Saltar apartados

"L'Oscar" dels inventors porta enguany la contribució de la Universitat d'Alacant

Alacant, 14 de desembre de 2010

La Medalla Diesel, una prestigiosa distinció considerada habitualment com l’"Oscar" dels inventors, ha sigut concedida enguany a l'Acadèmia Europea de Patents per les seues activitats en aquest terreny. Una de les més destacades la porta a terme conjuntament amb la Universitat d'Alacant, concretament amb el seu portal sobre propietat industrial i intel·lectual UAIPIT.

Aquesta activitat, denominada IP Calendar, és el calendari d'esdeveniments sobre patents més complet i extens del món. El seu desenvolupament, amb el nom de Projecte UAIPIT-Eventex, ha sigut possible gràcies a l'acord entre la UA i l'Acadèmia Europea de Patents, organisme pertanyent a l'Oficina Europea de Patents, de la qual formen part no solament països de la Unió Europea sinó també altres del continent que no en són membres.

Explica Lydia Esteve, professora de Dret Internacional Privat i directora d'UAIPIT, que aquest calendari funciona de fet com un portal de trobades sobre patents –congressos, fires d'inventors, cursos, etc.– a tot el món. Qualsevol organitzador d'una activitat d'aquest tipus facilita la informació al portal i d'aquesta manera fa internacionalment públic l'esdeveniment. Programari o productes farmacèutics són alguns dels sectors més freqüentment representats en aquest tipus d'esdeveniments. "Els empresaris, entitats i organismes relacionats amb les patents l’utilitzen com un reflex de les tendències mundials en cada moment", afig Lydia Esteve.

 

UAPIT és un portal jurídic internacional especialitzat en el dret de propietat industrial i intel·lectual i en els aspectes jurídics de la societat de la informació. Està impulsat pels professors de l'àrea de Dret Internacional Privat de la UA. En l'actualitat forma part de la Fundació General de la Universitat d'Alacant. UAIPIT és un dels portals més visitats en el món i s'ha convertit en l'eina de treball diària i imprescindible per a estudiants, investigadors, professionals i empresaris relacionats amb el món de la propietat industrial i intel·lectual i la societat de la informació.

La Medalla Diesel li ha sigut atorgada a l'Acadèmia Europea de Patents en la categoria de millor promoció de la innovació per les seues iniciatives, de les quals el calendari és una de les més destacades, i amb la qual queda reconeguda la seua àmplia activitat en la formació teòrica i pràctica sobre patents dins i fora d'Europa.

 

Més informació:

www.uaipit.com

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464