, denuncia i convida a reflexionar sobre els marcs socioculturals que creen els adults per atrapar i explotar els menors.

22/01/2021
El MUA dedica una exposició al pintor català, Premi Nacional d'Arts Plàstiques, Joan Hernández Pijuan

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) en col·laboració amb la Col·lecció Ars Citerior, presenten l’exposició «Joan Hernández Pijuan. Caminant 1967-2003», dedicada al pintor català quan acaben de fer-se 15 anys de la seua defunció (desembre del 2005). La mostra s’obri avui al públic i podrà visitar-se fins al pròxim 14 de març.

22/01/2021
Obert el termini d'inscripció per als cursos de valencià del Servei de Llengües de la UA

La Universitat d’Alacant obri, des d’avui divendres 22 de gener i fins al pròxim 27 de gener, el període d’inscripció dels cursos de valencià del Servei de Llengües per al segon quadrimestre del curs 2020-21. La nova oferta inclou 18 cursos no presencials de nivell B1, B2, C1 i C2.

22/01/2021
La Universitat d'Alacant i l'empresa Borrell desenvolupen un dispositiu per a l'eliminació automàtica d'ametles amargues

El grup d'investigació d'Espectrometria Atòmica Analítica de la Universitat d'Alacant, que dirigeix el catedràtic de Química Analítica Juan Mora Pastor, ha sigut el responsable de desenvolupar aquest nou procediment i també un dispositiu per a detectar ametles amargues en temps real, basat en el processament d'imatges digitals.

21/01/2021
L'informe sobre la presencialitat centra la intervenció de la rectora de la UA en el primer Consell de Govern seu

Amparo Navarro ha presidit aquest matí el seu primer Consell de Govern com a rectora de la Universitat d’Alacant. La reunió ha tingut lloc de manera telemàtica i, durant la primera intervenció, la rectora ha centrat l’informe en la gestió de la presencialitat en els exàmens de la convocatòria C2, en ple desenvolupament des del dilluns passat.

Navarro declara la preocupació per la situació sanitària i el compromís per facilitar el procés en línia.

AppCRUE
21/01/2021
El 25% dels missatges comercials de suplements alimentaris esportius compleixen els criteris de productes saludables

Segons un article liderat per investigadors de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant i centrat en monohidrat de creatina, que acaba de ser publicat en la revista Public Health Nutrition.

La majoria dels missatges analitzats han de modificar-se o eliminar-se ja que podrien considerar-se fraudulents i/o enganyosos per al consumidor, apunta l’estudi.

AppCRUE
20/01/2021
Amparo Navarro es reuneix amb l'alcalde d'Alacant

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha rebut d’aquest dimecres de matí Amparo Navarro després de l’elecció d’aquesta com a nova rectora de la Universitat d’Alacant. Barcala ha felicitat Navarro per l’elecció, i també tot el seu equip, a més de brindar-li tota la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant en el desenvolupament de nous projectes que impliquen la participació municipal...

20/01/2021
Jaume Ferrer Lloret ha pres possessió com a degà de la Facultat de Dret de la UA en l'acte institucional que ha tingut lloc amb la presència de la rectora Navarro

La Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant estrena nou degà. Jaume Ferrer Lloret acaba de prendre possessió en un acte que s’ha desenvolupat aquest matí, a la sala de graus de la Facultat Ramón Martín Mateo. L’acte institucional ha comptat amb la presència de la rectora de la UA, Amparo Navarro Faure, qui, també va ser degana d’aquesta mateixa facultat des del juny del 2005 fins al maig del 2012.

20/01/2021
La Seu Ciutat d'Alacant acull l'exposició 'Enrique Cerdán Tato, memòria del compromís'

La sala Juana Francés de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant allotjarà l’exposició «Enrique Cerdán Tato, memòria del compromís», des de l’obertura aquesta vesprada a les 19 hores fins al pròxim 18 de febrer.

La mostra presenta un panorama general del protagonista gràcies al fons documental cedit per la família a l’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant.

20/01/2021
Apareix una vila romana sota una torre islàmica excavada a la platja de Guardamar del Segura, dins del projecte de la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de Guardamar

L’excavació arqueològica en el Montcaio-Torre del Descarregador forma part d’una iniciativa de col·laboració entre l’Ajuntament Guardamar, l’Institut d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d’Alacant (INAPH), juntament amb la Generalitat Valenciana i el Servei Provincial de Costes.

Els treballs del 2020 han permès documentar en extensió una fase romana infraposada, possiblement una vil·la rústica residencial.

AppCRUE
19/01/2021
Torrevella aposta fermament per la Seu de la Universitat d'Alacant amb l'increment de la dotació econòmica

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i l’alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, han mantingut aquest matí una primera trobada oficial entre les dues institucions que ha servit per a evidenciar la bona sintonia que hi ha que s’evidenciarà amb una intensificació de les relacions.

AppCRUE
19/01/2021
Arqueòlegs de la UA descobreixen la porta principal de la fortificació de Los Almadenes (Hellín) construïda per a servir de moll de càrrega

Recentment, un equip d’arqueòlogues i arqueòlegs de l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) de la Universitat d’Alacant han tret a la llum la porta principal de l’assentament protohistòric de Los Almadenes (Hellín, Albacete). L’objectiu de la campanya d’excavació ha sigut estudiar la porta oriental de l’assentament i comprendre millor el sistema d’accés a la potent fortificació.

18/01/2021
La LVII Olimpíada Matemàtica obri aquest dijous el començament de les divuit proves de les Olimpíades del Saber a la Universitat d'Alacant

Com és ja una tradició a la UA les facultats de Ciències, Filosofia i Lletres, Econòmiques i l’Escola Politècnica Superior, organitzen les Olimpíades en les respectives matèries. El termini d’inscripció estarà obert fins al dia anterior a la prova. Per a facilitar la preparació, la pàgina de DIMATES, el grup de divulgació científica de les matemàtiques de la UA, ofereix la resolució detallada dels problemes proposats en convocatòries anteriors.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464