Saltar apartados

La Universitat d'Alacant dóna a conèixer les costes espanyoles a tothom

Alacant, 5 d'octubre de 2010

Mar_de_Espana

Un projecte del Taller d'Imatge de la Universitat d'Alacant dóna a conèixer a tothom les costes espanyoles per mitjà d'una pàgina web que inclou cent documentals en vuit idiomes. Aquest projecte, denominat Mar d'Espanya, ha sigut distingit recentment amb un esment honorífic en un certamen de divulgació de la ciència.

El projecte està finançat dins del Pla Avanza del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Ho ha realitzat un equip del Taller d'Imatge de la Fundació General de la UA. Dirigeix el projecte José Antonio Moya.

Descrit com una enciclopèdia audiovisual, el projecte "Mar d'Espanya" consta de cent programes documentals en vídeo d'alta qualitat, de cinc minuts cadascun amb una cuidada elaboració estètica i un contingut atractiu i rigorosament contrastat. El seu objectiu és la posada en valor dels elements mediambientals, paisatgístics, de fauna, naturals i turístics del litoral espanyol i la projecció d'aqueixos valors cap a totes les regions d'Espanya i cap a la resta del món

Els 100 vídeos que ho componen han han sigut elaborats amb enregistraments originals procedents dels arxius del Taller d'Imatge, que en el seu moment van formar part de diferents documentals realitzats al llarg dels anys per aquesta unitat de la UA.

El projecte Mar d'Espanya és un producte audiovisual multilingüe i transnacional, d'accés lliure, que es pot escoltar en els quatre idiomes oficials d'Espanya, però també en anglès, francès, alemany i xinès. Estarà acabat al desembre d'enguany, quan s'haja completat la versió de tots els vídeos en els vuit idiomes.

L'esment honorífic li ha sigut concedida dins del certamen Prismes Casa de les Ciències a la Divulgació que concedeix l'Ajuntament de la Corunya i el jurat del qual està compost per especialistes de tota Espanya. La distinció li ha sigut atorgada dins de la modalitat multimèdia.

http://www.mardeespaña.es/

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464