Saltar apartados

El professor de la Universitat d'Alacant Tomás Mazón serà el director de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts

manzonAlacant, 22 d'octubre de 2010

El professor de Sociologia de la Universitat d'Alacant i membre de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques, Tomás Mazón, ha sigut elegit director de la recentment creada Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts, en el transcurs d'una reunió mantinguda aquest matí en l'Ajuntament de Benidorm entre l'alcalde, Agustín Navarro, la vicerectora de Relacions Institucionals de la UA, Aránzazu Calzada, la secretària autonòmica de Turisme, Victoria Palau, el director de l'Institut Universitari d'Estudis Turístics, Fernando Vera, i Nuria Montes, en representació de l'Associació Hosbec (Associació Hostelera de Benidorm i la Costa Blanca).

La reunió ha tingut lloc en el despatx de l'alcalde de Benidorm al final de la inauguració del XIV Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm que organitza l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques i que, en aquesta edició, aborda com a tema central el «Turisme esportiu i esport turístic».

Tomás Mazón serà nomenat oficialment director de la Càtedra d’ací a uns quants dies i, a partir d'aquest moment assumirà l'execució d'un programa d'activitats que inclourà l'organització de cursos i seminaris relacionats amb temes turístics, amb una atenció especial a l'àmbit de la Costa Blanca i de Benidorm, així com conferències i exposicions sobre l'activitat turística, juntament amb la realització d'estudis i treballs de recerca.

El proppassat mes de juliol, la Universitat d'Alacant, l'Ajuntament de Benidorm, l'Agència Valenciana de Turisme i l'Associació Hosbec van signar un acord per a la creació d'aquesta Càtedra que tindrà la seu a la ciutat de Benidorm, en l'edifici de l'Invat.tur de l'Agència Valenciana de Turisme, i comptarà amb personal docent i investigador de la Universitat d'Alacant. A més, la Universitat, a través de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques, col·laborarà en programes de formació, investigació i establirà els mecanismes de reconeixement acadèmic.

La Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts naix amb l'objectiu de palesar la rellevància estratègica de les activitats turístiques per a l'economia i la societat alacantines, i també respon a l'interès de les institucions que la integren per l'estudi i la investigació de les característiques i la problemàtica de l'activitat turística.

INAUGURACIÓ DEL XIV FÒRUM INTERNACIONAL DE TURISME DE BENIDORM

Aquest matí ha tingut lloc l'acte d'inauguració del XIV Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm, que organitza l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la UA, en col·laboració amb la Conselleria de Turisme i l'Ajuntament de Benidorm, amb el patrocini de l'Associació Empresarial Hostelera de Benidorm i de la Costa Blanca (HOSBEC), Telefónica, Caja Mediterráneo i Benidorm Promoció. En aquesta edició, el fòrum està dedicat al binomi esport-turisme.

La vicerectora de Relacions Institucionals de la UA, Aránzazu Calzada, s'ha adreçat als nombrosos assistents per a assegurar que «l'esport continua sent un segment de mercat en expansió que la política turística ha de tenir en compte». De la mateixa manera, Calzada ha volgut posar l'èmfasi en «el compromís decidit que la Universitat d'Alacant té amb el sector turístic com a sector estratègic d'enorme transcendència i repercussió en el nostre entorn social i econòmic. Prova del nostre compromís és la recent creació de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la UA».

 

Breu currículum: TOMÁS MAZÓN

Va nàixer a Alacant el 15 de gener de 1950. Secretari acadèmic del Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant des del 1998 i membre de el Patronat Municipal de Turisme d'Alacant. Membre del Consell de redacció de la revista "Papers de Turisme" i de la revista digital científica "Gran Tour". Membre de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant.

Va obtenir la qualificació "CUM LAUDE" per la seua tesi doctoral «La configuración del paisaje urbano de Alicante». És professor del màster oficial en Direcció i Planificació del Turisme i del màster oficial en Desenvolupament Local i Innovació Territorial.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464