Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

26/06/2017
Inauguració del VIII Congrés Iberoamericà d'Universitats Promotores de la Salut

Demà, dimarts 27 de juny de 2017, comença la VIII edició del Congrés Iberoamericà d'Universitats Promotores de la Salut, CIUPS2017, a la Universitat d'Alacant sota el lema “Promoció de la Salut i Universitat. Construint Entorns Socials i Educatius Saludables”.

26/06/2017
La UA llança la campanya "+ Valencià, + Anglès, més llengües"

La Universitat d’Alacant acaba de posar en marxa la campanya “+Valencià, + Anglès, més llengües”, amb l’objectiu d’informar a l’alumnat sobre les assignatures que la UA impartirà en valencià, anglès i altres llengües durant el curs 2017/2018.

26/06/2017
Comencen els Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Universitat d'Alacant

Aquest matí han començat els Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la Universitat d’Alacant, amb un oferta 54 cursos marcats per un estret vincle amb el món professional, una àmplia varietat temàtica i d’enfocaments.

26/06/2017
Cinc estudiants de Multimèdia de la UA s'associen amb una empresa i comercialitzen Quierocambiarlo, aplicació desenvolupada com a treball d'últim curs

Cinc estudiants de 4t curs del grau en Multimèdia de la Universitat d’Alacant comencen a comercialitzar l’aplicació que han desenvolupat com a projecte d’últim curs. Raquel Yuste, Yolanda Torregrosa, Juan Francisco Bustos, Alejandro Torres i Pablo Serna s’han associat a l’empresa Ibero Iniciativas Digitales SL i llançaran el seu producte a nivell mundial per tota Llatinoamèrica i Espanya...

24/06/2017
Experts de la Universitat d'Alacant reclamen més acció coordinada per a recuperar el Mar Menor i avisa que serà un procés lent

L’entrada massiva de nutrients procedents de l’agricultura i de residus de les zones urbanes va provocar que l’any passat l’ecosistema del Mar Menor sobrepassara el seu punt d’inflexió, i creara una situació de desequilibri que ha acabat amb la vida del 85% de les espècies marines que la poblaven.

23/06/2017
Descoberts els virus més abundants en tots els oceans del planeta

Un grup de científics de diversos centres de investigació i universitats internacionals, liderats per Manuel Martínez García del grup d’Ecologia Microbiana Molecular de la Universitat d’Alacant, ha descobert quaranta-quatre virus nous dels més abundants en tots els oceans del planeta.

21/06/2017
"Retorn al món dels mites" amb l'escriptor Gustavo Martín Garzo a la Seu Universitària de Petrer

Té sentit parlar dels mites en el món d’avui? Amb aquesta pregunta, de la resposta afirmativa de la qual no dubtem en l’àmbit educatiu, l’escriptor Gustavo Martín Garzo presenta el curs “Retorn al món dels mites”.

20/06/2017
La UA i l'Ajuntament de La Nucia presenten els Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2017

La Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de la Nucia han presentat aquest matí en roda de premsa l'oferta de Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2017 que la Universitat d'Alacant ofereix per a la seu local, i la programació cultural i acadèmica paral·lela que es desenvoluparà durant el mes de juliol a la seu universitària.

20/06/2017
La UA signa un conveni amb la Biblioteca Nacional del Parlament de Geòrgia per a cooperació i intercanvi d'experiències

L’acord preveu la donació de llibres en georgià a la Biblioteca de la UA, entre els quals es troben la primera traducció d’El Quixot a aquesta llengua, feta per la Biblioteca Nacional del Parlament de Geòrgia.

20/06/2017
El màster de Propietat Industrial i Intel·lectual de la Universitat d'Alacant, Magister Lucentinus, entre els millors d'Espanya

L'opció de completar la formació després de finalitzar un grau universitari a través dels programes de postgrau ofereix als estudiants la possibilitat d'adquirir uns coneixements més específics i habilitats interprofessionals que els apresos al llarg del grau.

20/06/2017
La Universitat d'Alacant, seu del VIII Congrés Iberoamericà d'Universitats Promotores de la Salut

La Universitat d’Alacant presenta la VIII edició del Congrés Iberoamericà d’Universitats Promotores de la Salut, CIUPS2017, sota el lema “Promoció de la Salut i Universitat. Construint Entorns Socials i Educatius Saludables”.

19/06/2017
El rector de la UA es compromet a mantenir el mecenatge per a seguir investigant a l'Alcúdia tres anys més

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i l’alcalde d’Elx, Carlos Gómez Serna han oferit aquest matí una roda de premsa en el jaciment arqueològic de l’Alcúdia per a fer un balanç de les excavacions dutes a terme dins del Programa Propi per al Foment de la I+D+I en la Universitat d’Alacant 2016 que promou el Vicerectorat de Investigació i Transferència del Coneixement de la Universitat d’Alacant.

19/06/2017
Una recerca de la UA constata que la detecció precoç és clau per a augmentar la qualitat de vida en la demència

Aquest estudi multidisciplinari, denominat Pallire, compta amb la intervenció, a més de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant, d’institucions d'Escòcia, Eslovènia, Finlàndia, Suècia, Portugal i República Txeca.

19/06/2017
L'alumni de la UA Sabrina Rivas guanya el Premi USAL-TALENT de la Universitat de Salamanca

Un premi al qual es van presentar 36 treballs de 24 universitats diferents. L'estudi ha sigut dirigit per la professora de la Universitat d'Alacant Carmen Alemany Bay, va ser defensat el març de 2016 i va rebre la màxima qualificació.

19/06/2017
Intervenció de María Blasco en la cloenda del curs acadèmic de la UPUA

María A. Blasco Marhuenda, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO) i doctora honoris causa per la Universitat d'Alacant, va participar el divendres passat en l'Acte de Clausura del Curs Acadèmic 2016 - 2017 de la UPUA.

19/06/2017
La Seu Universitària de Petrer homenatja Gloria Fuertes amb el recital "Amor, dolor (pero poco) y humor"

La Seu Universitària de Petrer ret homenatge a la trajectòria literària de Gloria Fuertes amb el recital «Amor, dolor (pero poco) y humor», interpretat pel contista Yoni Ramírez, el pròxim dijous, 22 de juny, a les 20.30 hores, al Centre Cultural, c/ Sant Bartomeu, 5.

19/06/2017
L'escriptora mexicana Cecilia Eudave farà una conferència a la Seu Universitària de Torrevella

La Seu Universitària de Torrevella presenta la conferència “Lo fantástico en el siglo XXI: Una vuelta de tuerca al género” impartida per l’escriptora mexicana Cecilia Eudave, una de les veus més fresques i interessants de la narrativa llatinoamericana actual.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464