Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

28/01/2020
Consells, advertiments, informacions pràctiques per a avançar en la carrera investigadora, aquest matí en la Universitat d'Alacant de la mà de José Manuel Torralba

Ha començat comparant la carrera investigadora amb una marató perquè, al cap i a la fi, "això és com una carrera". José Manuel Torralba, catedràtic de la Universitat Carles III de Madrid (UC3M), ex director adjunt d'IMDEA Materials i anterior director general d'Universitats e Investigació de la Comunitat de Madrid, ha impartit aquest matí en la Universitat d'Alacant la conferència "Com sobreviure en el sinuós món de l'Acadèmia... a Espanya".

28/01/2020
El Parc Científic de la Universitat d'Alacant incorpora la tecnològica T2MAD al seu ecosistema innovador

Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant i president de la Fundació Parc Científic d’Alacant, i Miguel Campoy, conseller delegat de T2MAD, han signat avui el contracte pel qual l’empresa amb seu social a Madrid es vincula al Parc Científic d’Alacant.

28/01/2020
El MUA inaugura aquesta setmana 'Indústries' de Javier García Solera i 'Situació Límit' de María Dolores Mulá

La primera cita inaugural tindrà lloc el dijous 30 de gener a les 12.30 hores a la sala el Cub del MUA, amb l’obertura d’«Indústries» de Javier García Solera que romandrà oberta al públic fins al 15 de març.

L’endemà, divendres 31 a les 19 hores, serà el torn de María Dolores Mulá i la seua exposició «Situació Límit» a la sala Cool del MUA (fins a l’1 de març), comissariada per María Marco.

28/01/2020
Totes les places cobertes per a la Jornada Tècnica Riscos Geològics en la Mecànica de Roques a la Universitat d'Alacant

Professionals de diferents àmbits, com enginyers, geògrafs, geòlegs, arquitectes, experts en Prevenció de Riscos Naturals o Geotècnica hi assistiran el dijous 30.

28/01/2020
La Universitat d'Alacant presenta el volum sobre el metge alacantí Ángel Pascual Devesa

Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, i José María Perea, coordinador del Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia, han presentat l’obra Ángel Pascual Devesa. Reflexiones y recuerdos, de Publicacions UA. L’acte va tenir lloc ahir dilluns 27 a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant...

28/01/2020
Nuria Gallardo, Montxo Armendáriz i Rosana Pastor en les V Jornades Professionals del Cinema Espanyol de la UA

La Seu Universitària Ciutat d’Alacant acollirà un any més les Jornades Professionals del Cinema Espanyol de la UA, que en aquesta cinquena edició tindran com a protagonistes a les actrius Nuria Gallardo i Rosana Pastor, i el director i guionista Montxo Armendáriz.

27/01/2020
Universitat d'Alacant i Sareb signen un conveni per a promoure accions d'innovació aplicada i emprenedoria

El conveni ha sigut subscrit aquest matí pel rector de la UA, Manuel Palomar i la subdirectora general de Mitjans de Sareb (Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària), Idoia Maguregui. L’acord vol promoure la innovació per a impulsar la property technology, també coneguda com proptech, amb l’aplicació de les noves tecnologies en el mercat immobiliari.

27/01/2020
El catedràtic de la UA Josep Bernabeu és nomenat Acadèmic d'Honor de Gastronomia de Castella-la Manxa

La Junta Rectora de l’Acadèmia de Cultura Gastronòmica de Castella-la Manxa ha aprovat per unanimitat el nomenament del doctor en Medicina i catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant, Josep Bernabeu Mestre, com a acadèmic d’honor.

27/01/2020
Rafael Navarro de Castro presenta demà La tierra desnuda a la Seu Ciutat d'Alacant

Rafael Navarro de Castro presentarà demà dimarts 28 de gener a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) la seua primera novel·la La tierra desnuda. La cita tindrà lloc a les 20.15 hores i l’autor serà presentat per Fernando Villamía.

27/01/2020
CONVOCATÒRIA DE RODA DE PREMSA - Presentació de la programació del CEMAB del gener al maig i l'Any del Centenari del Naixement de Mario Benedetti, amb el Congrés Internacional 100 anys de Benedetti com a activitat central

El Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB) presentarà el pròxim dimecres 29 de gener a les 11.30 hores l’Any del Centenari del Naixement de Mario Benedetti i la programació del Centre del gener al maig, amb diverses activitats al voltant d’aquesta efemèride, a més d’altres de caràcter general, literàries i acadèmiques.

27/01/2020
La Universitat d'Alacant ret homenatge a la dona emprenedora en la inauguració de DOEACT_UA

La Universitat d’Alacant es converteix per setè any en l’espai per a l’emprenedoria de la mà de DOEACT_UA: «Converteix en realitat el teu negoci», programa que impulsa i desenvolupa el talent emprenedor dels joves a les comarques d’Alacant. En aquesta nova edició, la UA vol retre homenatge a la dona emprenedora...

27/01/2020
Física i Música inauguren la cinquena edició de DivulgArte a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant de la Universitat d'Alacant

DivulgArte comença el seu cinquè any demà dimarts 28 de gener de 2020, a les 20.00 hores, a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant. Aquesta vegada la Física i la Música seran el centre de la primera sessió, amb Jaime Ramis Soriano, catedràtic del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal i director del Grup d’Acústica Aplicada de la UA, i el músic i compositor Carlos Izquierdo.

27/01/2020
La Universitat d'Alacant s'alia amb la Diputació per a atraure estudiants internacionals

L’organització de viatges de familiarització, la realització de congressos, el desenvolupament de tallers, l’assistència a fires especialitzades o la participació en esdeveniments acadèmics són unes quantes de les accions de promoció que les dues institucions duran a terme amb l’objectiu de captar nous visitants cap al territori.

24/01/2020
We Fish guanya l'edició alacantina del Venture on the Road celebrat a la Universitat d'Alacant

La seu de la Universitat d’Alacant al carrer Sant Ferran, 40, va acollir ahir la tercera edició de l’esdeveniment Venture on the Road, un esdeveniment per a emprenedors nascut de la col·laboració entre SeedRocket i BStartup.

La final va enfrontar quatre empreses emergents finalistes, entre les quals va resultar vencedora We Fish, una aplicació destinada als aficionats a la pesca esportiva...

24/01/2020
Més de 1.400 joves de tota la província es converteixen en científics per un dia

Com fer visibles organismes invisibles, diferenciar organismes que poden habitar en el plàncton o extraure productes naturals són sol algunes de les pràctiques que 1.400 estudiants que cursen quart d’ESO i primer i segon de batxillerat han pogut realitzar durant aquest mes a la Universitat d’Alacant (UA).

AppCRUE
24/01/2020
José Manuel Torralba, catedràtic de la UC3M i exdirector d'IMDEA Materials, a la Universitat d'Alacant amb 'Cómo sobrevivir en el sinuoso mundo de la Academia...en España'

Per a tractar d’orientar sobre com funciona la professió de docent i investigador universitari, José Manuel Torralba, catedràtic de la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M), exdirector adjunt d’IMDEA Materials i anterior director general d’Universitats i Investigació de la Comunitat de Madrid (2015-2019) impartirà aquesta conferència el dimarts 28 de gener, a les 12.00 hores, en la sala de graus Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica i Optometria de la Universitat d’Alacant.

24/01/2020
La UA recupera en 'Ángel Pascual Devesa. Reflexiones y recuerdos' una part notable de les millores en la societat alacantina a principis del segle XX

Ángel Pascual Devesa va ser metge, pediatre, polític, periodista, foguerer, escriptor en valencià i castellà, entre altres ocupacions. Fill de farmacèutic, nascut a Finestrat l’any 1888, la seua figura i obra adquireixen un interès especial com a personatge rellevant de la vida alacantina.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464