Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

06/08/2020
L'estudi d'immunitat enfront de la Covid-19 realitzat en la UA revela la baixa prevalença del virus en el col·lectiu universitari

De les prop de 1.500 mostres realitzades, un total de 41 persones, el 2.9% dels testats, ha resultat positives a IgG, indicador d'haver passat la malaltia i per tant d'haver adquirit immunitat, assegura José Tuells, especialista en Medicina Preventiva i investigador principal del projecte.

AppCRUE
05/08/2020
La Universitat d'Alacant i l'Institut Espanyol d'Oceanografia reprenen l'estudi de les espècies vulnerables en l'Escarpe de Mazarrón

Un equip d’investigació format per científics de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) i de la Universitat d’Alacant (UA) tornarà a llançar-se a la mar diumenge que ve, dia 9 d’agost, per a reprendre els estudis sobre les espècies vulnerables dels fons marins de l’Escarpe de Mazarrón, iniciats el 2014 en el si del projecte Life IP Intemares.

AppCRUE
04/08/2020
Dissenyar habitatges amb ADN ja és possible mitjançant algorismes genètics

Els algorismes estan presents ja en tots els àmbits de la vida. En arquitectura i construcció, també. El Grup d’Assaig, Simulació i Modelització d’Estructures de la Universitat d’Alacant (GRESMES) ha fet un procediment per al desenvolupament d’un projecte arquitectònic mitjançant diagrames de Voronoi, que permet l’obtenció d’una forma ràpida de les diferents possibilitats de distribució dels usos en l’espai.

04/08/2020
La UA participa en la 52a Universitat Catalana d'Estiu a Prada

La Universitat d’Alacant participarà en la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) que tindrà lloc entre el 16 i el 23 d’agost a la vila de Prada. La trobada arriba enguany a la cinquanta-dosena edició i hi participa professorat i alumnat de totes les universitats de la Xarxa Vives, amb cursos, tallers i altres activitats de totes les branques científiques: dret, història, literatura, música, llengua o filosofia.

03/08/2020
Una investigadora de la Universitat d'Alacant identifica les primeres novel·les de l'antiga Grècia

Gràcies als treballs arqueològics en diferents ciutats de l'antic Egipte, la professora de Filologia Grega de la Universitat d'Alacant, María Paz López, ha identificat papirs que contenen fragments de novel·les perdudes de l'antiga Grècia, en el marc d'un projecte finançat pel Programa LOGOS d'ajudes a la investigació en estudis clàssics, de la Fundació BBVA, i afavorit per la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics.

AppCRUE
03/08/2020
El MUA inaugura 'Vides transformades'

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) inaugura avui l’exposició virtual «Vides transformades», integrada per deu obres que han sigut seleccionades entre les presentades a la convocatòria internacional del mateix nom. El MUA, fidel al compromís que té amb la realitat social, va llançar al juny aquesta convocatòria amb l’objectiu de convertir-se en un espai de reflexió sobre el canvi de paradigma vital que ha provocat l’aparició de la COVID-19...

AppCRUE
03/08/2020
Un estudi conjunt de la UA i UMH assenyala el clima com a mesura protectora enfront de la COVID

Promogut pels vicerectorats d’Investigació i Transferència de Coneixement, un equip multidisciplinari d’investigadors de la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx ha dut a terme un informe per a analitzar la incidència de la COVID-19 i la seua relació amb les variables atmosfèriques.

31/07/2020
La Universitat d'Alacant lamenta la defunció d'Eusebio Leal Spengler, historiador de l'Havana Vella i Doctor Honoris causa de la UA

La Universitat d'Alacant vol sumar-se al dolor per la pèrdua de l'historiador Eusebio Leal Spengler (l'Havana, Cuba, 1944) que ha mort avui als 77 anys. Doctor Honoris causa per la Universitat d'Alacant des de 2011, va ser l'artífex de la restauració del centre històric de la capital cubana.

31/07/2020
Aconsegueixen augmentar la vida útil de màscares, guants d'un sol ús i la seguretat de superfícies ceràmiques, plàstiques i paviments mitjançant desinfecció amb radiació ultraviolada

La radiació ultraviolada està mostrant ser un mitjà eficaç per a la desinfecció de superfícies sòlides de molt diversa naturalesa. Des de l'inici del projecte d'investigació, la Unitat d'Anàlisi Química Aplicada de la Universitat d'Alacant, liderada per José Luis Todolí, catedràtic de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia, ha dut a terme estudis preliminars en els quals s'ha constatat que la llum UVC causa danys irreparables en l'estructura genètica de diversos microorganismes.

AppCRUE
31/07/2020
La Universitat d'Alacant estén la xarxa wifi a la Vila Universitària

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i el gerent de la Vila Universitària, Eduardo de Temple, van signar ahir un conveni que permet ampliar la cobertura de la xarxa Eduroam al complex residencial annex a la institució acadèmica.

El projecte permetrà que qualsevol persona amb accés a la wifi de la UA que residisca a la Vila Universitària tinga accés a la xarxa wifi universitària en el seu lloc de residència.

AppCRUE
31/07/2020
La iniciativa MATCH COVID-19 uneix investigadors de tota la Comunitat Valenciana per a fer front als desafiaments de la pandèmia

El mes d'abril passat, coincidint amb el zenit de l'emergència sanitària causada per la malaltia de la COVID-19, diverses institucions valencianes d'investigació van posar en marxa MATCH COVID19, una innovadora iniciativa amb el propòsit de formar equips d'investigació interdisciplinaris per a aprofundir en el coneixement de la malaltia i del virus SARS-COV-2.

AppCRUE
31/07/2020
Obert el termini d'inscripció per a les proves d'accés de l'OFUA

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) acaba d’obrir el termini d’inscripció per a les proves d’accés del pròxim curs 2020-2021. Els interessats a formar part de l’OFUA podran accedir a les proves en les modalitats de cordes (violí, viola, violoncel i contrabaix); vents (flauta, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó i tuba); i percussió i arpa.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464