Saltar apartados

LUIS LANDERO OBRI LA TEMPORADA ACADÈMICA DE LA SEU D'ALACANT

Alacant, 1 d'octubre de 2010

Com a preludi d'un complet i equilibrat programa

La Seu Ciutat d'Alacant celebra dilluns que ve, dia 4 d'octubre, a les 20 hores, l'acte oficial de presentació de la programació per al curs acadèmic 2010-2011, que estarà presidit pel rector de la Universitat d'Alacant, Ignacio Jiménez Raneda i que comptarà amb la participació de la vicerectora d'Extensió Universitària, Josefina Bueno i la directora de la Seu, Catalina Iliescu.

Durant l'acte es recordaran alguns dels esdeveniments memorables celebrats durant el curs passat i es donaran a conèixer propostes per a aquest curs que, com ja és habitual, s'estructuren sobre els eixos acadèmic, social i cívic i es presenten editats en un llibre-guia en el qual s'arreplega tota l'agenda d'activitats programades. La Seu d'Alacant estrena pàgina web enguany. La pàgina, http://web.ua.es/es/sedealicante, es presentarà oficialment en l'acte obertura. L'objectiu d'aquest nou servei, és oferir una informació més actualitzada i detallada d'acord als nous temps, amb apartats específics en els quals s'arreplega des dels orígens de la Seu, les últimes notícies relacionades, fins a qüestions més pràctiques sobre horaris, reserves i agenda d'activitats diària.

L'activitat de la Seu per a l'any 2010-2011 es posarà en marxa dijous que ve, dia 7 d'octubre, amb la participació de l'escriptor Luis Landero que serà l'encarregat d'oferir la conferència inaugural sobre "La passió d'explicar". L'acte, d'entrada lliure com tots quants programa la Seu, s'iniciarà a les 20 hores.

Amb un pressupost significativament inferior al d'altres anys, la Seu segueix sent un fòrum de referència cultural per a la ciutat d'Alacant, consolidant-se “com a pont entre la Universitat i la ciutadania i com a punt de trobada plural, alternatiu i obert a tots els col·lectius i moviments associacionistes legalment registrats”, segons explica la vicerectora d'Extensió Universitària, Josefina Bueno. La vicerectora recalca l'èxit de les Nits de la Seu celebrades durant el mes de juliol passat, que van registrar un “ple total” en totes les seues propostes. L'èxit i la consolidació de la Seu d'Alacant “es deu al programa d'activitats pel qual s'aposta”, confeccionat segons paràmetres academicistes però també d'interés social i cívic i de servei a la ciutadania, “un programa complet i equilibrat pel que fa a temàtiques i pensat per a totes les franges d'edat”, comenta Catalina Iliescu, directora de la Seu.

 

La programació

Segons l'esquema d'anys anteriors, la Seu ofereix una àmplia selecció de manifestacions artístiques, tant en el visual (amb exposicions i cicles de cinema) com en el musical (amb cicles de Nadal i de primavera o amb recitals i audicions en col·laboració amb diverses institucions o agrupacions), al mateix temps que manté la seua programació de tipus acadèmic, ofereix els seus ja tradicionals cicles sobre: flamenc; creació cultural alacantina; escriptors valencians; Alacant-ciutat republicana; el llibre antic o el llibre infantil; feminisme i crisi econòmica; accessibilitat; humor; fraseologia i traducció; identitats, cos i ciutat;, impacte ambiental; constitucionalisme; l'esperança a la llum del diàleg entre fe i cultura; la figura del pintor Pérez Pizarro, el canvi global i la literatura d'Henry James en la gran pantalla.

Els seminaris, de temàtica monogràfica, s'ocuparan enguany del patrimoni urbà d'Alacant des d'una perspectiva didàctica; de la fotografia, els sistemes operatius GNU/LINUX i el programari lliure; i, un any més, de l'Egipte faraònic entre èpoques de crisis i esplendor i de les llengües modernes especialitzades per a professionals.

Entre les múltiples Jornades que se celebraran en la Seu, cal destacar un doble esdeveniment internacional sobre energia i sostenibilitat així com ecosistemes i desenvolupament sostenible; la III trobada universitari professional de la traducció literària sota l'égida de l'ACET; les X Jornades de divulgació de l'astronomia; el Fòrum per a la prevenció del Racisme i la intolerància a la Comunitat Valenciana; un nou lliurament de les “Jornades de la ciutat” o de “Maig Negre”; tot això es completarà amb presentacions de llibres, recitals poètics, i setmanes culturals.

Infanseu que debutava l'any passat en una nova fórmula de col·laboració amb la Facultat d'Educació, segueix explorant les preferències dels més xicotets.

Les efemèrides que se celebren a la Seu -com l'aniversari de Miguel Hernández o el Dia de la Contitució- afigen la data del 28 de juny com a Dia de la Diversitat Sexual, un pas més de la Institució cap a la igualtat real d'oportunitats que preconitza la nostra Carta Magna.

La programació de la Seu Ciutat d'Alacant es completa com ja és habitual, amb els cursos i tallers oferits per diverses associacions, ONGs i centres col·laboradors als quals cada any se sumen iniciatives ciutadanes i un constant treball cívic dut a terme per diversos grups o plataformes que també troben en la seu universitària un espai de trobada, de diàleg o d'expressió.

Programacion_sede

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464