Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

11/12/2019
La tecnològica Lynxview s'incorpora a l'ecosistema del Parc Científic de la UA

Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant (UA) i president de la Fundació Parc Científic d’Alacant, Amparo Navarro, vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement de la UA i David Ivorra, CEO de l’empresa tecnològica alacantina LynxView, han signat avui el contracte pel qual l’empresa es vincula com a membre de ple dret al Parc Científic d’Alacant (PCA).

11/12/2019
La Universitat d'Alacant recorre el seu passat, present i futur en un llibre que es presentarà dijous

L'exposició «Espai, temps, universitat» amb la qual la Universitat d'Alacant commemora el quaranta aniversari es clausura aquest dijous a les 12 hores a la Sala Multimèdia de l'edifici de Rectorat. Un acte en el qual participaran el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, el vicerector de Campus i Tecnologia, Rafael Muñoz, i la directora de la mostra, Elia Gutiérrez, i que servirà per a presentar el llibre Paisaje, urbanismo y arquitectura en el campus de la Universidad de Alicante.

11/12/2019
Múrcia premia un projecte d'arquitectura terapèutica de la Universitat d'Alacant

La XX edició dels Premis d’Arquitectura de la Regió de Múrcia ha decidit reconèixer el treball del professor de la Universitat d’Alacant Javier Sánchez Merina. El professor de Projectes Arquitectònics del Departament d’Expressió Gràfica, Composició i Projectes ha donat vida a la primera casa del món dissenyada per a ajudar a la inserció d’un xiquet autista de 8 anys i dels seus pares.

11/12/2019
La Seu Universitària de Calp comença l'activitat amb una jornada sobre el paper dels 'influencers' en el sector turístic

La recentment inaugurada Seu Universitària de Calp comença l’activitat amb una jornada que analitzarà el paper dels influencers en el sector turístic. La jornada tindrà lloc demà dijous, 12 de desembre, a les 19 hores a la Casa Nova de la localitat i està emmarcada en el programa de conferències commemoratives del vint-i-cinquè aniversari dels estudis de Turisme de la UA, de la mà del Secretariat de Seus Universitàries.

11/12/2019
La Universitat d'Alacant participa en un projecte de l'IIIPC que rastreja els primers contactes entre Europa i el Pacífic

Un projecte liderat per l’Institut Internacional d’Investigacions Prehistòriques de Cantàbria i en el qual participa la Universitat d’Alacant rastreja els primers contactes entre Europa i el Pacífic a través de l’estudi del paisatge i la dieta humana.

10/12/2019
Peces de cotxes a partir de deixalles agrícoles de llimó, magrana, bròquil i corfa d'ametla

Investigadors de la Universitat d’Alacant, en col·laboració amb una desena de socis europeus, han desenvolupat a partir de deixalles agrícoles de llimó, magrana, bròquil i corfa d’ametla compostos naturals d’un alt valor afegit per a la indústria de l’automoció o la construcció.

AppCRUE
10/12/2019
Videojocs, webs, xarxes socials o museïtzació, noves maneres d'ensenyar i divulgar Història, a exposició pels seus creadors en la Universitat d'Alacant

Las chicas del cable, Tiempos de guerra, El Ministerio del temps, Velvet, The Knick, Outlander i Roma són algunes de les sèries en les quals la Història arriba a la societat a través de l'entreteniment. Amb aquesta mateixa premissa, demostrar que la Història està molt viva i que la millor manera d'acostar-la a la societat i als estudiants en el segle XXI, tant per a divulgar-la com per a ensenyar-la, és usant eines i instruments d'oci i entreteniment nous i noves formes de comunicació.

10/12/2019
Alumnat de Turisme de la Universitat d'Alacant organitza FUTUR IV, Fira Universitària de Turisme, al Reial Liceu Casino d'Alacant

Alumnat de quart curs de Turisme de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant, amb la direcció de la professora de Protocol i Organització d’Esdeveniments en Turisme, Rosa Torres, és l'organitzador de FUTUR IV, la Fira Universitària de Turisme que, amb el lema genèric «Turisme a Alacant: el futur és ara!», es desenvolupa per quarta edició aquest dijous 12 de desembre.

10/12/2019
La Universitat d'Alacant premia la investigació aplicada al sector turístic

La Càtedra d'Estudis Turístics "Pedro Zaragoza Orts" ha fet lliurament aquest dimarts dels Premis als millors Treballs Fi de Grau i Treballs Fi de Màster (TFG i TFM) desenvolupats i defensats en la Universitat d'Alacant, que estiguen relacionats amb el sector turístic, al llarg del curs acadèmic 2018/2019 en algun dels seus programes oficials.

10/12/2019
La biòloga i doctora en neurociències María Concepción Lillo parlarà de l'evolució de la visió en els humans en una nova sessió de l'Aula de la Ciència i la Tecnologia de la UA

María Concepción Lillo Delgado, professora del Departament de Biologia Cel·lular i Patologia de la Universitat de Salamanca i investigadora en l’Àrea de Neurobiologia de la Visió a l’Institut de Neurociències de Castella i Lleó (INCYL), serà a l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu Ciutat d’Alacant, dijous, 12 de desembre, a les 19 hores (Ramón y Cajal, 4).

10/12/2019
La Seu Ciutat d'Alacant acull la III edició de Festivals en Curt

L’associació Mediterrània Audiovisual, en col·laboració amb el Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la Universitat d’Alacant, organitza la tercera edició de Festivals en Curt, que tindrà lloc demà dimecres 11 de desembre a les 19 hores (Sant Ferran, 40). Aquest esdeveniment té com a objectiu donar suport a la producció de curts nacionals i visibilitzar el treball dels festivals de la Comunitat Valenciana.

09/12/2019
La Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza lliura els premis als millors Treballs de Final de Grau i de Màster sobre Turisme

La Càtedra d’Estudis Turístics «Pedro Zaragoza Orts» lliura aquest dimarts els Premis als millors Treballs Final de Grau i Treballs Final de Màster (TFG i TFM) desenvolupats i defensats a la Universitat d’Alacant al llarg del curs acadèmic 2018/2019 en algun dels programes oficials d’aquesta.

09/12/2019
Setmana de Concerts Nadalencs amb l'OFUA

Comença el tradicional Cicle de Concerts de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA), integrat enguany per tres actuacions a Elda, Torrevella i Alacant. El cicle estarà dirigit, per primera vegada, per Osvaldo Ferreira, com a director convidat.

09/12/2019
L'empresa escocesa Petroleum Experts torna a donar a la UA deu llicències d'un programari de geologia per valor d'1,5 milions de lliures

El Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d’Alacant renova el conveni subscrit amb la companyia de programari per a la geologia i l’enginyeria del petroli, Petroleum Experts, per a la cessió de deu llicències del programari MOVE valorades en 1.525.561,89 lliures.

09/12/2019
El MUA inaugura demà l'exposició 40 sobre 40

La Universitat d’Alacant commemora enguany el seu quaranta aniversari i el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) s’uneix a la celebració amb l’exposició «40 sobre 40. Artistes i poetes» que proposa una aproximació a l’art i a la poesia des d’una perspectiva interdisciplinària. El rector de la UA, Manuel Palomar, inaugurarà demà dimarts 10 de desembre aquesta mostra, a les 12 hores, a la sala el Cub del Museu, i romandrà oberta al públic fins al 12 de gener de 2020.

09/12/2019
El Consell homenatja l'Arxiu de la Democràcia

L’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant no deixa d’acumular reconeixements. Si dimarts era el XVIII Premi Maisonnave, divendres va rebre la Distinció per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals de la Generalitat Valenciana de mans del president Ximo Puig en el transcurs de la celebració del Dia de la Constitució a Alacant.

05/12/2019
El professor de la Universitat d'Alacant Jorge Olcina ha sigut designat comissionat del Pla Vega Renhace

Els comissionats per al Baix Segura tindran com a objectiu proporcionar suport i assessorament al president de la Generalitat en matèria de coordinació del Pla Vega Renhace per a regenerar la zona, que inclou la celebració d’una cimera l’11 de desembre amb representació de totes les parts interessades i una posterior ronda de consultes per a valorar les accions proposades.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464