Saltar apartados

La Universitat d'Alacant fomenta l'interès per l'enginyeria química entre els alumnes de secundària

Alacant, 9 de novembre de 2010

La Universitat d'Alacant ha engegat la tercera edició del seu Certamen de Projectes Educatius d'Enginyeria Química, que cerca promoure l'interès científic dels alumnes d'últims curs de l'ESO per l'enginyeria química. Aquesta iniciativa, organitzada per l'Institut d'Enginyeria dels Processos Químics i el Departament d'Enginyeria Química, és una convocatòria destinada a estudiants deº 3 i 4º d'educació secundària obligatòria de la província d'Alacant.

Cada projecte serà desenvolupat per un grup de treball compost per un professor de secundària de l'àrea de ciències i un màxim de deu alumnes. Els organitzadors han establit 3 premis de 600 euros als treballs guanyadors, 2 premis de 100 euros als treballs finalistes no guanyadors i 3 premis de 200 euros als millors pòsters. Es valoraran especialment els projectes en els quals es presente algun tipus de material complementari en el qual es mostre de manera esquemàtica el procés estudiat (maquetes o composicions gràfiques que incloguen esquemes, mapes, plànols, etc.) o on es presenten els resultats de les activitats pràctiques realitzades.

Un altre dels objectius del certamen és el d'estrènyer "les relacions entre els centres d'ensenyament secundari i la Universitat d'Alacant", segons indica la seua convocatòria. Els projectes es duran a terme al llarg del present curs. El 10 de juny de 2011 se celebrarà en la UA una “Jornada de divulgació de l'Enginyeria Química”, en la qual tots els grups participants exposaran els aspectes més destacats del seu projecte mitjançant pòsters o cartells i exposició oral.

Els projectes tractaran sobre alguna de les següents quatre àrees temàtiques: medi ambient (depuració d'aigües residuals, dessalinització d'aigua, gestió i tractament de residus, contaminació atmosfèrica), indústria alimentària (torró, va venir, cervesa, fruita seca, xocolata), el món dels plàstics (calçat, joguets, embalatge, etc.) i l'energia (petroli i derivats, energia nuclear, energies renovables, bioetanol, biodiésel).

El termini d'inscripció es tancarà el 15 de novembre i els projectes hauran de lliurar-se abans del 9 maig de 2011.

http://iipq.ua.es/es/otras-actividades/iii-certamen-de-proyectos-educativos-de-ingenieria-quimica.html

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464