Saltar apartados

La UA participa en el III Congrés Internacional Miguel Hernández amb un recital poètic musical al Cementeri i una Taula de Poetes

Alacant, 22 d'octubre de 2010

La professora Carmen Alemany presideix el comitè organitzador

La Universitat d'Alacant organitza dos dels actes centrals programats dins del Congrés Internacional Miguel Hernández que se celebra entre el 26 i el 30 d'octubre a les ciutats d'Oriola, Alacant i Elx. Els actes programats per la UA tindran lloc el pròxim dia 28 d'octubre, al Cementeri d'Alacant i al Campus de Sant Vicent del Raspeig, en el qual, a més, es podrà veure la mostra Poemes en el mur, en la qual sis artistes penjaran en diferents edificis emblemàtics la seua reinterpretació artística de l'obra hernandiana.

Els actes s'iniciaran a les 17 hores al Cementeri Municipal d'Alacant enfront de la tomba del poeta, i comptaran amb la participació del Premi Nacional de Poesia 2010, Juan Carlos Mestre, que recitarà els versos de Miguel Hernández acompanyat per la música d'un duet de corda. En l'homenatge estaran presents els poetes Marcos Ana (organitzador del primer homenatge dedicat al poeta realitzat en una presó espanyola durant el franquisme) i Noni Benegas, els quals, a continuació, al voltant de les 18:30 hores, participaran en una Taula de Poetes a la sala d'actes de l'Aulari II de la Universitat d'Alacant.

Els actes comptaran amb la participació de la presidenta i el secretari acadèmic del Comitè organitzador del Congrés, Carmen Alemany i Miguel Ángel Auladell, tots dos professors de la Universitat d'Alacant, així com de diferents membres del comitè executiu, estudiosos i estudiants matriculats.

Aquest és el III Congrés Internacional dedicat a la figura del poeta, però enguany, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, el congrés ha cobrat una especial rellevància, ja que s'ha convertit en un dels actes centrals de tots els que s'han organitzat entorn de l'autor al món. En el congrés, organitzat per l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert de la Diputació d'Alacant, hi ha ja més de dos-cents matriculats, i s'hi donaran cita els especialistes més acreditats del món en l'obra hernandiana.

Segons la presidenta del comitè organitzador, “és una oportunitat única per a posar al dia els estudis sobre l'obra de Miguel Hernández, un poeta l'obra del qual s'ha adaptat com poques als nous temps i que, com es veurà a través de diferents ponències del congrés, està molt vinculat a les webs i s'utilitza com a element essencial per a l'aprenentatge de l'espanyol”.

http://www.congresomiguelhernandez.es/

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464