Saltar apartados

La Universitat d'Alacant celebra la I Trobada d'ELA aplicat a alumnes de Primària i Secundària

Alacant, 19 d'octubre de 2010

Per a cobrir el buit detectat per la formació de l'ensenyament de l'espanyol com a llengua estrangera (ELA) entre el segment format pels estudiants de Primària i Secundària originaris de països estrangers, se celebra, per primera vegada, en la Universitat d'Alacant, el “I Trobada d'espanyol com a nova llengua en Primària i Secundària: realitats, enfocaments i perspectives”.

Fins avui, el concepte d'espanyol com a nova llengua havia aparegut associat a l'ensenyament d'adults immigrants. Però, en els últims anys i sense interrupció, en l'horitzó immediat de molts xiquets i joves, fills d'immigrants, s'instal·lava una llengua nova en un país nou, amb cultura, costums i relacions noves, revelant l'existència d'un buit per cobrir en la formació d'ELA. Aquesta nova situació no afecta només als estudiants, sinó a molts professors que han d'assumir la tasca de donar sentit a tota aqueixa novetat en un espai educatiu compartit, intentant conjuminar els interessos i necessitats curriculars de grups amb requeriments formatius idèntics però amb punts de partida molt heterogenis. Per a crear un espai de reflexió i comunicació amb l'objectiu d'orientar i dotar als docents d'instrumental metodològic, conceptual i emocional que permeta al docent manejar les noves realitats lingüístiques i culturals que constitueixen avui les nostres aules de Primària i Secundària, el Centre Superior d'Idiomes de la Universitat d'Alacant, el Departament de Filologia espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura de la Universitat d'Alacant i l'editorial Edinumen organitzen aquesta I Trobada, que té lloc en l'edifici de l'Escola Politècnica I del campus de Sant Vicent del Raspeig, els dies 22 i 23 d'octubre.

La trobada està dirigida a docents en actiu de Primària i Secundària que vulguen compartir les seues experiències i aprendre mètodes i tècniques d'ensenyament de la llengua, integració curricular o destreses emocionals que faciliten el maneig de la realitat de l'aula. A més, està obert a llicenciats o estudiants d'últims anys de titulació o de màster que vulguen formar-se en ELA i anar adquirint coneixements.

Al llarg de la trobada, i dins de l'espai informatiu-formatiu, es van a desenvolupar quatre tallers impartits per especialistes, una sessió plenària i una taula redona. Completa la programació les experiències didàctiques que es compartiran. A més, el professor de la UA, Santiago Roca, en col·laboració amb un dels principals especialistes d'espanyol per a immigrants com és Félix Villalba, presentaran la recentment creada Xarxa per a l'ensenyament de segones llengües a immigrants (RESLI).

CSib

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464