Saltar apartados

L'estel d'Andrei es projecta matí en la Mostra de València

COMETA

Alacant, 15 d'octubre de 2010

La pel·lícula L'estel d'Andrei (Zmeul lui Andrei) s'exhibeix demà dissabte en la categoria de documentals de la Mostra Cinema del Mediterraneo de València. La projecció tindrà lloc a les 16.15 hores en els Cinemes Lys de la Capital del Turia. Es tracta d'un documental sobre la migració romanesa a Alacant co-dirigit per Vicente Pascual i Luis G. Verdú, realitzadors del Taller d'Imatge de la Fundació General Universitat d'Alacant. El documental, que va començar a gestar-se a mitjan 2007 i ha sigut rodat a Alacant i diferents punts de Romania, mostra els sentiments que queden després del fenomen migratori. La idea va partir de la directora de la Seu universitària d'Alacant i presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Romanès a Alacant, ARIPI, Catalina Iliescu, que també és la productora executiva del documental. La pel·lícula compta amb el respatler de la Fundació General de la UA, el Ministeri d'Afers exteriors de Romania, la Unió Internacional de Teatre, (UNITER), l'Institut Cultural Romanès i l'Associació ARIPI.

No és la primera vegada que un documental de la Universitat d'Alacant entra a concurs en la Mostra de València. En 2005, la pel·lícula Neruda, paral·lel 38º Sud, dirigit i realitzat per la periodista de la Unitat de Comunicació, María Martín, va aconseguir el primer premi en aquesta categoria.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464