Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

03/04/2020
Projecte Domus-L'Alcúdia de la Universitat d'Alacant: arqueologia en temps de pandèmia

La Universitat d'Alacant inicia la quarta campanya d'excavació arqueològica amb el projecte «Domus-L'Alcúdia. Viure a Ilici», que duu a terme l'Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH). Les excavacions van començar el dia 2 de març en el sector 4F del jaciment arqueològic de l'Alcúdia d'Elx «amb grans expectatives», segons ha manifestat Sonia Gutiérrez, investigadora principal del projecte.

03/04/2020
El Voluntariat d'Emergència Social de la Universitat d'Alacant arranca amb un miler d'inscrits

El Voluntariat UA d'Emergència Social Col·lectiva ha generat un moviment solidari universitari sense precedents. Prop d'un miler persones de la comunitat universitària s'ha inscrit ja a través del formulari per a participar en la iniciativa posada en marxa pel Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat.

03/04/2020
Acord adoptat per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les rectores i rectors valencians

Davant la possibilitat que l'estat d'alarma, decretat pel Congrés dels Diputats el 14 de març, es puga prorrogar més enllà de l'11 d'abril i en previsió que no es puga reprendre la docència presencial, la Consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i els rectors i rectores de les universitats públiques valencianes, en una reunió tinguda avui, han acordat...

03/04/2020
El projecte multidisciplinari de la UA Artefactes valida la màscara d'emergència "Skuba" per a ús sanitari

El projecte multidisciplinari de la Universitat d'Alacant Artefactes acaba de validar la màscara d'emergència «Skuba» per a ús sanitari. Atesa la rapidesa de contagi del virus COVID-19 i l'escassesa d'equips de protecció homologats, des d'Artefactos han optat pel desenvolupament i la fabricació d'una màscara respiratòria d'emergència adaptant una màscara d'esnòrquel comercial. 

02/04/2020
9 de cada 10 instituts participants a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives valoren positivament l'experiència docent i l'aprofitament de l'alumnat

L’estat d’alerta per la Covid-19 impedirà la celebració de la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives i de la Lliga de Debat Universitària, previstes del 22 al 30 d’abril a la Universitat Rovira i Virgili. Tot i això, enguany han estat 164 els centres docents que han pogut gaudir de les fases classificatòries de la Lliga de Debat...

02/04/2020
La Universitat d'Alacant publica una convocatòria urgent per a finançar projectes d'investigació sobre la COVID19

El Butlletí Oficial de la Universitat d'Alacant (BOUA) ha publicat una convocatòria pròpia urgent per al finançament de projectes d'investigació sobre la COVID19 del Vicerectorat d'Investigació i Transferència de Coneixement, d'acord amb els principis de necessitat social, emergència i eficàcia atès l'interès general, amb càrrec al FONS–COVID19 per part de la UA amb una quantia de 90.000 €.

02/04/2020
Les empreses del Parc Científic de la Universitat d'Alacant inverteixen més de 4 milions d'euros en R+D+I

El Patronat de la Fundació Parc Científic d'Alacant (PCA) de la Universitat d'Alacant (UA) ha aprovat els comptes de l'exercici 2019 amb unes dades que mostren un creixement en pràcticament totes les partides analitzades.

01/04/2020
La UA dissenya una eina de modelització en obert per a comparar diferents escenaris de propagació del Covid-19

Investigadors de l’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi «Ramón Margalef» (IMEM) de la Universitat d’Alacant, en col•laboració amb epidemiòlegs del Centre Nacional de Medicina Tropical de l’Institut de Salut Carlos III de Madrid, han desenvolupat la primera eina de modelització en obert per a comparar diferents escenaris de propagació de la COVID-19. Un pas més en aquesta carrera científica per a comprendre la ràpida transmissió d’aquesta malaltia infecciosa...

AppCRUE
01/04/2020
La Universitat d'Alacant restringeix al màxim els accessos a les seues instal.lacions

La Universitat d’Alacant ha ampliat la restricció d’accés a totes les instal·lacions d’aquesta a partir de la publicació del Decret Llei del 29 de març que limita al màxim la mobilitat de les persones i incrementa les mesures per a contenir l’avanç de la COVID-19, «excepte aquells casos justificats, per estrictes raons de necessitat». 

AppCRUE
01/04/2020
La UA i Escola Valenciana impulsen la Unitat per a l'Educació Multilingüe

La Universitat d'Alacant i Escola Valenciana, Federació d'Associacions per la Llengua, donen un nou impuls a la Unitat per a l'Educació Multilingüe (UEM), després d'aprovar el Consell de Govern de la UA el nou conveni entre les dues institucions per a fomentar la investigació i la difusió sobre l'educació multilingüe...

AppCRUE
30/03/2020
El Consell de Govern de la UA garanteix la finalització del curs acadèmic, però prioritza la seguretat i la salut

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha mantingut la primera reunió telemàtica de la seua història a conseqüència de la declaració de l’Estat d’Emergència per la crisi de la COVID-19. Durant el seu informe, el rector, Manuel Palomar ha fet una exposició detallada de l’evolució de la situació en la Universitat d’Alacant i ha destacat «l’extraordinària adaptació que s’ha aconseguit per a la no presencialitat amb la posada en marxa del Pla de Continuïtat Docent, en un temps rècord».

AppCRUE
27/03/2020
La Universitat d'Alacant habilita la possibilitat d'ajornar el pagament de la matrícula dels seus estudiants

Davant la situació d'emergència sanitària ocasionada per la COVID-19, el Consell de Direcció de la Universitat d'Alacant ha decidit habilitar la possibilitat de posposar el pagament de matrícula dels seus estudiants, com a mesura de suport a les persones i famílies que es vegen particularment afectades per les conseqüències econòmiques negatives de la declaració de l'estat d'alarma. 

AppCRUE
27/03/2020
Un estudi revela la dieta del primat fòssil Theropithecus oswaldi descobert al jaciment de Cueva Victoria

Un estudi publicat en la revista Journal of Human Evolution revela per primera vegada la dieta del babuí fòssil Theropithecus oswaldi descobert a Cueva Victoria, a Cartagena (Múrcia), l'únic jaciment de tota Europa amb restes d’aquest primat de prop de 4 milions d’anys d’antiguitat i sorgit a l'Àfrica oriental.

AppCRUE
26/03/2020
És la acció humana, i no el moviment de l'aire en l'atmosfera, la causa de transmissió del coronavirus Covid-19, segons analitza el catedràtic de la UA i president de l'AGE, Jorge Olcina

El catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d'Alacant i president de l'Associació Espanyola de Geografia (AGE), Jorge Olcina, conclou que és l'acció humana, i no el moviment de l'aire en l'atmosfera, la que ha provocat l'expansió del coronavirus (Covid-19) fins a desencadenar la pandèmia actual.

Aquesta és la conclusió a la qual arriba en l'anàlisi realitzada, publicada com a article en la pàgina de l'AGE «Clima, tiempo y coronavirus».

 

 

26/03/2020
La UA premia treballs de fi de grau, màster i tesis doctorals que puguen convertir-se en un projecte empresarial innovador

A fi de promoure la creació d'empreses innovadores i sostenibles, la Universitat d'Alacant ha premiat treballs de fi de grau (TFG), fi de màster (TFM) i tesis doctorals amb perspectiva de convertir-se en projectes empresarials.

26/03/2020
La UA crea una pàgina amb recursos culturals i lingüístics de producció pròpia i d'accés lliure

Amb l’objectiu de facilitar l’accés a recursos culturals que ajuden a suportar el confinament a casa, la Universitat d’Alacant ha creat la pàgina «Jo em quede a casa. Recursos per a aprofitar el temps» (https://veu.ua.es/va/c/joemquedeacasa/jo-em-quede-a-casa.html), amb la qual el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües vol ajudar perquè aquest temps de tancament siga tan productiu, útil i enriquidor com siga possible.

25/03/2020
El projecte de la UA Artefactos alerta sobre les escasses garanties sanitàries d'alguns respiradors impresos en 3D

Garantir la protecció de la salut i la vida de les persones i especialment, en respiradors i equips de protecció individual (EPI) per a ús del personal sanitari, ha sigut una de les premisses irrenunciables des que la comunitat Artefactos es va llançar a dissenyar i fabricar adaptacions amb les quals plantar cara a la COVID-19.

25/03/2020
La Universitat d'Alacant liderarà en solitari la Cervantesvirtual.com

El projecte de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes tornarà a ser liderat en exclusiva per la Universitat d'Alacant del campus de la qual va sorgir el 1999. Així ho decidia ahir el Patronat de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, reunit telemàticament sota la presidència del rector de la UA i vicepresident de la fundació, Manuel Palomar.

25/03/2020
La UA llança un canal d'informació en Telegram per a informar sobre les últimes notícies del Pla de Continuïtat

La Universitat d'Alacant ha llançat un canal de notícies sobre el Pla de Continuïtat a través de Telegram , una de les aplicacions de missatgeria instantània més importants i accessible des de qualsevol dispositiu. Aquest nou canal està dedicat a actualitzar tota la informació d'interès per a la comunitat universitària...

25/03/2020
La Universitat d'Alacant manté el seguiment personalitzat de l'alumnat internacional

Per correu electrònic, missatgeria instantània o telèfon, els prop de mil estudiants immersos en diferents programes de mobilitat internacional en la Universitat d'Alacant han mantingut comunicació constant amb la institució acadèmica, que ha realitzat un seguiment personalitzat de cada cas des que van saltar les alarmes mundials per la crisi de la COVID-19.

AppCRUE
25/03/2020
La Biblioteca de la Universitat d'Alacant posa a disposició el seu servei en línia des de casa

La Biblioteca de la Universitat d’Alacant posa a la disposició dels usuaris tota una sèrie de serveis, disponibles en línia. Durant la suspensió de l’activitat presencial a la Universitat a causa del brot de coronavirus, i atès que la Biblioteca estarà tancada al públic, la UA ofereix diversos serveis d’accés no presencial.

24/03/2020
El Pla de Continuïtat de la Universitat d'Alacant permet seguir la docència i habilita el teletreball a 46.000 persones

La Universitat d’Alacant ha superat la primera setmana de la crisi provocada per la COVID-19 i el seu principal repte, que era el d’implementar un sistema informàtic que permetera la continuïtat de tota la infraestructura de docència, treball i investigació.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464