Saltar apartados

Al TALL CELEBRA EL SEU 35 ANIVERSARI EN LA UA AMB UN CONCERT, UNA EXPOSICIÓ ANTOLÒGICA I UNES JORNADES DE MUSICOLOGIA

Alacant, 1 d'octubre de 2010

El seu periple culmina amb el primer dels Concerts de Benvinguda del curs

El mític grup valencià Al Tall iniciarà a la Universitat d'Alacant els actes de celebració dels 35 anys dedicats a la música mediterrània. En col·laboració amb el Departament de Filologia Catalana, el Servei de Promociò del Valencià i el Secretariat de Cultura, s'ha organitzat un complet programa que comptarà amb conferències, exposicions i recitals i que culminarà el pròxim 7 d'octubre, a les 20 hores al Paranimf, amb el primer dels quatre Concerts de Benvinguda programats per a l'inici del curs 2010-2011, que enguany, com a novetat, no se celebraran en la Plaça de Bous.

Els actes de celebració de l'aniversari s'iniciaran dilluns que ve, dia 4 d'octubre, amb les jornades Música valenciana i mediterrània de base tradicional que tindran com a referent a Al Tall. Les jornades s'inauguren a la Sala de Graus de Dret amb un recital de Jam Maria Carlotti sobre trobadors occitans. L'activitat es reprèn el dimecres, dia 6 d'octubre, en la Facultat de Filosofia i Lletres, amb una conferència diàleg amb Vicent Torrent i Manuel Miralles , dos dels membres fundadors d'Al Tall. El programa continuarà amb la celebració de dues taules redones sobre els conceptes musicals i les aportacions del grup, així com sobre l'evolució de la música tradicional i el folk en els països mediterranis en el qual participaran diversos músics, musicòlegs i experts.

Exposició antològica

El mateix dimecres, dia 6 d'octubre, a les 12:30 hores, la Sala Aifos (edifici III de Filosofia i Lletres) es reobri al públic amb la inauguració de l'exposició Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià, que podrà visitar-se fins al 22 de desembre. La mostra consta de 24 panells en els quals s'arreplega la història del grup, així com de diverses vitrines amb cartells, publicacions, instruments, discos i altres materials i records relacionats amb els 35 anys de trajectòria. Durant l'acte d'inauguració, que comptarà amb la presència del grup, es projectarà la versió reduïda del documental realitzat per Daniel Martín, Al Tall, cantar rasant la terra, que es projectarà en versió íntegra a les 16:30 hores en l'Aula Magna de Filosofia i Lletres. L'acte inaugural s'aprofitarà per a presentar el portal temàtic realitzat per la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives sobre l'aportació del grup des d'una perspectiva musicológica i cultural i que porta per nom Al tall, cultura i música tradicionals d'arrel mediterrània.

Amb motiu de l'efemèride, el Museu de la Universitat d'Alacant ha editat un complet catàleg sobre la mostra, a la disposició del públic interessat.

La celebració culminarà el dijous, dia 7 d'octubre a les 20 hores, al Paranimf de la Universitat, amb el concert “Al Tall, 35 anys”, amb el qual es posen en marxa els Actes de Benvinguda de la Universitat d'Alacant per al curs 2010-11, en col·laboració amb la Cadena Ser.

All Tall

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464