Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

11/12/2017
El repte independentista i les eleccions catalanes, a anàlisis en la UA

La Universitat d'Alacant d’Alacant esdevé fòrum d'anàlisi de l'independentisme a Espanya i Europa, un dels temes més en voga a hores d'ara.

11/12/2017
Científics de les universitats d'Alacant, Cambridge i Oxford desenvolupen el primer sistema d'emmagatzematge òptim per al gas metà

Un equip d’investigadors dirigit pels professors David Fairén-Jimenez, de la Universitat de Cambridge (antic alumne de la UA), Jin-Chong Tan, de la Universitat d’Oxford i Joaquín Silvestre-Albero, de la Universitat d’Alacant, ha descobert un nou sistema que permet arribar a nivells òptims d’emmagatzematge per al gas metà...

11/12/2017
La Universitat d'Alacant lliura el premi del segon repte "Mou-te per la UA"

Aquest dilluns s’ha lliurat el premi del segon repte “Mou-te per la UA” que promou el Vicerectorat de Campus i Tecnologia des de l’oficina Ecocampus. Axel Vázquez Hernández ha rebut de mans del vicerector, Rafael Muñoz, un Pack Wonderbox 100% Aventura, com a guanyador d’aquest segon repte del programa de la UA.

11/12/2017
Arranquen les I Jornades de Sensibilització davant del Risc Sísmic organitzades per la UA

La Universitat d'Alacant inaugura demà dimarts, 12 de desembre, les I Jornades de Sensibilització davant del Risc Sísmic a la Província d'Alacant, organitzades pel Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, que se celebraran a l'auditori de l'Escola de Negocis d'Elx.

11/12/2017
CONVOCATÒRIA DE MITJANS: La Universitat d'Alacant lliura el XVI Premi Maisonnave a Lola Mollà

La Seu Ciutat d’Alacant, a l’edifici de Sant Ferran, 40, serà l’escenari, aquest dimarts, 12 de desembre, de l’acte de lliurament del XVI Premi Maisonnave amb què la Universitat d’Alacant ha guardonat a Lola Mollà...

11/12/2017
La Reial Acadèmia de la Cultura Valenciana premia la tesi de l'investigador de la UA Alberto Cipollone

L'investigador de la UA Alberto Cipollone Fernández ha obtingut el Premi a l'Excel·lència de les Tesis Doctorals de Temàtica Valenciana 2017, per la seua tesi “Miguel Villar González (Sagunto 1913 – Gandía 1996) y su aportación a la música de las fiestas de moros y cristianos”.

07/12/2017
La UA participa en un projecte que desenvolupa materials intel·ligents per a la indústria aeroespacial, automoció i infraestructures de transports

Des d’aquest mes de desembre, investigadors del Departament d’Enginyeria Civil de la Universitat d’Alacant i l’empresa de base tecnològica (EBT) Applynano Solutions formen part del projecte MASTRO, Intelligent bulk MAterials for Smart TRanspOrt industries, liderat per Acciona.

07/12/2017
La Xarxa Feminista de Dret Constitucional, amb seu a la UA, publica el seu "posicionament davant de la necessària reforma de la Constitució"

En el document posen de manifest la necessitat de reflexionar profundament sobre les propostes de reforma articulades per tal de garantir una societat democràtica avançada. L’RFDC té la seu en l'àrea de Dret Constitucional del Departament d’Estudis Jurídics de l'Estat de la Universitat d'Alacant.

07/12/2017
El catedràtic de la UA Jorge Olcina presenta el seu estudi "Turismo y cambio climático en la Comunidad Valenciana: diagnóstico y propuestas"

El catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional i director de la Seu Ciutat d'Alacant, presentarà dilluns vinent, 11 de desembre, el seu estudi a les 19 hores en les instal·lacions de la Seu de Ramón y Cajal, 4. Olcina ha elaborat aquest estudi en coautoria amb el professor Javier Miró.

07/12/2017
La Universitat d'Alacant organitza les I Jornades de Sensibilització davant del Risc Sísmic a la província d'Alacant

Amb l’objectiu d’afavorir l’augment de la resiliència ciutadana, tant dels col·lectius d’emergències com de la societat en general, davant de grans catàstrofes, principalment les d’origen sísmic, el professor de la Universitat d’Alacant Sergio Molina, del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, ha organitzat les I Jornades de Sensibilització davant del Risc Sísmic a la província d’Alacant.

07/12/2017
Comença el Cicle de Concerts de Nadal de la Coral UA

La Coral de la Universitat d'Alacant, dirigida per Shlomo Rodríguez, inicia el seu tradicional cicle de concerts nadalencs al centre comercial Gran Via, dissabte que ve, 9 de desembre, a les 12 hores, amb entrada lliure.

07/12/2017
Exposició antològica de Ferran Cabrera en el MUA per a commemorar el 150 aniversari del seu naixement

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) inaugura dilluns que ve, 11 de desembre, a les 19 hores, la mostra «Ferran Cabrera Cantó. 150 anys», una exposició antològica sobre el pintor alcoià, amb la qual el MUA li ret homenatge en el 150 aniversari del seu naixement.

05/12/2017
Estudis sobre el paper actiu del client turístic copen els primers premis de la Càtedra d'Estudis Turístics de la Universitat d'Alacant

L'acte ha estat presidit pel rector, Manuel Palomar, i hi han assistit, entre altres personalitats, la directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete, l'alcalde de Benidorm, Antonio Pérez, i la secretària general d'HOSBEC, Nuria Montes.

05/12/2017
Profundament emocionada, Sol Picó rep la màxima distinció de la Universitat d'Alacant

L’acte ha tingut lloc, per primera vegada, al Teatre Principal d’Alacant, en una de les sales més íntimes d’aquest, la sala Núria Espert. Una sala carregada de simbolisme, igual que el Llorer d’Or amb el qual la institució acadèmica alacantina reconeix persones o institucions d’excel·lent prestigi nacional o internacional en el camp de les ciències, de les lletres, de la investigació científica, de la docència, de la creació artística, de l’esport i de la solidaritat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464