Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

04/08/2017
L'Associació d'Astronomia de la UA "Astroingeo" retransmetrà en directe l'eclipse total de sol que travessarà EUA el 21 d'agost de 2017

El dilluns 21 d'agost de 2017 milions de persones es reuniran per a veure un eclipse total solar que travessarà Amèrica del Nord. Entre ells, tres membres de l'Associació Universitària d'Astronomia "Astroingeo", Estefanía Sánchez, Pedro Asunción i José Vicente Guardiola, viatjaran expressament a Estats Units per a retransmetre en directe a la ciutat d'Alacant aquest esdeveniment.

03/08/2017
Un equip multidisciplinari de la Universitat d'Alacant fixa l'origen de les ceràmiques trobades en L'Alcudia en el mateix lloc que el de la Dama d'Elx

El 4 d'agost de 1897 es descobria la Dama d'Elx en el jaciment arqueològic de l'Alcudia. Ara, un equip multidisciplinari format per investigadors de la pròpia Fundació Universitària de Recerca Arqueològica L'Alcudia i dels departaments d'Agroquímica i Bioquímica, Ciències de la Terra i del Medi ambient i Química Orgànica, i amb el suport dels Serveis Tècnics de Recerca de la Universitat d'Alacant, han realitzat la recerca pràctica "Caracterització de mostres de l'Alcudia mitjançant tècniques no destructives".

03/08/2017
La UA celebra el XX Torneig Seven Platja Rugbi

El pròxim 5 d'agost, la Platja de Sant Joan d'Alacant acollirà la vintena edició del Torneig Seven Platja Rugbi, organitzat per la Universitat d'Alacant i els seus equips masculí i femení de Rugbi.

02/08/2017
Les llargues exposicions solars incrementen la possibilitat de desenvolupar complicacions en la visió

A pesar que la major part de la radiació nociva que prové del sol és absorbida per l'atmosfera, a la superfície terrestre arriben rajos ultraviolat suficients com per a causar cremades de pell i complicacions oculars en estructures com la retina i la còrnia.

01/08/2017
Dues prestigioses revistes de l'editorial Nature arrepleguen els últims avanços del Grup d'Electroquímica de Superfícies de la Universitat d'Alacant

El canvi climàtic ha impulsat a la comunitat científica feia la cerca de noves fonts d'energia més eficients, netes i renovables. Com a alternativa, les piles de combustible aconsegueixen produir energia amb la combinació d'oxigen i hidrogen, és a dir, produint aigua. El Grup d'Electroquímica de Superfícies de la Universitat d'Alacant és un referent mundial en l'estudi d'aquestes reaccions.

28/07/2017
La Fundació Parc Científic d'Alacant compta amb la nova empresa de base tecnològica Nouss Intelligence

Nouss Intelligence naix d'un projecte d’investigació del Grup I2RC de la UA que estudia l'aplicació de la intel·ligència artificial a la planificació organitzativa del manteniment, cosa que permetrà, segons els seus impulsors «reduir temps, produint estalvi, augment de qualitat i optimització dels serveis amb aquest planificador».

27/07/2017
La investigació en Enginyeria Química, en Ciències Ambientals i en Ciències Agrícoles, en el prestigiós Rànquing de Xangai

El passat 12 de juliol es donava a conèixer la presència de la UA en el Rànquing Acadèmic de les Universitats del Món (ARWU) 2017, o Rànquing de Xangai en les categories de Gestió Turística i Hotelera i de Química.

27/07/2017
La UA convoca un concurs d'aplicacions per a mòbils contra la violència de gènere

El concurs s’emmarca en les accions institucionals de la UA amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, que té lloc el 25 de novembre i té com a objectiu promoure i premiar les aplicacions que sensibilitzen, informen sobre la situació de les dones víctimes de violència de gènere o que les protegisquen.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464