Saltar apartados

Un recorregut pel Mediterrani a través de les seues llengües conforma l'exposició que es pot visitar a la Universitat d'Alacant

Alacant, 1 d'octubre de 2010

Mar_de_llengües

Observar el Mediterrani des de les seues llengües és el punt de partida de l'exposició itinerant “La Mar de Llengües. Parlar a la Mediterrània”, que arriba avui 1 d'octubre a la Universitat d'Alacant i romandrà fins al pròxim 15 d'octubre en l'Aulari II. Les llengües constitueixen la base que sosté les cultures, ens vinculen al passat i ens projecten cap al futur. Així doncs, la mostra pretén acostar als visitants a les societats i cultures del Mediterrani des de la llengua, promoure el coneixement i la defensa de la diversitat lingüística general i del Mediterrani en particular, acostar una visió d'aquesta mar com un espai de contacte, intercanvi i enriquiment lingüístic i cultural, impulsar noves actituds positives, de reconeixement i respecte cap a totes les llengües i cultures, i finalment, fomentar l'interès per l'aprenentatge de llengües.

L'exposició es divideix en tres mòduls diferenciats. Llengües, pobles i terres és el primer d'ells i fa un recorregut pel Mediterrani i el viatge que les llengües han fet per aquests paisatges, han desaparegut o perviuen. Llengües a tot arreu és el mòdul dedicat als diferents àmbits d'ús de les llengües. Parlants posa l'èmfasi en com cada llengua expressa unes arrels, una identitat i una manera compartida de veure el món, que va més enllà de ser un mer codi de comunicació i que mostra la fascinació que pot comportar l'aprenentatge d'una segona llengua.

El projecte “La Mar de Llengües. Parlar a la Mediterrània” inclou l'exposició, materials didàctics per a les escoles i una campanya de sensibilització dirigida a tota la ciutadania sobre el valor de les llengües i la diversitat lingüística.

“La Mar de Llengües. Parlar a la Mediterrània” és la primera exposició de Linguamón – Casa dels Llengües i es troba en la seua edició 2009-2012. Des de finals de 2007 la mostra ha visitat Lleida, Girona, Barcelona, Tarragona i Palma de Mallorca. L'exposició roman en la UA gràcies a la col·laboració de la Unitat per a l'educació multilingüe (UEM), l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV), el Departament de Filologia Catalana de la UA i Escola Valenciana – Federació d’associacions per la llengua.

Complementa la mostra la conferència que imparteix M. Dolors Reig, “Llengües: camins de diàleg, espais de convivència”, que va a tenir lloc el dia 5 d'octubre, a les 13.00 hores, en l'aula D22 situada en l'Aulari II del campus de Sant Vicent del Raspeig.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464