Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

05/06/2020
El Consell Social de la Universitat d'Alacant llança una convocatòria urgent d'ajudes a la investigació per a la reactivació del sector turístic

A penes una setmana després d’expressar la seua “extrema preocupació” davant els problemes econòmics i socials derivats de la pandèmia i d’evidenciar la necessitat de treballar “de manera solidària” a pal·liar-ne els efectes, el Consell Social de la Universitat d’Alacant ha llançat una convocatòria urgent d’ajudes destinades “a la implementació de noves idees que contribuïsquen a reactivar el sector turístic i oferir respostes basades en l’evidència científica”.

05/06/2020
La Universitat d'Alacant implantarà un servei de cita prèvia per a investigadors i alumnat la setmana que ve

La Universitat d'Alacant continua la seua particular desescalada reactivant les activitats i serveis permeses en la fase 2. Coordinada pel Servei de Prevenció, la desescalada s'alinea en tot moment amb les normes de seguretat i higiene previstes en la normativa interna, IPRL-26, d'acord amb les instruccions emeses per les autoritats sanitàries competents.

05/06/2020
La Universitat d'Alacant impulsa BlockchainFue, la primera cooperativa espanyola a oferir una xarxa pública blockchain

La Universitat d’Alacant ha impulsat la primera cooperativa espanyola a oferir una xarxa pública blockchain o de cadena de blocs. En concret, aquesta setmana s’ha constituït formalment a València aquesta iniciativa empresarial, denominada BlockchainFue, sota la fórmula de cooperativa valenciana perquè és la que millor encaixa en la visió col·laborativa, participativa, descentralitzada i oberta que regeix tant aquest projecte com la tecnologia mateixa.

05/06/2020
Dia Mundial dels Oceans - 8 de juny de 2020 - La Universitat d'Alacant posa el focus a millorar la gestió de residus de plàstics d'àrees marines protegides

«Els oceans són els pulmons del nostre planeta, la major part de l’oxigen que respirem», destaca Nacions Unides en la pàgina web dedicada al Dia Mundial dels Oceans que es commemora cada 8 de juny. Tanmateix, anualment es castiguen els fons marins amb vuit milions de tones de residus com ara xarxes i aparells vinculats a l’activitat pesquera, embolcalls de plàstic...

04/06/2020
La Seu Universitària de Villena prensenta "Flora i Fauna a Villena", al costat del Chamariz i la Regidoria de Medi Ambient

La Seu Universitària de la UA a Villena presenta, juntament amb El Chamariz i en col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic, «Flora y Fauna en Villena», una activitat dirigida als més menuts amb l'objectiu d'ampliar el seu coneixement en aspectes relacionats amb el medi ambient a través dels jocs.

04/06/2020
Les Jornades de Xarxes d'Investigació en Docència Universitària - XARXES 2020 de la Universitat d'Alacant passen a mode en línia per la COVID-19

Per primera vegada en divuit anys de celebració, les Jornades de Xarxes I3CE de Investigació en Docència Universitària obrin avui exclusivament en mode en línia.

La pandèmia provocada per la COVID-19 ha imposat la realització de XARXES-INNOVAESTIC 2020, des d'avui dijous dia 4 i fins a l'11 de juny de 2020 de manera virtual des de la Universitat d'Alacant.

04/06/2020
La Universitat d'Alacant presenta l'oferta de Cursos d'Estiu Rafael Altamira

La Universitat d'Alacant ha decidit mantenir el tradicional programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira, uns cursos que la UA va començar a impartir l’any 1995 a Cocentaina, si bé les circumstàncies actuals fan que l'oferta d'enguany reduïsca el nombre de cursos i els adapte a la modalitat en línia, principalment.

03/06/2020
El Consell Social de la Universitat d'Alacant impulsa el Programa Radia

Radia és un innovador programa de formació sobre tecnologia i competències digitals adreçat a dones universitàries amb discapacitat. L'objectiu és millorar l’ocupabilitat i oferir ajuda perquè es puguen obrir un camí dins de l'àmbit tecnològic del teixit empresarial espanyol...

03/06/2020
La Universitat d'Alacant posa en marxa una investigació sobre els efectes del confinament en la salut dels habitants de la província d'Alacant

La Universitat d'Alacant, a través del Secretariat de Seus Universitàries del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i el Grup d'Investigació de Salut Pública, ha posat en marxa una investigació sobre els efectes del confinament en la salut dels habitants de la província d'Alacant.

AppCRUE
03/06/2020
Experts en nutrició reclamen que els menjadors escolars promoguen l'alimentació saludable i ensenyen a menjar millor

La II Jornada de gastronomia i nutrició: diàleg entre dietistes-nutricionistes i cuiners organitzada per GASTERRA Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia, va reunir el passat 22 de maig professionals de la nutrició, la dietètica i de la restauració de manera virtual per a tractar a través de taules redones i de ponències, la situació actual i els reptes de futur dels menjadors escolars des de múltiples enfocaments.

AppCRUE
03/06/2020
L'historiador d'art Juan Carrete, XI Premi Joan Andrés d'Assaig i Investigació en Ciències Humanes

El Grup d'Investigació Humanisme-Europa de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant, l'Institut Joan Andrés de Comparatística i Globalització, i la Biblioteca de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) han concedit l'XI Premi Joan Andrés d'Assaig i Investigació en Ciències Humanes a l'historiador d'art Juan Carrete per Madrid. Vida de la Puerta del Sol.

AppCRUE
02/06/2020
Acord adoptat per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les rectores i rectors valencians per a l'inici del curs 2020-21

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les rectores i rectors de les universitats públiques valencianes, en una reunió celebrada avui, han acordat: 

-El desenvolupament semipresencial del primer quadrimestre del curs acadèmic 2020-21...

AppCRUE
02/06/2020
La Universitat d'Alacant lidera un projecte per a analitzar la violència de gènere i respostes sociosanitàries durant la crisi de la Covid-19

La proposta ha rebut una dotació de 60.000 euros del Fons Supera Covid-19, convocatòria de CRUE Universitats Espanyoles, Banc Santander i CSIC.

Des de la declaració de l'estat d'alarma pel virus SARS CoV-2, tant a Espanya com en altres països del seu entorn, s’ha produït un increment de les trucades d'emergència i una disminució de les denúncies per violència familiar i en la parella.

02/06/2020
El MUA llança la convocatòria internacional 'Vides transformades'

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, a través del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), llança la convocatòria internacional «Vides Transformades» per a la presentació d’obres que formaran una exposició col·lectiva internacional virtual.

AppCRUE
01/06/2020
El professor de la Universitat d'Alacant José Asensi ingressa en la Reial Acadèmia Europea de Doctors

La Reial Acadèmia Europea de Doctors ha designat com a nou membre numerari el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat d'Alacant, José Asensi Sabater.

Un dels principals atractius d'aquesta Reial Acadèmia és el caràcter multidisciplinari, que per a José Asensi suposarà «una excel·lent oportunitat per a reflexionar».

01/06/2020
Quatre membres de l'Institut d'Investigacions Turístiques de la UA figuren entre els 150 professionals més influents del turisme espanyol

L’Institut d’Investigacions Turístiques (IUIT) de la Universitat d’Alacant té a quatre dels seus membres en el rànquing dels «150 professionals més influents del turisme espanyol» fet per Sergestur, «una relació de professionals que són referent en el sector turístic nacional, pel bon fer, les aportacions que fan, les comunicacions, els fets, el coneixement i els actes d’aquests» assenyala la consultora...

AppCRUE
01/06/2020
La UA adapta les seues normatives per a regular la contractació no presencial de docents i investigadors

En aquests moments generats per la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, la Universitat d’Alacant ha de poder garantir el desenvolupament de les diferents convocatòries de places de personal docent i investigador marcades com a prioritàries per al funcionament bàsic dels serveis de la Universitat i justificades per les necessitats docents i/o investigadores que ha d’emprendre en el curs 2020/21.

AppCRUE
01/06/2020
El catedràtic de la UA Jorge Olcina desgrana els ensenyaments ambientals de la pandèmia a l'Aula de la Ciència i la Tecnologia

El catedràtic d’anàlisi geogràfica regional de la UA i director de la Seu Ciutat d’Alacant, Jorge Olcina, protagonitza una nova sessió de l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu, amb la videoconferència «Enseñanzas ambientales de la pandemia: luces y sombras», demà dimarts 2 de juny a les 19 hores.

AppCRUE
01/06/2020
Alicante Open Future , ALOF i Sareb llancen un repte per a augmentar la venda d'habitatges per canals no presencials

Alicante Open Future (ALOF), iniciativa per a la innovació i l'emprenedoria posada en marxa per la Universitat d'Alacant (UA) i Telefónica, ha llançat de la mà de la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria (Sareb), la convocatòria del repte “Proptech for sale: Reinvenció creativa del procés de venda d'habitatges”.

AppCRUE
29/05/2020
El Consell Social aprova per unanimitat la liquidació del pressupost i els comptes de la Universitat d'Alacant

El Consell Social de la Universitat d'Alacant ha celebrat aquest matí per via telemàtica la seua reunió plenària a la qual s'han incorporat dos nous consellers: Carmen Berbegal, directora de Responsabilitat Corporativa i Persones en Actiu, i Pablo Serna, director General de TM Grupo Inmobiliario.

29/05/2020
La Universitat d'Alacant entra en fase 2 incrementant sensiblement l'aforament presencial

Amb motiu del canvi de fase a partir del pròxim dilluns, dia 1 de juny, la Universitat d’Alacant permetrà incrementar fins a un 25% l’aforament al campus. El principal objectiu és poder fer front a l’alçament dels terminis administratius i altres aspectes normatius...

AppCRUE
29/05/2020
La Universitat d'Alacant dissenya un nou bioadhesiu per al tancament de ferides en humans i animals que permet regenerar teixits

El Laboratori d’Adhesió i Adhesius de la Universitat d’Alacant posa a la disposició del sector mèdic i veterinari un innovador material biocompatible capaç de segellar ferides tant en éssers humans com en animals. Es tracta d’un bioadhesiu dissenyat juntament amb la Universitat de Brighton (Regne Unit) amb òptimes propietats com la seua compatibilitat amb teixits vius i una elevada capacitat adhesiva...

AppCRUE
29/05/2020
La Universitat d'Alacant reuneix experts per a debatre sobre el futur del turisme i la gastronomia després de la COVID-19

La iniciativa titulada Propostes per a un desconfinament gastronòmic segur, saludable, sostenible i solidari compta amb la participació d'experts del món universitari i acadèmic, com també reconeguts professionals del sector de l'hostaleria i especialistes de l'àmbit de l'administració.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464