Saltar apartados

El campus de la Universitat d'Alacant s'orna amb un jardí de pedres

JARDIN DE PIEDRAS

Alacant, 22 d'octubre de 2010

El campus de la Universitat d'Alacant ha afegit un nou element ornamental i també didàctic a la seua cuidada urbanització. Es tracta d'una col·lecció de blocs pétreos, representatius de diferents àrees geològiques espanyoles, que es va a integrar en la seua zona verda amb el nom de Jardí de Pedres.

Fins al moment són 11 les roques, algunes de fins a prop de deu tones, col·locades flanquejant una sendera que discorre entre gespa i arbrat després de l'edifici de Geografia.

Procedeixen de diferents punts de la Serralada Bètica, segons explica José Antonio Pina, director del departament de Ciències de la Terra, del que ha sorgit la iniciativa, en la qual també han participat altres professors de la Facultat de Ciències i la pròpia Facultat, i que ha comptat amb el suport del Vicerectorat d'Infraestructures.

Les peces, de la grandària de taules o cabines, han sigut donadas en unes ocasions per empreses de mines i pedreres i en altres agafades a camp obert per equips de la facultat. Camions grua noliejats per la UA s'ha ocupat del seu transport i col·locació. Unes plaques de ceràmica, actualment en elaboració, explicaran les característiques de cadascuna. "El nostre propòsit és ampliar la col·lecció fins a una trentena d'exemplars de manera que siga representativa de la varietat geològica de totes les parts d'Espanya i que tinga un valor didàctic", explica José Antonio Pina. En aquest sentit es va a sol·licitar que siga qualificat com un projecte de conservació del patrimoni geològic.

La inauguració formal d'aquest Jardí de Pedres, com li han batejat els seus creadors, es farà coincidir amb unes pròximes conferències sobre paleontologia que s'estan organitzant en memòria del professor Jesús Caracuel.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464