Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

02/08/2021
L'investigador de la UA Javier García, primer espanyol nomenat fellow de la Societat Americana de Química

És la primera vegada que un espanyol és reconegut per aquesta societat científica en els seus quasi 150 anys d'història amb la seua més alta distinció que només reben l’1% dels membres. El lliurament d'aquest reconeixement serà el pròxim 24 d'agost a Atlanta coincidint amb la reunió anual de la Societat Americana de Química.

30/07/2021
La primera tesi doctoral que es fa a Espanya sobre el sector del SEO s'ha presentat aquest dimecres a la Universitat d'Alacant

El SEO tracta de millorar la posició d’empreses i institucions en els cercadors, per a algunes paraules clau, amb la finalitat d’atraure els públics i aconseguir els objectius de negoci. La defensa de la tesi Radiografía del SEO en España: demanda laboral, oferta formativa, sector empresarial y perfil profesional del posicionamiento web es presentava el dimecres 28 de juliol del 2021 a la UA, i va obtenir la qualificació d’excel·lent.

30/07/2021
La UA participa en un projecte europeu per a impulsar la innovació en les universitats davant de la crisi climàtica

La Universitat d’Alacant participa en el projecte CloudEARTHi, que ha sigut seleccionat per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT). Aquest projecte té la mirada posada en el 2030 amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de capacitats innovadores en l’àmbit universitari i l’entorn socioeconòmic en l’ús del “big data” en les ciències ambientals, la sostenibilitat i l’economia circular.

30/07/2021
El Parc Científic de la UA incorpora l'empresa Calpech al seu ecosistema innovador

María Jesús Pastor, vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d'Alacant (UA), Olga Francés, gerent del Parc Científic d'Alacant (PCA) i Yuriy Budyk, consellera delegada de Calpech, han signat avui el contracte pel qual l'empresa biotecnològica es vincula al PCA. Calpech té una alt potencial en R+D centrada en el desenvolupament de noves aplicacions ambientals per a les nanopartícules de ferro.

30/07/2021
El catedràtic de la UA Joaquín Silvestre, finalista en els premis Falling Walls Science Breakthroughs

La Fundació Falling Walls, que concedeix aquests guardons, és una plataforma global originària de Berlín, que té com a finalitat derrocar murs connectant la ciència, els negocis i la societat. L’investigador ha sigut seleccionat pel seu treball en materials porosos per a aplicacions energètiques i mediambientals.

30/07/2021
L'Escola d'Estiu de la Universitat d'Alacant tanca un nou any amb 266 participants

Aquest divendres diu adeu una nova edició de l’Escola d’Estiu que la Universitat d’Alacant organitza any rere any per a les filles i fills del personal de la comunitat universitària. Des del 28 de juny i fins a aquest divendres, 30 de juliol, els 266 participants a l’Escola d’Estiu han tingut l’oportunitat de gaudir d’activitats com informàtica, natació, anglès o multiesport, que s’han desenvolupat sempre d’una manera lúdica.

29/07/2021
La Universitat d'Alacant investirà honoris causa el sociòleg cubà Alejandro Portes

El Consell de Govern també ha aprovat dos nous títols propis de Càlcul d’Estructures i Instal·lacions amb CYPE i d’Expert en Assistència al Pacient Internacional. La rectora ha informat que les universitats es preparen per a començar el nou curs amb la màxima presencialitat.

28/07/2021
La Universitat d'Alacant reconeix el treball d'internacionalització dels estudis de català en el món

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant compta des d’avui amb dues plaques que simbolitzen la internacionalització dels estudis de català que duu a terme la Universitat d’Alacant. La rectora, Amparo Navarro, ha presidit un acte en el qual ha destacat el treball del departament i també de l’Institut Superior d’Investigació Cooperativa de la UA (ISIC-IVITRA).

28/07/2021
L'equip d'investigadors liderats per l'INAPH de la Universitat d'Alacant descobreix a Son Catlar un depòsit complet de materials romans

L’equip d’investigadors de les universitats d’Alacant, Múrcia, Granada, Cadis i Museu de Ciutadella participants en el projecte modular han excavat aquest mes de juliol al jaciment menorquí de Son Catlar, el més extens de tota l’illa, i tornen avui, dimecres 28 de juliol, als seus llocs d’origen. Les troballes del depòsit de la porta en colze daten de l’any 100 a. de C. i llança llum sobre la història de la conquesta romana a Balears.

AppCRUE
28/07/2021
La Universitat d'Alacant acollirà el campionat nacional de triatló universitari

El Consell Superior d’Esports (CSD), en una resolució del passat 15 juliol, ha designat la Universitat d’Alacant com a seu organitzadora del Campionat d’Espanya Universitari (CEU) en la modalitat de triatló. Segons l’òrgan estatal per a l’esport, la competició que organitzarà la institució acadèmica alacantina tindrà lloc el 23 d’octubre del 2021 i suposarà un gran repte per a la UA atesa la magnitud dels circuits nadant, amb bicicleta i de carrera a peu que requereix aquesta modalitat esportiva.

28/07/2021
La UA i Hidraqua firmen un conveni per a millorar l'accessibilitat al MUA i oferir conferències a les Seus Universitàries

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i el conseller delegat d’Hidraqua, Jordi Azorín Poveda, acaben de ratificar un nou conveni de col·laboració entre les dues institucions, amb el qual incorporen dues noves vies de col·laboració a les que ja mantenen, des de fa anys, en matèria de difusió cultural.

28/07/2021
L'estudi Crystalzoo, format íntegrament per antics alumnes de la UA, guanya el Premi Architizers 2021 d'Arquitectura Pública

El despatx alacantí Crystalzoo ha rebut el Premi al Millor Estudi d’Arquitectura d’Obra Pública 2021, concedit per Architizer, davant de grans signatures internacionals com l’holandesa Mecanoo, l’alemanya Crossboundaries, la xinesa Lacime o la nord-americana Ikon5, entre d’altres.

27/07/2021
La Universitat d'Alacant i la Conselleria d'Innovació renoven el conveni per a continuar la lluita contra la bretxa digital generacional

La Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i la rectora de la UA, Amparo Navarro, han signat la renovació del conveni de col·laboració per a donar continuïtat a la Càtedra de Bretxa Digital Generacional durant l’exercici 2021. Per tant, la càtedra continuarà encarregant-se de l’estudi de la bretxa digital a la Comunitat Valenciana, aprofundint en els usos de la tecnologia pel que fa a la seua utilitat i context familiar i social, i abordant-ho des d’un enfocament intergeneracional.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464