Saltar apartados

La Universitat d'Alacant concedeix el I Premi Jane Goodall de Biologia de la Conservació i Ètica Mediambiental 2010 al conservacionista Jesús Garzón Heydt

Jesus Garzon

Alacant, 30 de novembre de 2010

La Càtedra Jane Goodall de la Universitat d'Alacant va fer públic anit el nom del guanyador del I Premi Jane Goodall de Biologia de la Conservació i Ètica Mediambiental 2010 que ha sigut atorgat al conservacionista Jesús Garzón Heydt.

Segons el director de la Càtedra, Germán López Iborra, la Universitat d'Alacant, en conveni amb l'Institut Jane Goodall Espanya, van decidir crear aquest premi per reconèixer el treball de persones o institucions que hagen fet aportacions significatives a la conservació del medi ambient i el desenvolupament sostenible en qualsevol part del món, que al seu torn contribuïsquen el desenvolupament de l'ètica mediambiental en la societat.

Amb aquest objectiu s'atorga el premi a Jesús Garzón Heydt per la continuada trajectòria vital d’aquest, ininterrompuda des de la seua joventut fins a l'actualitat, en favor de la defensa dels valors ambientals i culturals tant de la península Ibèrica com de moltes regions d'Iberoamèrica, Àfrica i Europa Oriental.

L'organització ha volgut destacar del guanyador “el seu esforç i compromís personal per a salvaguardar el patrimoni natural i cultural del nostre país mitjançant una correcta gestió dels recursos ambientals, per al desenvolupament econòmic i social sostenible”. Garzón, des del 1970, ha contribuït a la fundació de nombroses associacions ambientalistes, pioneres en la conscienciació de la societat per a la conservació dels nostres valors naturals; ha iniciat nous models de conservació sobre la base del desenvolupament sostenible i ha sigut impulsor dels principis de la custòdia del territori, ha promogut la compra i l’arrendament dels paratges més valuosos per a evitar la degradació d’aquests, i ha sigut un divulgador d'excepció dels valors naturals d'Espanya a nivell nacional i internacional.

Desenes de milers de persones han après dels seus llibres, articles, conferències i xarrades magistrals l'incalculable valor natural de la península Ibèrica i la importància del respecte a la naturalesa i a les activitats tradicionals que l'han sustentat. Col•laborador incondicional de totes aquelles persones, entitats conservacionistes internacionals i institucions científiques que van empènyer la nostra societat cap a la conservació, com Félix Rodríguez de la Fuente, la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa, l'Estació Biològica de Doñana; o directament amb consells, crítiques i informes dels seus coneixements als principals responsables de la conservació dels diferents governs nacionals i autonòmics.

Aquesta tasca sense descans tant en investigació com en conscienciació i conservació l’ha portat a ser pioner en la lluita per la defensa de la cultura rural, com una activitat bàsica per a la conservació de la biodiversitat, de les espècies autòctones i dels paisatges tradicionals.

Jesús Garzón no només ha fet contribucions a la conservació del medi ambient, les espècies amenaçades, la recuperació d'usos tradicionals del territori compatibles amb la biodiversitat i les funcions dels ecosistemes han sigut excel•lents i reconegudes internacionalment, sinó que a més la seua trajectòria vital reflecteix un compromís ètic sòlid i exemplar amb l'ésser humà i la naturalesa.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464