Saltar apartados

La UA, partner del projecte europeu de col·laboració cultural "Terra Incognita Europe"

Alacant, 11 d'octubre de 2010

Després de la reeixida estrena de Perceptio, la primera de les creacions teatrals sorgida del projecte europeu Terra Incognita Europe, amb el qual es pretén aconseguir noves mirades sobre la malaltia mental, l'Escola d'Infermeria acull la mostra "Ells són nosaltres -retrats per a una societat". Segons el secretari acadèmic de l'Escola, José Ramón Martínez, es tracta d'una exposició fotogràfica de l'alacantí David Sardaña, "que pretén marcar una ruptura amb la imatge estereotipada que la societat té dels malalts mentals, i que aconsegueix un notori avanç quant a la sensibilització social". En paral·lel, i sempre dins del marc del projecte, tindran lloc trobades-debat sobre salut mental i creativitat, impartits per Locos por el Teatro i dirigit especialment als alumnes que cursen l'assignatura de salut mental.

La implicació de l'Escola en aquest projecte forma part de la nova metodologia docent que s'aplica amb els nous graus, "que exigeix una major implicació de l'alumne i la incorporació de nous elements docents alternatius". Per aquest motiu, durant el segon quadrimestre, l'equip de Locos por el Teatro engegarà un laboratori d'investigació teatral, fruit de la reflexió i el treball interdisciplinari, que pretén iniciar amb l'equip docent de l'Escola d'Infermeria, dirigit principalment als alumnes d'aquesta escola.

Fruit del projecte, el Paranimf de la Universitat acollirà el pròxim dia 8 de novembre l'estrena a Espanya de l'espectacle que dóna nom al projecte, Terra Incognita, a càrrec de la companyia francesa Théâtre de l'Arcane, dirigida per Michel Bijon.

El PROJECTE EUROPEU de COOPERACIÓ CULTURAL: TERRA INCOGNITA. EUROPE està liderat per les companyies Locos por el Teatro (Alacant. Espanya), Acteurs de l'Ombre (Lieja-Bèlgica), i Théâtre de l'Arcane (Marsella- França). Finançat pel Programa Cultura de la Unió Europea, compta amb la participació, a més de la Universitat d'Alacant, de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464