Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

14/04/2021
La Universitat d'Alacant farà un ampli estudi sobre la sismicitat a la Comunitat Valenciana

Convertir l’estudi de la sismologia del territori de la Comunitat Valenciana en una política pública i fer de la Unitat de Registre Sísmic de la Universitat d’Alacant el referent autonòmic en aquesta matèria és l’objectiu que persegueix l’acord que han aconseguit la UA i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat a través de l’Institut Cartogràfic Valencià.

14/04/2021
El Tors de Guerrer i la Cràtera d'Ilici viatgen avui a Barcelona i Santander des de l'Alcúdia de la Universitat d'Alacant

El Tors de Guerrer i la Cràtera d’Ilici, dues de les més importants peces que té la Fundació Universitària l’Alcúdia d’Investigació Arqueològica de la Universitat d’Alacant i que es troben depositades en el Museu Monogràfic, viatgen, avui dimarts 14 d’abril del 2021, per a passar a formar part de dues exposicions temporals, una a Barcelona i l’altra a Santander.

14/04/2021
Els Premis de Turisme de la Universitat d'Alacant esdevenen un clam pel futur del sector

La desena edició dels Premis a la Trajectòria, a la Innovació i a la Rellevància Professional en Turisme 2021 que concedeix l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques (IUIT) de la UA ha esdevingut un clam per a destacar la fortalesa i el futur d’un sector «clau» per a la societat alacantina, en què es va reivindicar el bon treball que es du a terme amb la innovació i la investigació a través de la feina conjunta entre la iniciativa pública, privada i la universitat.

14/04/2021
La nova guia culinària sobre gastronomia editada per Publicacions de la Universitat d'Alacant ensenya la manera d'aprofitar millor el peix

Una nova monografia Guía culinaria para aprovechar mejor el pescado de nuestras costas. Composición y cocción del pescado y su uso sostenible, inclosa en la col·lecció Gastronomia i editada per Publicacions de la Universitat d’Alacant, estudia la composició, les propietats i els usos culinaris del peix. Compta per a això amb aportacions de deu experts més la participació del xef David Ariza.

14/04/2021
Les empreses del Parc Científic de la UA mantenen la seua inversió en R+D malgrat la pandèmia

El Parc Científic d’Alacant (PCA) ha aprovat els comptes anuals de 2020 amb unes dades molt esperançadores que milloren en tots els indicadors comparats amb l’any anterior. L’ecosistema empresarial innovador impulsat per la Universitat d’Alacant incrementa el volum de facturació.

13/04/2021
Amparo Navarro presenta el I Congrés Internacional de Turisme de Salut i Benestar

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, ha participat aquest dimarts en la presentació del I Congrés Internacional de Turisme de Salut i Benestar que tindrà lloc a l’Alfàs del Pi el 23 d’abril, juntament amb el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón i el director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos.

13/04/2021
Calp organitza una jornada per a posicionar-se com a destinació de turisme esportiu

La Seu Universitària Casa Nova ha acollit avui la presentació de l’esdeveniment «Sport Tourism Focus Calp 2021», una trobada que tindrà lloc tant presencialment com per streaming i que debatrà les possibilitats del turisme esportiu com a dinamitzador de l’economia després de la pandèmia. La jornada està organitzada pel Departament de Turisme de l’Ajuntament de Calp, la Seu Universitària Casa Nova de Calp, la Universitat d’Alacant, l’Associació de Turisme Esportiu Costa Blanca i el Patronat Provincial de Turisme.

13/04/2021
El govern inclou la catedràtica de la UA María Teresa Soler en el grup d'experts per a la reforma fiscal

El govern d’Espanya ha inclòs la catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat d’Alacant, María Teresa Soler Roch, en el grup de disset experts que ha creat amb l’objectiu d’impulsar una reforma del model tributari espanyol i del sistema de finançament autonòmic.

13/04/2021
La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA celebra de manera virtual l'acte de graduació

La construcció d’aquest espai de celebració no presencial es va iniciar amb l’enviament de la beca de graduació, acompanyada d’una carta, a l’estudiantat de grau i màster que va finalitzar els estudis el passat curs 2019-20. Se’ls animava, com explica el degà, a unir-se a aquesta iniciativa i enviar imatges que pogueren ser compartides a través de la web i les xarxes socials de la Facultat.

31/03/2021
La Universitat d'Alacant lliurarà els Premis de Turisme 2021 el pròxim 13 d'abril

La sala de graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Alacant serà escenari, el pròxim dimarts, 13 d’abril, de l’acte de lliurament dels X Premis a la Trajectòria, a la Innovació i a la Rellevància Professional en Turisme 2021. L’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques reconeix amb aquests guardons la trajectòria i la innovació al sector turístic.

31/03/2021
La Càtedra Germà Bernàcer de la Universitat d'Alacant lliura els premis a l'Excel·lència Acadèmica

La Càtedra Germà Bernàcer lliura els Premis a l’Excel·lència Acadèmica cada any en el transcurs dels solemnes actes de graduació de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i de la Facultat de Dret. La rectora, Amparo Navarro, que ha presidit l’acte, ha felicitat els premiats i també la càtedra per «una iniciativa que destaca l’esforç i l’excel·lència».

31/03/2021
Finalitza MANGA i resulten guanyadors els equips Strong Ties, D'Straperlo SL i BIG FIVE en la Universitat d'Alacant

L’onzena edició del Joc de Simulació Empresarial Management Game ofereix l’oportunitat de completar la formació pràctica dels estudiants. Ampliada la convocatòria a tots els graus i postgraus de la Facultat, deu equips han “jugat” creant les seues estratègies empresarials.

31/03/2021
Campanya de Recollida Solidària d'Aliments de la Universitat permanent

Ha començat la Campanya de Recollida Solidària d'Aliments de la Universitat permanent de la UA, que s'emmarca en el projecte «Incubadora de valors» que promou la Universitat Permanent amb la participació del Consell d'Estudiants de la UA i en col·laboració amb el Vicerectorat de Resposabilidad Social, Inclusió i Igualtat.

31/03/2021
Dissenya la teua ruta de turisme cultural gratuïta per a conèixer la guerra del Francès i els seus llocs amb l'APP de la Universitat d'Alacant

Disponible en Google Play, és part del projecte d’investigació “Paisajes de guerra” (PAdGUE), finançat per la Fundació BBVA dins de la Convocatòria d’Humanitats Digitals. En aquesta APP, l’usuari pot crear la seua pròpia ruta per a conèixer i aprofundir sobre la guerra del Francès en tot el territori nacional.

31/03/2021
El professor de la UA José Manuel Tomás Padilla, un dels 50 millors directius de Recursos Humans d'Espanya segons la revista Forbes

José Manuel Tomás Padilla, professor associat d’Organització d’Empreses a la Universitat d’Alacant, ha sigut triat per la revista Forbes com un dels 50 millors directius de Recursos Humans (RH) de tot l’Estat per la seua feina al capdavant d’aquest departament a Musgrave España.

30/03/2021
El MUA commemora el Dia Internacional dels Museus amb la convocatòria del concurs «Els museus del futur»

El pròxim dia 18 de maig es commemora el Dia Internacional dels Museus i, amb aquest motiu, el MUA acaba de llançar la convocatòria d'un nou concurs, «Els museus del futur», dirigit a l'alumnat de col·legis i instituts de la província d'Alacant. Podràn presentar els seus treballs fins al 30 d'abril i seran concedits tres premis de 200 euros.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464