Saltar apartados

Èxit de participació en el Cicle de Flamenc creat per Bernicola

Alacant, 21 d'octubre de 2010

Món i formes del flamenc: la memòria que ens uneix. Cinc conferències flamenques per al professor Bernicola és el títol del cicle amb el qual Josefina Samper i Pablo Martínez, vídua i fill de Bernicola, continuen amb la difusió i la preservació del llegat del malmès professor de la Universitat d'Alacant. En la present edició del curs, que ha pres com a base l'audiovisual, s'oferirà una aproximació a l'origen, la història, la formes, el desenvolupament i els continguts dels quals es nodreix i representa el flamenc, a través de les variants del cante i les lletres, el ball i la guitarra.

El curs es va inaugurar ahir dimecres, dia 20 de novembre, amb gran èxit de convocatòria, en la Seu Ciutat d'Alacant. Pablo Martínez va ser l'encarregat d'iniciar les sessions amb un homenatge al poeta Miguel Hernández des del món del flamenc.

L'escriptora i flamencóloga Gènesi García i el cantaor Treball Piñana, completaran les sessions del cicle, que tindran lloc els pròxims dies 27 d'octubre i 3, 10 i 17 de novembre. Totes les sessions, d'entrada lliure, comencen a les 20 hores.

Organitzades per la Seu Ciutat d'Alacant, les jornades compten amb la col·laboració de la Fundacion Ruralcaja (del Grup CRM Caixes Rurals del Mediterraneo), l'Agència Andalusa per al Desenvolupament del Flamenc i el Centre de Formació Contínua del Professorat (CEFIRE).

Calendari i sessions:

Dimecres 27 octubre de 2010: HOMENATGE A DUES PASTORES: CANTAORA I BALLADORA. Gènesi García, escriptora i flamencóloga.

Dimecres 3 novembre de 2010: TEORIA I PRÀCTICA DEL FLAMENC I. Treball Piñana, cantaor i professor.

Dimecres 10 novembre de 2010: TEORIA I PRÀCTICA DEL FLAMENC II. Treball Piñana, cantaor i professor.

Dimecres 17 novembre de 2010: LA IMATGE DEL FLAMENC: EL CINEMA I EL POBLE QUE FALTA. Pablo Martínez Samper, filòsof.

ciclo_flamenco

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464