Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

24/03/2017
El rector rep la graduada número 100.000 de la Universitat d'Alacant

A la trobada també han estat presents la vicerectora d’Estudiants, Núria Grané i el vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, a més de la responsable del programa Alumni de la UA, Rosa Amorós i Montse Escrivá, subdirectora de Títols i Beques del Servei d’Alumnat.

24/03/2017
Filosofia i Lletres de la UA celebra les Jornades de Gestió i Mediació de la Diversitat Cultural amb prop d'un centenar d'inscrits

La Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant celebra les Jornades de Gestió i Mediació de la Diversitat Cultural que comencen el dilluns 27 i continuaran el dimarts 28 de març, a la sala d'actes de la Facultat d'Educació, organitzades pel grau d'Estudis Àrabs i Islàmics.

24/03/2017
L'alta cuina mediterrània del Monastrell i el contingut científic de la UA es donen la mà en una jornada sobre "els millors olis per a cada plat"

L'objectiu de les jornades és conèixer i difondre les característiques i propietats de l'oli d'oliva verge extra i el seu importantíssim paper en l'alta cuina mediterrània.

24/03/2017
El Consell Social reivindica la funció social de la Universitat d'Alacant

El Consell Social de la Universitat d’Alacant, que presideix Francisco Gómez, va lliurar la nit de dijous els seus primers premis, uns guardons que “reflecteixen la voluntat decidida de fer partícip a la societat de les activitats i les potencialitats que té la Universitat d’Alacant en l’actiu principal d’aquesta que és el coneixement...

24/03/2017
"Cavanilles i la Il·lustració al País Valencià" a la Seu Universitària de la Marina

El dilluns 27 de març, a les 20.15 hores, tindrà lloc a la Seu Universitària de la Marina (carrer de la Puríssima, 57-59) la inauguració de l'exposició «Cavanilles i la Il·lustració al País Valencià».

24/03/2017
CONVOCATÒRIA DE RODA DE PREMSA - Presentació de la Ciutat Cuidadora

El pròxim dilluns 27 de març, tindrà lloc una nova sessió del Seminari “Salut, Dones i Gènere” titulada “La Ciutat Cuidadora” (19 hores, Seu de Sant Ferran 40).

24/03/2017
Sang i Art, juntes a la Seu Ciutat d'Alacant de la UA

El vampirisme, trastorn mental caracteritzat per l’excitació sexual associada amb una necessitat compulsiva de veure, sentir o ingerir la sang, és una de les patologies clíniques relacionades amb la sang que serviran al catedràtic de Biologia Cel·lular de la Universitat d’Alacant, Joaquín de Juan Herrero, per a introduir en la conferència cientificodivulgativa sobre aquesta temàtica el dimarts 28 de març, en la sessió dedicada a Sang i Art del Cicle DivulgArte.

23/03/2017
La UA completa les seues instal·lacions amb set nous laboratoris docents al nivell de les millors universitats europees

Des d'aquest matí, la Universitat d'Alacant disposa de set nous laboratoris per a enfortir la qualitat docent i la part pràctica de les matèries impartides en els diferents graus de la seua extensa oferta acadèmica.

23/03/2017
Cent seixanta professors es formen en les Jornades d'Animació Lectora a la Seu Universitària de la Nucia

Ahir a la vesprada va tenir lloc la inauguració les I Jornades d’Animació Lectora: «Llegir per a aprendre: viure llegint», organitzades pel Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) i la Universitat d'Alacant, a la Seu Universitària de la Nucia.

23/03/2017
CONVOCATÒRIA A MITJANS - La Universitat d'Alacant gradua el seu estudiant 100.000

Demà divendres, 24 de març de 2017, a les 12:00 hores, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, rebrà en el seu despatx Sara Rodríguez, l'alumna de l'Escola Politècnica Superior que s'ha convertit en la graduada número 100.000 de la institució acadèmica.

23/03/2017
Preludio guanya el concurs de "curtmetratges" per la Igualtat de la Universitat d'Alacant

El Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la Universitat d’Alacant ha lliurat aquest dijous els premis del I Concurs de Curtmetratges de 2’ per la Igualtat entre Dones i Homes, convocat en el marc dels actes de celebració del Dia Internacional de les Dones.

23/03/2017
El grau de Filologia Catalana de la UA reuneix escriptors catalans en una taula redona de narradors

L'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA acollirà dimarts vinent, 28 de març, la II Jornada del Grau de Filologia Catalana, dedicada en aquesta edició a aprofundir en la creació, l'ensenyament i la recerca de la literatura.

23/03/2017
El Consell de Govern aprova el nomenament de Margo Glantz com a doctora honoris causa per la Universitat d'Alacant

Amb una relació estreta amb l’àrea de literatura hispanoamericana i el Centre d’Estudis Iberoamericà Mario Benedetti que es remunta a l’any 2001, la candidatura de Glantz té l’aval que li dóna ser una de les màximes figures de la cultura mexicana.

23/03/2017
Comencen les Trobades 2017 amb el lema "En valencià, creixem en igualtat lingüística"

Dissabte vinent, 25 de març, començarà al Verger (Marina Alta) l'edició 2017 de les Trobades d'Escola Valenciana, en l'organització de la qual col·labora, un any més, la Universitat d'Alacant, a través del Servei de Llengües.

23/03/2017
La UA commemora el Dia Mundial de l'Aigua amb una excursió per les fonts i els aqüeductes de la Rambla Salada d'Albatera

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, que es commemora el 22 de març, la Universitat d’Alacant (UA), la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx i la Diputació Provincial d’Alacant, han organitzat una excursió per les fonts i els aqüeductes de la Rambla Salada d’Albatera dins de la jornada “Hidrogeodia”.

23/03/2017
La Seu Universitària de Dénia commemora el Dia Internacional del Teatre amb l'obra Una mujer desnuda y en lo oscuro de Mario Benedetti

El dissabte 25 de març, la Seu Universitària de Dénia commemora el Dia Mundial del Teatre amb l’obra Una mujer desnuda y en lo oscuro, un text original de Mario Benedetti, amb direcció i dramatúrgia de Mario Hernández...

22/03/2017
La UA desenvolupa una tecnologia pionera a escala mundial per a reciclar estructures compostes de fibra de vidre

Trobar una solució òptima per a reutilitzar peces de fibra de vidre i resina era fins ara un desafiament. De fet, investigadors del Departament de Química Inorgànica i de l’Institut Universitari de Materials de la Universitat d'Alacant han patentat un mètode que permet recuperar les fibres d'aquest tipus de materials per a tornar a ser utilitzades.

22/03/2017
Demà comença a la UA el XII Congrés Nacional d'Estudiants de Dret

Demà dijous comença el XII Congrés Nacional d'Estudiants de Dret a la sala de graus de la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant.

La inauguració a les 9.30 hores per l'exconseller de Justícia Luis Santamaría...

22/03/2017
Els Tallers de Llengües i Cultures de la Universitat d'Alacant ampliaran l'oferta el pròxim curs

Dilluns que ve comença la segona edició dels Taller de Llengües i Cultures que organitza el Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües amb un nou èxit en la convocatòria que ha completat la totalitat de les places oferides en els cinc cursos que s'impartiran.

22/03/2017
Arranca UNICÒMIC 2017 a la Seu Ciutat d'Alacant

La Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40) inaugura demà dijous, 23 de març, a les 10 hores, les XIX Jornades del Còmic de la Universitat d'Alacant, Unicómic.

22/03/2017
CONVOCATÒRIA A MITJANS - Inauguració dels nous laboratoris docents de la Facultat de Ciències

Demà dijous, 23 de març de 2017, a les 13.30 hores, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, inaugurarà en l'edifici CTQ, Centre de Tecnologia Química, els set nous laboratoris que seran utilitzats per a cobrir les necessitats docents de departaments de la Facultat de Ciències.

22/03/2017
La Seu Universitària de Torrevella dedica una conferència i una obra de teatre a Mario Benedetti

La Seu Universitària de Torrevella presenta el pròxim divendres 24 de març, a les 20:00 hores, la conferència titulada “Mario Benedetti, poeta: de la soledad a la solidaridad”...

22/03/2017
Continua el cicle de conferències de la UA sobre Arcadi Blasco amb una tercera sessió a la Casa Bardín

El Cicle de conferències al voltant de l’exposició “Arcadi Blasco. Art, Arquitectura i Memòria (1954-1974)” produïda pel Museu de la UA, arriba a la tercera sessió amb la conferència de l’arquitecte i professor de la Universitat d’Alacant, Andrés Martínez Medina, “Poblados y viviendas del INC. Un laboratorio de urbanismo, arquitectura y arte. La Zona de Levante”.

22/03/2017
Torrevella recordarà la seua nevada en el Dia Meteorològic Mundial

El pròxim dijous 23 de març tindrà lloc el Dia Meteorològic Mundial, jornada en la qual es commemora l’entrada en vigor l’any 1950 del Conveni de l’Organització Meteorològica Mundial. Per aquest motiu, la Seu Universitària de Torrevella, en col·laboració amb el Projecte Mastral, organitzen diverses activitats per a divulgar aquesta ciència.

22/03/2017
Reunió ordinària del Consell de Govern de la UA

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant tindrà demà dijous la seua reunió ordinària del mes de març.

21/03/2017
La Universitat d'Alacant presenta els últims avanços en tecnologies accessibles i productes de suport per a persones amb discapacitat

Com llig una persona cega la premsa? Com demana un taxi una persona sorda? Les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) són eines clau en la inclusió de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la vida.

21/03/2017
La reconeguda investigadora Flora de Pablo protagonitza una nova sessió de l'Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu Ciutat d'Alacant

Flora de Pablo, doctora en Medicina i investigadora del Departament de Medicina Cel·lular i Molecular del Centre d'Investigacions Biològiques (CSIC), oferirà una xarrada divulgativa titulada “Mujer Ciencia, Tecnología y Sociedad. Para hallar la solución hay que ver el problema”, en la SeU Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) el pròxim dijous 23 de març a les 19 hores...

21/03/2017
La Seu Ciutat d'Alacant acull la jornada "Ocupabilitat Digital. Eines digitals, xarxes socials i marca personal"

Amb l'objectiu de potenciar la marca personal, treballar l'ocupabilitat a través de xarxes socials, conèixer els serveis d'ocupabilitat de la UA i la seua oferta idiomàtica, arriba a la Seu Ciutat d'Alacant la jornada "Ocupabilitat Digital. Eines digitals, xarxes socials i marca personal".

21/03/2017
"El método Górritz. El musical" al Paranimf

El Método Górritz. El musical és una producció col·laborativa conjunta de l'Ajuntament d'Alacant, el Teatre Principal i la Universitat d'Alacant per a commemorar el 150 aniversari del naixement de Carlos Arniches.

21/03/2017
La Universitat d'Alacant celebra el Dia Mundial del Treball Social

El Treball Social Eco-Sistèmic i el desenvolupament Local Sostenible ha sigut el tema principal de la conferència marc del Dia Mundial del Treball Social, celebrat hui a la Universitat d'Alacant...

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464