Saltar apartados

La Universitat d'Alacant s'uneix a la celebració mundial de la 4a Setmana Internacional de l'Accés Obert

Alacant, 18 d'octubre de 2010

Des d'avui i fins al diumenge que ve, 24 d'octubre, la Universitat d'Alacant s'uneix a la celebració mundial de la 4a Setmana Internacional de l'Accés Obert (Open Access Week).

La Setmana de l'Accés Obert constitueix una oportunitat per a la comunitat acadèmica i científica per a continuar aprenent sobre els beneficis potencials de l'accés obert, per a compartir les seues experiències, i per a fer de l'accés obert una nova norma en l'aprenentatge i en la investigació.

L’“Accés obert” a la informació es defineix com l'accés lliure, gratuït, immediat i en línia als resultats de la investigació acadèmica i el dret a usar i reutilitzar els resultats d'aquesta investigació. Té el potencial per a maximitzar les inversions en investigació, augmentar la visibilitat i l'ús de les investigacions publicades, facilitar la capacitat de dur a terme investigació, i millorar el progrés científic en general.

Cada vegada més agències de finançament de la investigació, institucions acadèmiques, investigadors i científics, professors, estudiants i membres del públic en general donen suport al moviment cap al lliure accés al coneixement.

La Universitat d'Alacant, amb l'objectiu d'afavorir l'accés a la docència i la investigació generada pel personal de la nostra comunitat universitària, ha desenvolupat i manté diferents recursos:

- RUA. Repositori Institucional de la Universitat d'Alacant: ofereix accés obert al text complet en format digital dels documents generats pels membres de la Universitat d'Alacant en la labor de docència i investigació.

-Open Course Ware: és la publicació web completa, oberta, gratuïta i en línia del programa docent (continguts, objectius, metodologia, bibliografia, recursos, anotacions, activitats didàctiques, pràctiques, exercicis…) de les assignatures i els cursos que s'imparteixen en la Universitat d'Alacant.

-Portal audiovisual: naix amb l'objectiu de gestionar i preservar una col·lecció de recursos audiovisuals de la Universitat d'Alacant i donar accés a aquests, i també impulsar el coneixement obert. Les seues funcionalitats principals consisteixen a albergar la totalitat de producció audiovisual generada en els actes universitaris, difondre esdeveniments de caràcter investigador i científic i donar accés a la col·lecció audiovisual de la UA.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464