Saltar apartados

Turisme esportiu i esport turístic en la XIV edició del Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm

Alacant, 15 d'octubre de 2010

Foro_turismoL'esport és el motiu sobre el qual es va a desenvolupar el XIV Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm, que organitza l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant i que tindrà lloc en el Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm els dies 21 i 22 d'octubre. Inaugura la trobada l'ex-pilot professional de motociclisme, Jorge Martínez Aspar, i actual president del Grup Aspar, a les 10.30 hores del primer dia.

Vista la pràctica esportiva en les seues dues concepcions més comunes, bé siga com un aspecte complementari del viatge o com la motivació fonamental del mateix, resulta indiscutible que cada vegada són més les persones que viatgen estimulades pel fet de presenciar un esdeveniment esportiu i/o practicar en primera persona un esport específic en una destinació concreta. És el cas de la Volvo Ocean Race o el Gran Premi de Fórmula 1 a la Comunitat Valenciana. Així doncs, les destinacions turístiques es veuen en la necessitat d'oferir fórmules d'oci amb un component més actiu i cap a un creixent interès per combinar la salut i el benestar que proporciona l'esport amb l'activitat turística, adaptant-se a les noves tendències del mercat. Aquestes tendències plantegen grans oportunitats per a les destinacions turístiques que siguen capaces d'integrar de forma reeixida l'esport en les seues estratègies turístiques, afavorits per un bon clima i uns excel·lents recursos naturals, infraestructures i equipaments.

El contingut de la XIV edició del Fòrum aborda la necessitat d'explorar potencialitats i analitzar experiències d'èxit basades en el binomi turisme i esport des del triple vessant de l'anàlisi dels components essencials del turisme esportiu, de la rendibilitat econòmica i mediàtica d'iniciatives que conjuguen turisme i esport, o de la capacitat del turisme esportiu per a influir en la inclusió social, l'accessibilitat i la sostenibilitat d'una destinació turística.

La programació del Fòrum comprèn tres panells, cadascun d'ells dedicat a un vessant diferent de la combinació d'esport i turisme. El primer panell, que coordinarà el tècnic superior d'Educació Física en el Servei d'Esports de la UA, Jorge Carrió, és “Components del turisme esportiu, interrelació i sinergies”. José Antonio Espina, periodista esportiu del Diari As, coordinarà el segon dels panells previstos, que porta per títol “Rendibilitat econòmica i mediàtica del turisme esportiu”. El divendres 22 es tanca la trobada amb el panell “El turisme esportiu com a element de cohesió social i mediambiental”, que coordinarà Susana Navarro, Sòcia Fundadora de Vam adaptar Group.

Isabel Rodríguez, tècnic de projectes de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques (IUIT), assenyala que el fòrum escull cada any un tema diferent, la qual cosa permet que siga d'interès per a públics molt diversos.

L'organització del Fòrum és a càrrec de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant, la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Benidorm. Col·labora l'Associació Empresarial Hostelera de Benidorm i de la Costa Blanca (HOSBEC), Telefónica, Caja Mediterráneo (CAM) i Benidorm Promoció.

El Fòrum celebra, a més, elº 3 Concurs d'Idees “Pedro Zaragoza”, que gira entorn de Benidorm, escenari del turisme esportiu: propostes innovadores, creatives i solidàries. Dotat amb 3.000 euros per al guanyador i 1.000 euros al finalista, tots dos seran triats per votació dels assistents a la trobada d'entre les tres millors propostes que s'han presentat. El certamen va sorgir l'any 2008 i porta el nom del que fóra alcalde d'aquesta ciutat en l'època del seu enlairament turístic.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464