Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

11/10/2019
La UA recull a Alcoi la menció d'honor del programa "Ciència en Acció" pel curs "Divulgar Ciència en el segle XXI"

La catedràtica de Física Aplicada de la Universitat d'Alacant, Isabel Abril, ha rebut la menció d'honor en la modalitat “Treballs de Divulgació Científica. Premsa, Ràdio i Televisió” del programa “Ciència en Acció” pel curs “Divulgar la Ciència en el segle XXI”. El lliurament del premi es va celebrar el passat 6 d'octubre de 2019 al Teatre Calderón d'Alcoi (Alacant).

11/10/2019
La Universitat d'Alacant presenta el projecte Majors Salut en el marc de l'estratègia sobre "envelliment òptim i intel·ligent"

La sala d'actes de l'Aulari 2 de la Universitat d'Alacant acollirà, el pròxim dimarts 15 d'octubre a les 12 hores, la presentació del Centre d'Envelliment “Majors, Salut” de la UA. Un acte que comptarà amb la presencia del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i la coordinadora del projecte, Ana Laguna...

11/10/2019
La Universitat d'Alacant celebra el "Dia de les Escriptores"

La Universitat d'Alacant se suma a la celebració del Dia de les Escriptores, una commemoració iniciada a Espanya l'octubre de 2016 per a recuperar el llegat de les dones escriptores, fer visible el seu treball en la literatura i combatre la discriminació que han patit al llarg de la història.

11/10/2019
El Consell Superior d'Esports (CSD) atorga finançament a un projecte de la UA sobre investigació en l'handbol d'elit

“Deteinarfibe” és el nom de la “Xarxa de desenvolupament tecnològic innovador per a la investigació i l'anàlisi dels requeriments físics i fisiològics en handbol d'elit”, el projecte d'investigació de la Universitat d'Alacant que ha aconseguit finançament del Consell Superior d'Esports (CSD) per al seu desenvolupament i implementació, prevista per al Campionat d'Europa, el 2020.

11/10/2019
Quin és l'impacte de la mentida, les notícies falses, la desinformació i les notícies falses, en les I Jornades científiques sobre fake news de la Càtedra de la Marca Corporativa UA

Les Primeres Jornades científiques sobre fake news, marques negres i reputació tenen lloc a la sala de graus Alfredo Orts, de l’edifici d’Òptica, de la Universitat d’Alacant els dies 15 i 16 d’octubre de 2019. Organitzades per la Càtedra de la Marca Corporativa de la UA, UA_Brandscience, grup d’investigació de la marca corporativa i la UA.

11/10/2019
La UA bat rècord d'assistents acreditats en la 7a edició del Congrés de la Comunitat de Python Espanya

El passat cap de setmana va tenir lloc la 7a edició del Congrés de la Comunitat de Python Espanya, també conegut com PyConES 2019. L'esdeveniment va comptar amb més de 800 assistents que van poder gaudir de 80 comunicacions proposades per ponents nacionals i internacionals.

11/10/2019
CONVOCATÒRIA DE RODA DE PREMSA - Presentació del llibre "Gracias por estar aquí. Historias de la movida alicantina" de José María Esteban

El pròxim dilluns 14 d'octubre, a les 11.30 hores, José Mª Esteban presentarà en roda de premsa el seu llibre “Gracias por estar aquí. Historias de la movida alicantina”, publicació editada per l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert, amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant i Aigües d'Alacant.

10/10/2019
La Universitat d'Alacant desenvolupa un procediment i un dispositiu econòmic, ràpid i respectuós amb el medi ambient capaç de detectar ametles amargues

El grup d’investigació d’Espectrometria Atòmica Analítica de la Universitat d’Alacant, que dirigeix el catedràtic de Química Analítica Juan Mora Pastor, ha desenvolupat un nou procediment i un dispositiu per a detectar ametles amargues en temps real, basat en el processament d’imatges digitals.

AppCRUE
10/10/2019
La revista Scientific Reports publica el treball de l'investigador del grup de Geodèsia Espacial i Dinàmica Espacial de la UA, Juan F. Navarro

L’article del professor del Departament de Matemàtica Aplicada, Juan F. Navarro, tracta sobre la manera en què una estrella amb prou energia pot abandonar el pou potencial d’una galàxia amb simetria axial.

10/10/2019
Publicacions de la UA participa en la Fira Internacional del Libro de Madrid

Amb més de 20 títols repartits en dos expositors, el Servei de Publicacions de la Universitat d’Alacant està present en la Feria Internacional de Libro, coneguda com a Liber, que té lloc des d’ahir i fins demà en la Fira de Madrid (IFEMA).

10/10/2019
Aigües d'Alacant commemora el seu 121 Aniversari amb un concert al Teatre Principal a càrrec del Quartet de Corda de l'OFUA

El Quartet de corda de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) interpretarà el Concert 121 Aniversari Aigües d’Alacant, amb el patrocini d’Hidraqua. El concert té a més amb la col·laboració d’Aigües d’Alacant, el Teatre Principal i Oftalvist.

La cita tindrà lloc al Teatre Principal el pròxim dia 23 d’octubre a les 20 hores, amb una entrada/donatiu de 10 euros...

10/10/2019
La Universitat d'Alacant rep el Premi Agermanats País Valencià

El vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés, va ser l’encarregat de rebre el premi concedit per la comarcal de Compromís de l’Alcoià-Comtat-Foies a la Universitat d’Alacant de mans del diputat provincial Gerard Fullana.

10/10/2019
La Seu Universitària de la Marina tracta en una conferència els drets dels ciutadans europeus davant del Brexit

El catedràtic de Dret Internacional Públic de la UA, Jaume Ferrer, també titular de la Càtedra Jean Monnet de la Comissió Europea, impartirà demà divendres 11 d’octubre a les 19 hores, la conferència «El Brexit y los derechos de los ciudadanos europeos».

10/10/2019
Inovare, la plataforma per a impulsar la transferència científica i industrial, inicia la seua activitat a Petrer i Torrevella

Inovare, la plataforma per a impulsar la transferència científica i industrial, inicia la seua activitat a l’octubre. La iniciativa està promoguda per Hidraqua, la Universitat d’Alacant i Fempa i naix amb l’objectiu de formar un ecosistema heterogeni que enfortisca l’entorn empresarial a través de l’impuls d’iniciatives de transferència científica i tecnològica.

08/10/2019
El projecte de divulgació del Parc Arqueològic del Tolmo de Minateda supera els 6.000 visitants des de l'obertura al març

El Tolmo de Minateda, a Hellín (Albacete), acumula una llarga tradició d'investigació arqueològica des que començaren els treballs a la zona l'any 1988, amb l'impuls de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa i de la Universitat d'Alacant, a través de l'Institut d'Investigació i Patrimoni Històric (INAPH).

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464