Saltar apartados

Professores de Dret de la Universitat d'Alacant han sigut triades per a integrar el Consell de Participació de la Dona

Alacant, 20 d'octubre de 2010

La Xarxa Feminista de Dret Constitucional, de la qual formen part sis professores de l'Àrea de Dret Constitucional del Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat de la Universitat d'Alacant, acaba de ser triada per a formar part del Consell de Participació de la Dona.

El Ministeri d'Igualtat ha publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat del passat dilluns, dia 18 d'octubre de 2010, les organitzacions i associacions de dones triades per a exercir les vint vocalías que integren el Consell de Participació de la Dona en representació de les pròpies organitzacions i associacions de dones.

La designació de les vint associacions és el resultat de la votació celebrada el passat dia 23 de setembre de 2010, en la seu del Ministeri d'Igualtat, complint amb l'Ordre IGD/427/2010, de 22 de febrer, per la qual es va iniciar el procediment d'elecció d'aquestes vocalías mitjançant la configuració del corresponent cens electoral.

El Consell de Participació de la Dona és “l'òrgan col·legiat de consulta i assessorament amb la fi essencial de servir de llera per a la participació de les dones en la consecució efectiva del principi d'igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes i la lluita contra la discriminació per raó de sexe”, tal com arreplega la Llei Orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

La Xarxa Feminista de Dret Constitucional ha sigut seleccionada dins del bloc denominat “professionals i empresàries”. Formen part d'aquesta associació les professores de la Universitat d'Alacant Concepción Collado Mateo, Nieves Montesinos Sánchez, Nilda Garay Montáñez, Mª Ángeles Moraga García, Concepción Torres Díaz i Mar Esquembre Valdés, sent està última, a més, la secretària general de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional. La Xarxa està constituïda per professores de setze universitats espanyoles.

La Xarxa Feminista de Dret Constitucional es va constituir al juliol de 2004 en la Seu Universitària de Biar. L'associació és part d'un projecte interuniversitari espanyol amb vocació d'obertura a totes les persones interessades que vulguen participar en la construcció d'una societat més igualitària.

L'elecció ha coincidit amb la publicació de les dones parlamentàries en la I Legislatura (1979-1982), últim treball realitzat per la Xarxa. Aquesta obra, que va merèixer l'III Premi Clara Campoamor de les Corts Generals en 2009, ha sigut editada per les Corts Generals a l'octubre de 2010. Pròximament tindrà lloc la seua presentació pública a Madrid i en altres ciutats espanyoles, entre les quals s'inclou Alacant.

Més informació: http://www.feministasconstitucional.org/

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464