Saltar apartados

El Conseller de Governació ha inaugurat en la Universitat d'Alacant les II Jornades de Dret Foral Valencià

Derecho Foral

Alacant, 19 d'octubre de 2010

Serafín Castellà, conseller de Governació de la Generalitat Valenciana, ha inaugurat aquest matí en la Universitat d'Alacant les II Jornades de Dret Foral Valencià, al costat de la vicerectora de Relacions Institucionals de la UA, Aránzazu Calçada i la degana de la Facultat de Dret, Amparo Navarro.

El conseller ha volgut destacar “la rellevància que adquireixen les universitats com a fàbrica d'idees, en concret per la seua implicació en l'elaboració de lleis de tanta importància com les quals desenvolupem en la Conselleria de Governació”.

Per la seua banda, tant la vicerectora de Relacions Institucionals com la degana de Dret, han mostrat la disposició de la Universitat d'Alacant per mantenir una col·laboració contínua amb les institucions per al desenvolupament de lleis, amb la col·laboració de juristes i investigadors en la matèria i les seues aportacions.

Les II Jornades de Dret Foral Valencià pretenen realitzar una aproximació a les institucions jurídiques valencianes des d'un punt de vista històric, ja que només a partir del coneixement del Dret històric valencià es podrà realitzar la recuperació del Dret foral i enquadrar amb precisió el desenvolupament legislatiu, jurisprudencial i doctrinal de les institucions valencianes.

En aquest sentit, la jornada aborda temes com “Causes de l'abolició del Dret Foral Valencià”, “La família dels furs de València” o “La pervivència del Dret Foral Valencià” entre uns altres.

La clausura de les jornades, prevista a les 19:00 hores d'avui, serà a càrrec de Carolina Salvador Moliner, directora general de Coordinació del Desenvolupament Estatutari i Promoció de l'Autogovern de la Generalitat Valenciana.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464