Saltar apartados

"España i les Operacions de Manteniment de la Pau", tema central de l'II Curs sobre Seguretat i Defensa de la UA

Alacant, 14 d'octubre de 2010

SEGURIDADEl Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus de la Universitat d'Alacant organitza la segona edició del curse Seguretat i Defensa, que enguany té com a tema central “Espanya i les Operacions de Manteniment de la Paz”. La jornada inaugural tindrà lloc dilluns que ve 18, a les 12:00 hores, en el Saló de Graus de la Facultat de Dret i comptarà amb la presència del director del curs, Jaume Ferrer, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant i de Francisco José Ruiz González, capità de Corbeta de les Armada i Institut Español d'Estudis Estratègics.

El curs es perllongarà fins al dijous 21 i abordarà dos blocs temàtics principals: “La participació d'Espanya en les Operacions de Manteniment de la Pau: Nacions Unides i OTAN” i “Espanya i la Política Comuna de Seguretat i Defensa de la Unió Europea”.

Les jornades seran clausurades el dijous 21 per la Degana de la Facultat de Dret, Amparo Navarro i el Capità de Navili, subdelegat de Defensa a Alacant, Carlos Dupuy.

El Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus es va crear a l'octubre de 2008, després de l'aprovació de la sol·licitud presentada per la Universitat d'Alacant dins del marc del Programa de la Comissió Europea Jean Monnet. El Centre està integrat per un grup de professors pertanyents a les Àrees de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de les Universitats espanyoles d'Alacant, Alcalá, Salamanca, Miguel Hernández d'Elx i Cardenal-Herrera/CEU.

Dirigit pel Professor Dr. Jaume Ferrer Lloret, Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant i titular de la Càtedra Jean Monnet de la Comissió Europea, el Centre desenvolupa diverses activitats acadèmiques, investigadores i divulgatives centrades en el procés d'integració europea. En aquest sentit, desenvolupa una tasca divulgativa general que pretén conscienciar i transmetre als ciutadans els reptes i desafiaments fonamentals que presenta el procés d'integració europea.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464