Saltar apartados

I Jornades sobre Relacions Euromediterráneas en la Universitat d'Alacant

Alacant, 8 d'octubre de 2010

La Universitat d'Alacant estrena dimecres que ve 13 d'octubre les I Jornadas sobre Relaciones Euromediterráneas. La trobada, que es perllonga fins al 15 del mateix mes en el Saló de Graus de la Facultat de Dret de la UA, serà inaugurat per la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la UA, Begoña San Miguel del Hoyo, la directora general de Casa Mediterrani, Yolanda Parrado Marcos, i el catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UA, Jaume Ferrer Lloret.

Present i futur de les relacions euromediterrànies: la Unió pel Mediterrani, El conflicte del Sàhara Occidental i El conflicte de l'Orient Mitjà són els tres temes entorn dels quals van a girar les taules redones que es desenvoluparan cadascun dels dies. La primera de les taules redones va a explicar, el dia 13, amb les intervencions d'Eduard Soler i Lecha, investigador principal del CIDOB i assessor en la Unitat Mediterrània del MAEC, Antoni Blanc Altemir, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Lleida i el professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universidad de Oviedo, Raúl Rodríguez Magdaleno.

El conflicte del Sàhara Occidental, segona taula de les Jornades, comptarà amb la participació del secretari general de l'Associació Internacional de Juristes per al Sàhara Occidental, Felipe Briones, Mostapha Jarmouni, professor d'Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat d'Alacant i Davide De Pietri, professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universidad de Oviedo.

La tercera i última de les taules redones, El conflicte de l'Orient Mitjà, comptarà amb les intervencions dels catedràtics de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals, Cesáreo Gutiérrez Espada, de la Universidad de Murcia i Javier González Vega, de la Universidad de Oviedo, al costat d'Ignacio Álvarez-Ossorio, professor titular d'Estudis Àrabs i Islàmics de la UA.

Organitza les Jornades el Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant, amb el cofinançament del Projecte d'Investigació del MICINN DER2009 – 14238 – C02-01.

EUROMEDITERRA

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464