Saltar apartados

La Universitat d'Alacant imparteix una jornada gratuïta sobre l'assetjament laboral

acoso

Alacant, 25 de novembre de 2010

La reforma del Codi Penal, que entra en vigor al maig de 2011, arreplega un nou tipus penal que comprèn l'assetjament laboral vertical, és a dir, aquell que exerceixen els caps cap als seus subordinats. Est és un dels temes que es van a posar sobre la taula en la Jornada “L'assetjament laboral. Alguns punts de debat”, que es desenvoluparà divendres que ve, dia 3 de desembre, en la Seu Ciutat d'Alacant de la Universitat d'Alacant.

¿Existeixen diferències entre l'assetjament laboral que es puga practicar dins de l'esfera dels empleats públics, pel que fa als assalariats inclosos en el sector privat? Els danys provocats per l'assetjament laboral, ¿han de ser qualificats com a contingència professional, o no mereixerien tal consideració? Aquests dos interrogants, tractats per especialistes, formen part i completen el contingut de la Jornada.

Per a aprofundir sobre els danys a la salut que provoca l'assetjament laboral, és a dir, si es qualifiquen com a contingència professional o no intervindrà, en primer lloc, Gloria Pilar Rojas Rivero, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de la Llacuna, amb La protecció de l'assetjament en matèria de Seguretat Social. El professor titular de Psicologia de l'Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València, aportarà la conferència Els danys a la salut causats per la violència en el treball.

L'anàlisi de l'assetjament laboral en l'àmbit de l'ocupació pública, estudiant si aquest té peculiaritats o no, és el segon dels temes que es va a abordar en la jornada. Per a tractar aquest aspecte intervindrà Xavier Boltaina Bosch, professor de Dret Administratiu de la Universitat de València i director de Recursos Humans de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, qui exposarà la ponència Assetge laboral i ocupació pública: ¿diferències amb el sector privat?.

¿Era necessari el nou tipus penal d'assetjament laboral? és la ponència de Pilar Otero González, professora titular de Dret Penal de la Universitat Carlos III de Madrid. En ella s'exposarà la modificació que inclou la reforma del Codi Penal. Inauguraran l'activitat la degana de la Facultat de Dret, Amparo Navarro Faure, junt Carlos Calero Jaén, al secretari de Salut Laboral i Medi ambient d'UGT-País Valencià i l'investigador responsable de la Jornada, Fernando Ballester Laguna. Ramón Rocamora Jover, director territorial de la Conselleria d'Ocupació d'Alacant i Juan Ramón Rivera Sánchez, catedràtic de l'Escola Universitària de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UA, clausuren el curs.

 

----------------

Més informació:

Web: http://www.ua.es/centros/facu.dret/secretaria/acosojornada2010-1.pdf

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464