Saltar apartados

La Universitat d'Alacant analitza la participació ciutadana, l'associacionisme i moviments veïnals en la ciutat d'Alacant

Participacion_ciudadana

Alacant, 1 de desembre de 2010

El Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat de la Universitat d'Alacant i la Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Alacant co-organitzen el Seminari sobre Participació Ciutadana ha donat començament aquest matí. L'acte inaugural ha comptat amb la presència del rector de la UA, Ignacio Jiménez Raneda, l'alcaldessa d'Alacant Sonia Castedo i Alfredo Ramírez Nárdiz, director del Seminari. També han estat presentes les regidores de l'Ajuntament d'Alacant, de Participació Ciutadana, Mª Ángeles Goitia, i Joventut, Laura Doll.

El rector ha assegurat en la seua intervenció que “la complexitat de les societats actuals fa imprescindible la participació d'uns ciutadans que han de sentir-se involucrats en la millora de la seua ciutat, per a fer possible l'engegada de polítiques actives en aquesta adreça”.

Per la seua banda, l'alcaldessa, ha volgut posar l'accent que el moviment democràtic ha de tenir una perspectiva de pluralitat i participació ciutadana, perquè els ciutadans no han d'ocupar el paper de neros observadors de l'esdevenir de la ciutat.

Durant tres jornades, els participants estudiaran el fenomen participatiu, associatiu i veïnal de la ciutat d'Alacant, en una anàlisi comparativa amb les localitats del seu entorn, així com amb el marc general espanyol i internacional. Per a debatre sobre aquest tema central, el seminari comptarà amb la participació de Maria Isabel Manglano, directora general de Ciutadania i Integració de la CCAA Valenciana, Salut Pérez Maestre, regidora d'Educació i Participació Ciutadana de Sant Joan´d Alacant, Antonio esquerre, secretari de l'Ajuntament d'Elx i Maria Pilar Fernández Martínez, regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Elda.

També intervindran els professors de la Universitat d'Alacant, Mar Esquembre, Manuel Alcaraz, José Manuel Canales i Alfredo Ramírez, així com Fundar- Centre d'Associacions i Voluntariat d'Alacant, Fundació secretariat gitano, Associació Donar Alkarama, AIPEA- Associació immigrants països de l'est a Alacant, Associació peruans residents a Alacant, Associació de Veïns Barri Verge del Remei i Associació Panudes”.

La Clausura del Seminari serà a càrrec d'Amparo Navarro Faure, degana de la Facultat de Dret.

Programa:http://web.ua.es/es/actualidad-universitaria/documentos/programa-seminario-democracia-participativa.pdf

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464